Masterclass Balansrisicomanagement op weg naar het Wtp | Pensioensector

Breukelen
15 maart 2024
1 dag
Nederlands
€ 1.760,- (vrij van btw)

Het neerzetten van een integrale aanpak, maar ook concreet beslissen op basis daarvan, vergt inzicht in modelaannames en eigen gedrag. Waarop baseer ik als bestuurder beleid? Hoe voorkom je als bestuur dat je te sterk afhankelijk wordt van complexe modellen met ondoorzichtige aannames? Zijn er buiten ALM nieuwe ontwikkelingen, of moeten we het hiermee doen?

  • College van hoogleraren én experts uit het bedrijfsleven en de pensioensector
  • Theorie gekoppeld aan de praktijk
  • Je ontwikkelt je strategisch en financieel inzicht

De Masterclass is onderdeel van het Masterprogramma Vermogensbeheer maar is desgewenst ook los te volgen. Wij zien echter een sterke meerwaarde in de integrale benadering van het totale programma, omdat daarin het hele beleggingsproces wordt doorlopen. Meer informatie over het Masterprogramma Vermogensbeheer vind je hier.

Versterkt en geborgd vanuit het sectorale karakter van SPO Nyenrode

Sinds september 2022 is SPO (Stichting Pensioen Opleidingen) onderdeel van Nyenrode Business Universiteit. Daarmee ontstaat er kwalitatief pensioenonderwijs op academisch niveau met een sectoraal hart en karakter. Dat biedt ruime mogelijkheden tot jouw ontwikkeling op het gebied van pensioeninhoud met het perspectief van verantwoordelijk leiderschap. Zo borgen we dat onze deelnemers vakkennis en leiderschapskwaliteiten ontwikkelen.

Wat ga je doen

  • “Balansrisicomanagement” onder FTK, DC en WTP
  • De overgang naar het WTP en hoe die te managen
  • Reflectie
  • Casus van fondsen die de overgang naar WTP maken

Het exacte programma wordt binnenkort op de website geplaatst. Mocht je graag op de hoogte gehouden worden, laat het ons dan weten via info@spo-nyenrode.nl

Meer informatie

Benieuwd of de Masterclass of het gehele Masterprogramma Vermogensbeheer aansluit bij jou persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk en maak een afspraak voor een persoonlijk advies met een van onze ervaren programma-adviseurs. Op basis van een zorgvuldige intake adviseren we je graag over de te bewandelen leerroute.

Van wie krijg je college?

De Masterclass wordt begeleid door zeer ervaren praktijkprofessionals die hun sporen in de theorie en de praktijk hebben verdiend en gerenommeerde hoogleraren bij Nyenrode Business Universiteit die zich goed kunnen inleven in bestuurdersdilemma’s. Zij zijn allen didactisch geschoold en weten op enthousiaste en heldere wijze de lesstof met aandacht voor interactie en actualiteit over te brengen.

De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent bijvoorbeeld (niet-uitvoerend) pensioenfondsbestuurder of manager van een pensioenfonds, CIO, vermogensbeheerder of riskmanager. De Masterclass is ingericht op geschiktheidsniveau B-plus en veronderstelt voorkennis op niveau B, met als aandachtsgebied Vermogensbeheer. Daarmee kan je op het juiste niveau deelnemen aan de discussies.

Data

  • 23-02-2024 Start online leeromgeving
  • 15-03-2024 Masterclass Balansrisicomanagement op weg naar het WTP
  • 22-02-2024 Einde toegang online leeromgeving

Meld je aan

Tijdens een intakegesprek bespreken we de verwachtingen en krijg je persoonlijk advies in hoeverre de Masterclass aansluit bij je wensen en ambities. Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorgeleid naar de SPO Nyenrode website. Voor praktische vragen verzoeken we je contact op te nemen met onze service-desk, zij helpen je graag verder.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de Masterclass bedragen € 1.760,-. De kosten voor het complete Masterprogramma Vermogensbeheer (vier masterclasses in totaal) bedragen € 6.565,- in totaal. De Masterclass is los te volgen. Wij zien echter een sterke meerwaarde in de integrale benadering van het totale programma, omdat daarin het hele beleggingsproces wordt doorlopen.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.