Legal Leadership & Business Program

Breukelen
19 september 2022
4 maanden | 3 modules van 3 dagen
Nederlands
€13.900,- (excl. BTW)

In het Legal Leadership & Business Program neem je als leider in de juridische of fiscale sector je eigen leiderschap en business  onder de loep. Dit programma, in co-creatie met executive search bureau AMROP en Dirkzwager, is speciaal ontwikkeld voor partners van advocaten-, notaris- en fiscale advieskantoren, en voor directeuren/managers van afdelingen legal en compliance. 

Je kijkt naar je drijfveren en persoonlijkheid, én naar de bedrijfskundige kant van je leiderschap, om het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen. Tijdens het programma haken we in op:

Zelfbewust leiderschap 

Hoe geef je leiding aan verandering en hoe ontwikkel je talent en winning teams? Hoe zet je de mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee? Welke keuzes moeten worden gemaakt in de snelle, complexe omgeving waarin je organisatie zich bevindt? Overzie je het gehele speelveld? 

Maatschappelijke vraagstukken

De advocatuur en fiscaliteit liggen in toenemende mate onder het vergrootglas. Er is steeds meer media aandacht voor de rol van spelers die maatschappelijk voor onrust hebben gezorgd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld PelsRijcken en de Panama Papers. De juridische/fiscale sector staat steeds meer onder druk: meer regelgeving, toenemende controles en een minder geprivilegieerde positie zijn kenmerkend. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw business? En hoe ga je hier in jouw rol als leidinggevende mee om?

Duurzame impact

Hoe draagt jouw team of business bij aan duurzaamheid? Je gaat hiermee aan de slag door bedrijfskundig te kijken naar je eigen organisatie en bijbehorende uitdagingen. Met welke samenwerkingen kunnen bedrijven elkaar bijvoorbeeld versterken in ecosystemen?

De impact van technologische ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen hebben impact op je organisatie, businessmodellen, strategie en vooral: de mensen binnen je organisatie. Het vraagt om nieuwe en wendbare manieren van organiseren, leidinggeven en veranderen. Wat betekent bijvoorbeeld de opkomst van Legal Tech voor jou en jouw business? En hoe kan jij, gelet op innovatieve ontwikkelingen binnen de sector, vanuit jouw leiderschapsrol, hier strategisch en motiverend richting aan geven? 

  • Ontwikkeling op het gebied van strategisch en zelfbewust leiderschap
  • Verdieping in actuele bedrijfskundige thema’s, business modellen en partnerships
  • Hoe ga je om met actuele ontwikkelingen binnen jouw werkveld?

Wie zijn de sprekers?

Dit programma is ontwikkeld voor en door leiders uit de juridische sector en je wordt begeleid door deskundigen uit het werkveld en de wetenschap. Het is gericht op zowel persoonlijke als bedrijfskundige ontwikkeling. 

Tijdens het programma nemen onze vakdocenten en (externe) sprekers je mee in de nieuwste wetenschappelijke concepten en invalshoeken om de geleerde theorie direct toe te passen in je eigen praktijk. Deze relatie met de dagelijkse praktijk is een belangrijk onderdeel van het programma. 

Gastsprekers:

  • Drs. Yousri Mandour, Lobster Company
  • Drs. Jessica Peters-Hondelink
  • Frank Peters, Virtus Communications
  • Ad Bastiaanse

Vakdocenten:

Hoogleraar
Wat prof. dr. mr. Désirée van Gorp drijft, is de combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met haar studenten en alumni.
Dennis Vink
Hoogleraar
Prof. dr. Dennis Vink is hoogleraar Finance and Investment aan Nyenrode Business Universiteit.
Lecturer
Sacha Spoor is docent, onderzoeker en organisatieadviseur bij het instituut voor Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement (EIBE) van Nyenrode.
Hoogleraar
Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inhoud van het programma

Centraal tijdens dit programma staan de laatste inzichten uit de wetenschap, reflectie en met en van elkaar leren en ontwikkelen. Je volgt college waarin je de nieuwe kennis opdoet en vertaalt naar je eigen situatie; je deelneemt in een intervisiegroep; en je gaat aan de slag met simulaties en doet hierop een reflectie.


Het Legal Leadership & Business Program bestaat uit de volgende modules: 

1. Strategisch leiderschap in een wereld van disruptie

In deze module kijken we naar de impact van huidige en toekomstige maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Wat moeten we doen om relevant te blijven als organisatie? En waar moeten we direct mee stoppen? Je gaat aan de slag met je eigen missie, strategie en visie op het creëren van duurzame maatschappelijke waarde. 

 

2. Business leiderschap: bedrijfskunde, organiseren en samenwerken

In de tweede module staat jouw team en organisatie centraal: wat moet je doen om jouw team, afdeling of kantoor naar een volgend niveau te brengen? We nemen je mee in business modellen en gaan aan de slag met financieel management voor professionele dienstverleners. Daarnaast staat samenwerken centraal: hoe creëer je een high performing team? Hoe werk je het best samen in partnerships en innoveer je in ecosystemen? We verleggen hier de focus van het denken van het individu naar het denken in netwerken en relaties.

 

3. Zelfbewust leiderschap en reflectie 

Tot slot sta jij als leider centraal: wat is jouw impact en bijdrage aan de ontwikkeling van jouw mensen en jouw organisatie en jouw bijdrage aan de maatschappij? Welke leiderschapstaak neem je op je en wat wil je neerzetten en achterlaten? We kijken hierbij naar waardegedreven leiderschap in verandering, samenwerking en gaan dieper in op het stimuleren van verandering en het optimaal benutten van talent. Belangrijk in deze module is het ontwikkelen van je reflecterend vermogen: hoe verhoudt mijn leiderschap zich tot wat ik in de samenwerking met anderen wil bereiken? 

 

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voor wie?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor partners van advocaten-, notaris- en fiscale advieskantoren, en voor directeuren/managers van afdelingen legal en compliance.

Data en tijden

Module 1: Strategisch leiderschap in een wereld van disruptie
maandag 19 september t/m woensdag 21 september 2022
Start op dag 1 om 9:30 uur, einde dag 3 om 16:30 uur

Module 2: Bedrijfskunde, samenwerken & organiseren
maandag 14 november t/m vrijdag 16 november 2022
Start op dag 1 om 9:30 uur, einde dag 3 om 16:30 uur

Module 3: Zelfbewust leiderschap en reflectie
woensdag 14 december t/m vrijdag 16 december 2022
Start op dag 1 om 9:30 uur, einde dag 3 om 17:30 uur

Intakegesprek

Voordat je start heb je een persoonlijke intake met Fieke Ligthart (Programma-manager Nyenrode) en Nikie Welschen (Partner bij AMROP). Zij bespreken tijdens deze intake je leerdoelen en je personal challenge: ‘Leading Change’. Deze challenge fungeert als rode draad door het programma en komt in iedere module terug. Je stelt hierbij een verandervisie en aanpak op waarbij je de voor jou meest relevante onderdelen uit het programma verwerkt. Uiteindelijk presenteer je je inzichten op jouw personal challenge op de slotdag van het programma.

Interesse?

Neem contact op met programma-coördinator Christy Molhoek om aan te geven dat je interesse hebt. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor overige vragen kun je bij haar terecht.

 

Wat is de investering?

De investering voor het Legal Leadership Program bedraagt €13.900,- (exclusief btw) en isinclusief lesmateriaal, hotelovernachtingen en culinaire verzorging.*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.