Fraude, (non-) Compliance en Discontinuïteit

Breukelen
2024
3 dagen
van 9.00 - 19.00 uur
Nederlands
€ 4.950 (excl. btw)

"Wat als het mis gaat....?"

Verdieping in de bedreigingen en risico’s

Als bestuurder of commissaris kan je op de meest onverwachte momenten worden geconfronteerd met een crisis. Een gebeurtenis waarvan je de aard en omvang niet had voorzien, maar waar je wel mee om moet gaan. We hebben dat de laatste jaren in alle sectoren van de maatschappij gezien: boekhoudfraude, oplichting, witwas-affaires, cybercrime, corruptie, (dreigende) insolventie, maar ook grensoverschrijdend gedag van topfunctionarissen. Wat kan je doen om een crisis te voorkomen en wat moet je doen als het zich voordoet?

Wij ontwikkelen verantwoordelijke leiders en organisaties, zodat zij klaar zijn voor bestuurlijke en toezichthoudende rollen in de toekomst. Het programma Fraude, (non-) Compliance en Discontinuïteit geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in de belangrijke bedreigingen en risico's van nu en consequenties van de keuzes daarin. Tijdens het programma maak je een verdiepingsslag.

Wat levert het op?

 • Verdieping in kennis van diverse vormen van witteboordencriminaliteit.
 • Verdieping in de bedreigingen en risico’s, maar ook in de preventieve maatregelen en de bestuurlijke vraagstukken die hiermee samenhangen.
 • Consequenties van strategische keuzes: Welke afwegingen maak je? En wat is de impact van de gekozen strategie voor de inrichting en besturing van de organisatie?

Bekijk hier de video met Prof. dr Marcel Pheijffer

 

Board Essentials

Dit programma maakt onderdeel uit van de serie 'Board Essentials'. Permanente Educatie waarmee jij je als bestuurder of commissaris kan verdiepen in de actuele thema’s die in de boardroom spelen. Bekijk hier de hele serie 'Board Essentials'.

   • Verdieping in kennis van diverse vormen van witteboordencriminaliteit
   • Verdieping in actuele compliance risico’s
   • Vertaling naar de praktijk   Wie zijn de sprekers?

   Onder andere onderstaande sprekers zijn actief binnen het programma:

   • dr. José Hernandez - bekende leider, ondernemer en consultant bij internationale organisaties
   • mr. Noor Zetteler - advocaat en partner bij Wijn & Stael
   • mr. Fred Teeven - senior partner bij Meines Holla & Partners
   • Ruud Kok - programma-directeur executive education
   Hoogleraar
   Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
   Bob Hoogenboom
   Hoogleraar
   Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies. Daarnaast is hij is lid van Transparency International Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Inlichtingenonderzoek (NISA).
   Marcel Pheijffer
   Hoogleraar
   Als hoogleraar Accountancy heeft Marcel Pheijffer zich gespecialiseerd in onderzoeksgebieden die te maken hebben met fraude en andere onregelmatigheden.
   Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

   Wat ga je doen?

   Gedurende het programma is verdieping belangrijk. Verdieping in de bedreigingen en risico’s, in de bestuurlijke en governance vraagstukken die hier mee samenhangen, in strategische afwegingen en in de consequenties van deze afwegingen.

   Tijdens het programma gaan we aan de slag met de volgende  vragen:

   • Wat zijn de grootste bedreigingen en welke impact hebben deze?
   • Welke strategische keuzes maak je?
   • Hoe bestuur je en hoe houd je toezicht tijdens een crisis?
   Iedere dag staat in het teken van een bedreiging. We gaan in op governance-aspecten en praktijkcases waarbij de focus ligt op bedrijven die problemen hebben ondervonden maar ook op best practices. 

   Thema's

   Tijdens het programma staan de volgende thema's centraal:

   • Fraude
   • Crisis en compliance
   • Corruptie
   • (dreigende) Insolventie en aansprakelijkheid
   • Ervaringen van een 'crime fighter'
   • Bedrijfsethiek

   De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

   Voor wie?

   Fraude, (Non-) Compliance en Discontinuïteit is gericht op leden van raden van bestuur, commissarissen en toezichthouders die vanuit de praktijk behoefte hebben aan inzicht in de impact van een onverwachte crisis. Daarnaast wil je samen met peers uit diverse sectoren je verdiepen in de risico’s van de onverwachte crisis om hierop voorbereid te zijn of juist om te voorkomen dat je hierin terecht komt. 

   Data en tijden

   In de loop van 2024 zal het programma opnieuw worden aangeboden. Wil je geïnformeerd worden over de inhoud en de planning van het nieuwe programma stuur dan een mail naar de programma-coördinator. Zij zal dan te zijner tijd de gewenste informatie toesturen.   

   Aanmelden

   Aanmelden doe je via de aanmeldbutton.

   We hechten veel waarde aan de invulling van het programma en daarmee ook aan de inbreng van onze deelnemersgroep. Om alles uit het programma te halen en optimaal met elkaar het gesprek aan te gaan, beoordelen wij daarom of je profiel voldoende aansluit.

   Dit programma heeft een maximum van 30 deelnemers.

   Wat is de investering?

   De investering voor deelname aan het Fraude, (Non-) Compliance en Discontinuïteit programma bedraagt € 4.950,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief leermaterialen, overnachtingen en catering.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.