Masterclass Neuroleiderschap

In het kort

 • Breukelen
 • 10 juni 2021
 • 2 dagen
 • Dag 1 van 9.30 - 21.00 uur, dag 2 van 9.00 - 17.30 uur
 • Nederlands
 • € 2.495 (excl. btw)

Masterclass Neuroleiderschap

Een inleiding op ons brein door de meest bevlogen professor van Nederland: Erik Scherder. Een gezond en actief leven houdt ons brein zo lang mogelijk fit. Maar hoe zorg je daarvoor? En wat is het belang van bewegen, zeker als je ook nog eens een zittend beroep hebt? De tweedaagse masterclass Neuroleiderschap begint met een bevlogen sessie van Erik Scherder waarin hij vertelt hoe onze hersenen werken en hoe deze gedrag aansturen. Hij laat zien dat je wel degelijk je hersenen positief kunt activeren en stress kan voorkomen. Een mooi startpunt om met een fit brein deze exclusieve masterclass te beginnen. Universitair hoofddocent Edgar Karssing begeleidt beide dagen. Hij zorgt voor de samenhang en gaat met de sprekers en deelnemers de vertaling maken naar de praktijk.

Wat levert het je op?

 • Hoe het brein werkt bij veranderen
 • Hoe patronen ontstaan en hoe ze te veranderen
 • Hoe leidinggevenden een rol kunnen spelen in het creëren van psychologische veiligheid
 • Goede inzichten in je eigen gedrag, dat van anderen en van je team
 • Praktijkgerichte kennis en manieren die je helpen om het maximale uit jouw leiderschapstalenten te halen.
 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Neuro-leiderschap voor managers delen de sprekers de meest praktische en relevante inzichten uit de neurowetenschappen.

De hoogleraren en experts 

 • Dr. Edgar Karssing - hoofddocent beroepsethiek en integriteitsmanagement bij de Nyenrode Business Universiteit
 • Beirem ben Barrah - ondernemer en spreker, Neurofied en Think Tank United
 • Ria van Dinteren - onderwijskundige en gespecialiseerd in de toepassingen van neurowetenschap bij leren, veranderen en leiderschap
 • Philip Jordanov - cognitief neuropsycholoog bij Neurofied
 • Prof. dr. Erik Scherder - hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Dr. Edgar Karssing

Associate professor

Wat ga je doen?

We delen de nieuwste, praktisch relevante inzichten uit de neurowetenschap en sociale psychologie.

Dag 1.

Een inleiding op ons brein door de meest bevlogen professor van Nederland: Erik Scherder. Een gezond en actief leven houdt ons brein zo lang mogelijk fit. Maar hoe zorg je daarvoor? En wat is het belang van bewegen, zeker als je ook nog eens een zittend beroep hebt? De masterclass Neuroleiderschap begint met een bevlogen sessie van Erik Scherder waarin hij vertelt hoe onze hersenen werken en hoe deze gedrag aansturen. Hij laat zien dat je wel degelijk je hersenen positief kunt activeren en stress kan voorkomen. Een mooi startpunt om met een fit brein dezer masterclass te beginnen.

Dagelijks neem je zo’n 35.000 beslissingen. De meeste keuzes maakt je brein zonder dat jij je er bewust van bent. Maar ook de belangrijkste bewuste beslissingen worden beïnvloed door mentale afsnijroutes en denkfouten. Effectieve besluitvorming is een kerncompetentie van iedere leider. Als je inzicht hebt in je eigen denkpatronen en valkuilen ben je beter in staat om de juiste beslissing te nemen. Daarbij bevordert systeemdenken jouw rationeel vermogen en biedt het een perspectief waarin je bewuster kan nadenken over tweede en derde graads implicaties van keuzes. In deze interactieve workshop geven Beirem Ben Barrah en Philip Jordanov jou de bouwstenen voor de besluitvormingsvaardigheden van effectief leiderschap.

Dag 2. 

De wereld verandert in rap tempo. Dat vraagt wat van ons allen en leiderschap speelt daarin een cruciale rol. Neurowetenschap kan leidinggevenden helpen om meer inzicht te krijgen in hun eigen brein en breinen in verandering. Voor veranderen is een aantal zaken vanuit neurowetenschap interessant: de wijze waarop ons brein omgaat met veranderen, hoe ons brein patronen vormt en psychologische veiligheid, nodig om te blijven ontwikkelen.

‘Leef als een beest, denk als een mens.’ Mensen hebben een moreel brein, na een lang evolutieproces waarin we voorwaardelijke samenwerkers zijn geworden. Hoe is dit proces gegaan? Op welke manier kunnen we met deze inzichten (on)ethisch gedrag beter begrijpen. Wat betekent dit voor managers die de ethiek en integriteit van organisaties en hun medewerkers willen bewaken en versterken?

Reflectie op alle kennis van de afgelopen dagen. Samen proberen we een vertaling naar effectief leiderschap maken. En voor jezelf bedenk je hoe je de beste versie van jezelf kan zijn.

 • Wat heb je geleerd, welke inzichten heb je opgedaan?
 • En hoe vertaal je dit naar je eigen praktijk?
 • Hoe kun je de beste versie van jezelf zijn?

De inhoud van de masterclass is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent een ervaren leidinggevende en wilt inzicht krijgen in je eigen gedrag, dat van je medewerkers en neurowetenschap in relatie tot leiding geven.

Data en tijden

De masterclass vindt plaats op 10 en 11 juni 2021. Op dag 1 start het programma om 9.30 uur en eindigt de dag om 21.00 uur. Dag 2 begint om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de Masterclass Neuroleiderschap doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor deelname aan de masterclass Neuroleiderschap bedraagt € 2.495 (exclusief btw). Het bedrag is inclusief lesmateriaal, literatuur, een overnachting en catering.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.