Digitalisering in de zorg

Breukelen
11 september 2023
3 x 2 dagen
Nederlands
5500,- (vrij van BTW)

De focus ligt op professionals in de gezondheidszorg die met passie willen werken aan de verandering die het werken in de zorg verbetert. Het is bedoeld voor zorgprofessionals die een rol willen spelen in de digitale transformatie waarbij de zorgprofessional en niet de technologie centraal staat. 

Tijdens deze leergang Digitalisering van de zorg, krijg je inzicht in de wijze waarop de wereld binnen de zorg als gevolg van digitalisering verandert. Je vergroot je vermogen om de interactie te faciliteren tussen de verschillende disciplines en werk jij, met behulp van casuïstiek, aan oplossingen voor de uitdagingen waar je als zorg professional mee te maken hebt.  Je zal jouw vermogen om op te treden als change agent voor de benodigde digitale transformatie in jouw organisatie verder ontwikkelen. In een multidisciplinaire aanpak vind je oplossingen voor uitdagingen waar jijzelf mee te maken hebt. 

Er wordt ruimte geboden voor interactie om concreet in te gaan op jouw eigen praktijksituatie en je werkt aan een casus gedurende de leergang onder begeleiding van een coach.


 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts
 • Praktijkgericht

Van wie krijg je college?

Tijdens de leergang Digitalisering in de zorg in de zorg geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Hoogleraren en experts

 • Prof. dr. mr. Désirée van Gorp - Kerndocent en academisch verantwoordelijk 
 • Dr. Hendrik Verschuur – Keel-neus-oor-arts en hoofd-hals oncoloog bij het Haaglanden MC
 • Prof. dr. Misa Džoljic – Hoogleraar Gezondheidszorg Management UvA
 • Dr. Joop Arends – Voorheen internist-infectioloog in UMC Utrecht, nu ontwikkelaar Happi app
 • Hilmar Heijmans - Arts onderzoeker bij Amsterdam UMC
 • Lodewijk Pet, MSc – PhD LUMC
 • Doret van der Sloot – Oprichter Creative Care Company, socioloog/zorg- ethicus en programmamaker
 • Drs. Karel Kamperman - Specialist ouderengeneeskunde, kaderarts psychogeriatrie en sociaal geriater
 • Mr. Dr. Bart Jansen - Assistent professor rechtsfilosofie en ethiek aan Nyenrode Business Universiteit en in 2023 en 2024 visiting scholar New York University (NYU) aan het Philosophy Department

De docenten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hoogleraar
Wat Désiréé drijft, is een combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met studenten. Haar missie: een bijdrage leveren aan de vorming van verantwoordelijke leiders.

Wat ga je doen?

Het programma faciliteert de interactie tussen zorgprofessionals uit verschillende disciplines en stimuleert een multidisciplinaire aanpak bij het nadenken over oplossingen voor de uitdagingen waarmee professionals in de gezondheidszorg worden geconfronteerd. Het programma is een “deep dive” in de toekomst van werken in de zorg en de moderne werkplek die wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen. Speciale aandacht wordt besteed aan technologische ontwikkelingen en de implicaties daarvan op de manier van werken voor professionals in de gezondheidszorg. De leergang bestaat uit drie modules.

  Modules:

  In de modules combineer je inhoudelijke verdieping met praktische toepassing in je eigen omgeving.

  • Module 1 – Context van de veranderende omgeving, issues en probleemoplossend denken
  • Module 2 – Transformatie in de zorg: van theorie tot leren uit praktijk 
  • Module 3 – Leidinggeven aan transformatie: uitdagingen en innovatie in de praktijk

  Voor wie?

  De focus ligt op professionals in de gezondheidszorg die met passie willen werken aan de verandering die het werken in de zorg verbetert. Het is bedoeld voor zorgprofessionals die een rol willen spelen in de digitale transformatie waarbij de zorgprofessional en niet de technologie centraal staat.

   

  Data en tijden

  De leergang gaat 11 september 2023 van start en vindt fysiek plaats op Landgoed van Nyenrode Business Universiteit. De eerste dag van iedere module start om 09:30 en eindigt om 19:00 uur. De tweede dag van iedere module start om 09:30 en eindigt om 16:30 uur.

  • Module 1: 11 en 12 september 2023
  • Module 2: 9 en 10 oktober 2023
  • Module 3: 11 en 12 december 2023

   We hanteren een afwisselende mix van werkvormen, waarbij de eigen vraagstukken centraal staan. Er wordt van je gevraagd om voorafgaand aan elke module enkele uren te besteden aan lees- en/of voorbereidingswerk.


   Aanmelden

   Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen?  Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

   Persoonlijke intake

   Om tot een evenwichtige groepssamenstelling te komen, gaat een persoonlijke intake aan het programma vooraf. Hiermee brengen we jouw ontwikkeldoelen en wensen in kaart en snijden we het programma specifiek toe op de situatie van jou als deelnemer.

   Wat is de investering

   De investering voor de leergang Digitalisering in de zorg bedraagt €5500,- (vrij van btw) en 910 Euro voor accommodatie en verblijf (9% BTW). Deze kosten zijn inclusief studiemateriaal.

    

   Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

    

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.