Masterclass Lean Management

Breukelen
Nader te bepalen
2 dagen
Nederlands
€ 1.980 (excl. btw)

Hoe kan je in jouw organisatie kosten besparen, de processen efficiënter laten verlopen en beter inspelen op de behoefte van jouw klanten? Tijdens de masterclass Lean Management ga je concreet aan de slag met Lean in de simulatie-omgeving van het Nyenrode Lean Institute. Je leert de kracht ervaren van Lean en krijgt inzicht in de nodige vervolgstappen voor jouw organisatie.

 • Aan de hand van simulaties oefenen en echte leerervaring opdoen
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Aan het eind van de opleiding

 • Ken je de basisprincipes van Lean Management.
 • Heb je inzicht in de elementen en de werking en toepassing van Lean Management.
 • Weet je wat Lean kan betekenen voor jouw organisatie.
 • Weet je welke stappen in jouw eigen organisatie gezet moeten worden.

 

Van wie krijg je college?

Het Nyenrode Lean Institute (NLI) biedt als enige in Nederland een simulatie-omgeving waar Lean kan worden ervaren in zowel een fabricage- als in een kantooromgeving. Professionele acteurs nemen de rol van werknemers aan en bootsen een realistische werkomgeving na. Je krijgt zo een unieke leerervaring door theorie direct om te zetten in praktische verbeteractiviteiten: 'doen is begrijpen'.

De trainers van het Lean Management Program zijn verbonden aan het Nyenrode Lean Institute. Deze  vak-deskundigen hebben veel ervaring met lean transformaties bij bedrijven en kunnen met hun praktijkervaring de theoretische kennis op  enthousiaste en doeltreffend manier overbrengen.

Sprekers en Hoogleraren:

 • Rob van Gorkom - fulltime Lean Trainer/coach, adviseur en interim manager verbonden aan Nyenrode en Lean Management Instituut te Zeist. Rob is als gastdocent tevens werkzaam voor het Singapore Institute of Technology en Universitat Polytechnica de Catalunya.
 • Rene Aernoudts - senior trainer en directeur verbonden aan het Nyenrode Lean Institute, en daarnaast is hij directeur van het Lean Management Instituut. Als je meer waarde wilt creëren voor klanten, medewerkers en jezelf dan helpt René je hierbij graag. Hij werkt voor klanten in de zakelijke dienstverlening, de zorg, de industrie en de bouw. Zijn drive: mensen helpen zichzelf beter te maken dan ze voor mogelijk houden. 
Ren+¬ Aernoudt-web

Wat ga je doen?

Op de eerste dag van de masterclass Lean Management worden de belangrijkste principes, methoden en technieken van Lean uitgelegd. Deze ga je vervolgens direct toepassen in een simulatie in een fabrieksomgeving. Op de tweede dag ga je met al deze kennis en ervaring zelf in een simulatie een kantoor omgeving met behulp van Lean transformeren. Op deze manier leer je in korte tijd alles over de toepassing van Lean in je eigen werkomgeving.  Je leert hoe je op een goede manier kunt verbeteren, zowel voor jezelf als voor jouw klanten.

Thema´s

 • Theoretische inleidingen
 • Leren zien met andere ogen
 • 'Live' werken met praktische instrumenten
 • Ontwikkeling van je eigen actieplan: 'de volgende stap'

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Professionals en leidinggevenden die meer willen leren over (het toepassen van) Lean Management of dit naar een hoger niveau willen brengen. Dit programma is niet geschikt voor externe consultants.

Data

De masterclass zal plaatsvinden op 18 en 19 april 2023

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de masterclass Lean Management doe je via de aanmeldbutton.

  Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag. Bel 06-22593824 of mail m.vdmark@nyenrode.nl

  Wat zijn de kosten?

  De investering voor de masterclass Lean Management is € 1.980 (excl. BTW), inclusief trainers, operators, leerfabriek, catering en documentatie.

  Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  Nyenrode Lean Institute

  Om de Lean Management filosofie te ervaren is het Nyenrode Lean Institute opgericht. Binnen het instituut zijn verschillende simulatie-omgevingen gecreëerd, onder andere een fabriek en een kantooromgeving. ‘Experiental Learning’ loopt als rode draad door de training. Je toetst de theorie direct aan de hand van praktijksimulaties en leert daarmee de lean methodes toe te passen. Je ziet direct wat de verbeteringen zijn en kan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan direct toepassen in je organisatie.

  Nyenrode Business Universiteit biedt als enige in Nederland een praktijkomgeving en programma’s waarin je op academisch niveau, hands on en in meerdere typen werkomgevingen met lean aan de slag kan.

  Kijk hier voor meer informatie over het Nyenrode Lean Institute.