Leading Legal Business Program

Breukelen
Nader te bepalen
7 maanden
3 modules van 2 dagen en 1 terugkomdag
Nederlands
Op aanvraag

In het Leading Legal Business Program neem je, samen met collega's, als leider in de juridische of fiscale sector je eigen leiderschap en organisatie onder de loep. Dit programma, in co-creatie met executive search bureau AMROP , is voor en door mensen uit de juridische praktijk opgezet. Het is speciaal ontwikkeld voor partners/directeuren van advocaten-, notaris- en fiscale advieskantoren, en voor directeuren/managers van afdelingen legal en compliance.

Je kijkt naar je persoonlijke leiderschapsstijl en waarden, én naar de bedrijfskundige kant van je leiderschap, om het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen.

Dit programma is een incompany programma die speciaal opgezet wordt voor jouw organisatie, oftewel zonder deelnemers uit andere organisaties.

  • Ontwikkeling op het gebied van strategisch en zelfbewust leiderschap
  • Verdieping in actuele bedrijfskundige thema’s, business modellen en partnerships
  • Hoe ga je om met actuele maatschappelijke en technologische ontwikkelingen binnen jouw werkveld?

 


Wie zijn de sprekers?

Dit programma is ontwikkeld voor en door leiders uit de juridische sector en je wordt begeleid door deskundigen uit het werkveld en de wetenschap. Het is gericht op zowel persoonlijke als bedrijfskundige ontwikkeling. 

Tijdens het programma nemen onze vakdocenten en (externe) sprekers je mee in de nieuwste wetenschappelijke concepten en invalshoeken om de geleerde theorie direct toe te passen in je eigen praktijk. De relatie met de dagelijkse praktijk is een belangrijk onderdeel van het programma.

Sprekers:

  • Drs. Yousri Mandour, Lobster Company
  • Iman Stratenus
  • Philippe Creijghton
  • Frank Peters, Virtus Communications
  • Ad Bastiaanse

Vakdocenten:

Andre Wierdsma portret
Hoogleraar
André Wierdsma is Emeritus hoogleraar ‘Organiseren en Co-creëren’ bij Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Wat Désiréé van Gorp drijft, is een combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met studenten. Haar missie: een bijdrage leveren aan de vorming van verantwoordelijke leiders.
Assistant professor
Diane Zandee heeft een bedrijfskundige achtergrond en is registercontroller. In het bedrijfsleven heeft zij diverse executive posities bekleed. Vooral bij maatschappelijk georiënteerde bedrijven.
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Hoogleraar
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Hoogleraar
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inhoud van het programma

Centraal tijdens dit imcompanyprogramma staan de laatste inzichten uit de wetenschap en praktijk, reflectie en met / van elkaar leren en ontwikkelen. Je neemt deel aan interactieve colleges waarin je de nieuwe kennis opdoet en vertaalt naar je eigen situatie; je bent onderdeel van een intervisiegroep; en je gaat aan de slag met simulaties en er is veel ruimte voor persoonlijke reflectie.


Het Leading Legal Business Program bestaat uit de volgende modules: 

1. Leiderschap in een wereld van disruptie

In deze module kijken we naar de huidige en toekomstige maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en eisen op het gebied van duurzaamheid (ESG). Wat gebeurt er in de wereld en wat is de impact hiervan op jouw kantoor? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw business? Waar liggen kansen en bedreigingen en hoe ga je hier in jouw rol als business leader mee om?

2. Business, strategie en samenwerking

In de tweede module staat jouw organisatie en business centraal: wat moet je doen om jouw afdeling of kantoor naar een volgend niveau te brengen? We nemen je mee in business modellen en gaan aan de slag met financieel management voor professionele dienstverleners.  Wat moet je doen om relevant te blijven als organisatie? En waar moet je direct mee stoppen? Je gaat aan de slag met het creëren van duurzame klantwaarde. 

Daarnaast staat samenwerken centraal: hoe werk je effectief samen om je doelen te bereiken en welke rol speelt ethiek hierin?

3. Zelfbewust leiderschap

Tot slot sta jij als leider centraal: wat is jouw impact en bijdrage aan de ontwikkeling van jouw mensen en jouw organisatie en jouw bijdrage aan de maatschappij? Welke leiderschapstaak neem je op je en wat wil je neerzetten en achterlaten? Hoe kun je je executive presence verbeteren? We kijken hierbij naar waardegedreven en integer leiderschap en gaan dieper in op het optimaal benutten van talent. Belangrijk in deze module is het ontwikkelen van je reflecterend vermogen: hoe verhoudt mijn leiderschap zich tot wat ik in de samenwerking met anderen wil bereiken? 

4. Reflectie en ontwikkeling

De laatste dag staat in het teken van personal challenge. We presenteren dit en reflecteren er gezamenlijk op.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

 

Voor wie?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor partners van advocaten-, notaris- en fiscale advieskantoren, en voor directeuren/managers van afdelingen legal en compliance. Het programma is een incompanyprogramma waar gekeken wordt naar het vraagstuk binnen jouw organisatie.

Interesse?

Neem contact op met programma-coördinator Christy Molhoek. Zij beantwoordt jouw vragen graag.

 

Wat is de investering?

Voor meer informatie van het organiseren van dit programma voor jouw organisatie, neem contact op met programma-coordinator Christy Molhoek.


*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.