Masterclass Financial Restructuring and Recovery

In het kort

 • Breukelen
 • 15 september 2020
 • 2 dagen
 • Nederlands
 • € 2250,- (excl. BTW)

Masterclass Financial Restructuring & Recovery:

In twee dagen inzicht krijgen in financiële uitdagingen ten tijde van Corona.

Deze L.E.S. in Zomer masterclass is gericht op directeur-grootaandeelhouders, bestuurders en stafmedewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen voorbereiden op het doorgaans moeilijk te sturen proces van financiële herstructurering en recovery. Hoe om te gaan met kritische vermogensverschaffers zoals de bank, crediteuren en bestaande en eventueel nieuwe aandeelhouders? 

De maatregelen die worden genomen om de Covid-19 pandemie in te dammen raken ons allemaal. Veel bedrijven en organisaties zien zich geconfronteerd met vraaguitval, omzetverliezen en afnemende financiële reserves. Schuldeisers beginnen zich schrap te zetten om hun positie te beschermen, financiële herstructureringen komen op de agenda en bestaande of nieuwe aandeelhouders moeten worden benaderd om hun steentje bij te dragen.

Wat levert het je op?

 • Weet je hoe je greep houd op de toekomst van de organisatie
 • Aan welke financiële knoppen je kan draaien
 • Hoe je om moet gaan met je stakeholders
 • Weet je wat je kan verwachten van crediteuren, banken of investeerders
 • Welke vrijheidsgraden je nu en in de toekomst hebt bij een financiële herstructurering en recovery
 • Verbetert jouw positie in de markt
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Concreet en toepasbaar

Van wie krijg je college?

Deze masterclass wordt gegeven door docenten die de theorie en praktijk van financial restructuring en recovery met elkaar kunnen verbinden en haarscherp kunnen toepassen op de situaties van de deelnemers.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Dennis Vink – Professor Finance and Investments en lid academisch bestuurd aan Nyenrode Business Universiteit en is adviseur in de publieke en private sector voor beursgenoteerde fondsen en hedge funds
 • Dr. Mike Nawas – Associate Professor Financial Markets aan Nyenrode Business Universiteit, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Bank NV en oprichter van Bishopsfield Capital Partners.
 • Mark Visser - Ondernemer, ondersteund MKB tijdens bijzondere tijden met zijn kennis en kapitaal. Zijn kracht ligt in strategische creativiteit en financiële discipline. Waardoor er omzetgroei en financiële armslag ontstaat. Hij participeert in diverse ondernemingen.

  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Mike Nawas_portret

Dr. Mike Nawas

Associate professor

Wat ga je doen?

In 2 dagen ga je met een kleine groep aan de slag. Dit kan je optioneel nog aanvullen met een speciaal op jouw organisatie gerichte één-op-één terugkomsessie met onze docenten.

Dag 1:

Op de eerste dag gaat Prof. dr. Dennis Vink aan de hand van een echte recovery case aan de slag met je meer inzicht te geven in de financiële parameters die helpen om de financiële problemen van de organisatie inzichtelijk te maken. Aan het eind van de eerste dag wordt er in een informele setting een “fireside sessie” georganiseerd met een ondernemer of bestuurder die te maken heeft gehad met financial restructuring en recovery.

In de middag gaat Mark Visser in op de economische ontwikkelingen op mondiaal en op landelijk niveau. In een vergelijking met voorgaande (economische) wereldwijde crisissen worden de overeenkomsten en verschillen blootgelegd en meer belangrijk we gaan handvatten (en valkuilen) ontdekken hoe we gaan navigeren in deze corona crisis. Vanuit deze vergelijking wordt er ingegaan op de toekomst voor ondernemers en welke rol bestuurders en directeuren kunnen vervullen. Tijdens de workshop zal een case vanuit menselijk gedrag/ financieel juridisch kader worden geanalyseerd, hierdoor krijg je alle tools in handen om te navigeren in bijzondere tijden.  

Dag 2:

Op de tweede dag gaan we aan de slag met de financiële markt en ontdekken we welke financiële instrumenten en partijen je kan onderscheiden die kunnen helpen bij een financial restructuring of recovery. Daarna werken we aan een case study, waarin meerdere restructuring/recovery opties op tafel liggen en waaruit een gefundeerde keuze moet worden gemaakt.

De optionele terugkomsessie geeft je de mogelijkheid om op hoofdlijnen je eigen case te bespreken met de docenten. Hiermee word je verder in staat gesteld om de in de masterclass geleerde onderwerpen onder begeleiding toe te passen op je eigen situatie.

Voor wie?

Deze masterclass is voor directeur-grootaandeelhouders, bestuurders, directieleden en stafmedewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen voorbereiden. Financiele basiskennis, zoals het kunnen lezen van een balans, wordt verondersteld aanwezig te zijn.

Aanmelden

Aanmelden kan via de aanmeldbutton.

Wat zijn de kosten?

De investering voor deze L.E.S. in Zomer masterclass Financial Restructuring and Recovery is €2250,-. Dit bedrag is inclusief collegemateriaal, hotelovernachting, maaltijden en exclusief de optionele terugkomsessie.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.