Strategie, innovatie en businessmodel ontwikkeling | PE-programma Deskundigheidsbevordering

Breukelen
Diverse startdata in 2022
1 dag
van 8.45 tot 16.15 uur of van 14.00 tot 21.30 uur
Nederlands
€ 995 (vrij van btw)

Strategie, innovatie en businessmodel ontwikkeling

In de module 'Strategie, data en businessmodel ontwikkeling' worden onderstaande thema's behandeld waarbij de combinatie van academische kennis en praktische toepasbaarheid zorgt voor een hoog leerrendement.

 • Ecosystemen, succesvolle voorbeelden en modellen
 • Businessmodel ontwikkeling en transformatie
 • Innovatiemanagement 

  Wat levert het je op?

  • Inzicht in actuele ontwikkelingen binnen jouw sector
  • Permanente educatie-cyclus
  • Efficiënte kennisoverdracht en ervaringen uitwisselen met vakgenoten
  • Deelnamebewijs

  Onderdeel PE-programma Deskundigheidsbevordering

  De module is een onderdeel van het PE-programma Deskundigheidsbevordering. Het PE-programma bestaat uit vier modules. Volg de module Strategie, data en businessmodel ontwikkeling voor een snelle upgrade van je kennis of doorloop het gehele programma voor een permanente educatie-cyclus. 

  Meer informatie

  Vraag de brochure aan voor meer informatie over de inhoud van de module of voor een totaaloverzicht van het gehele PE-programma. Heb je een specifieke vraag neem dan rechtstreeks contact op met onze programma-coördinator. Ze helpt je graag verder.

   

  • Ontwikkeld samen met Verbond van Verzekeraars
  • Kennisniveau up-to-date
  • Onderdeel van permante educatie-cyclus

  Van wie krijg je college?

  Tijdens deze module krijg je niet alleen college van vaste sprekers van Nyenrode. We nodigen ook gastsprekers uit.

  De hoogleraren en experts

  Tijdens deze module zijn de hoogleraren en experts:

  • dr. ir. Henk Kievit, Nyenrode Business Universiteit
  • drs. Yousri Mandour, Lobster Company
  • prof. dr. Jeff Gaspersz, Nyenrode Business Universiteit
  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
  Jeff Gaspersz

  Wat ga je doen?

  In deze module gaan we aan de hand van drie colleges in op de volgende thema's.

  Ecosystemen, succesvolle voorbeelden en modellen

  Door de radicale corona-maatregelen wereldwijd zien we de noodzaak van langdurig samenwerken in een digitale omgeving ontstaan. Oude manieren van samenwerken, ook tussen bedrijven, instellingen en overheden, worden verplaatst naar online omgevingen. Hoe ziet zo’n ecosysteem er concreet uit? Hoe bestuur je het, waar liggen de verantwoordelijkheden en hoe verdeel je de kosten? In dit college wordt het onderzoeksprogramma Digitale Ecosystemen toegelicht en wordt er ingegaan op de nieuwe waardeketen van onze economie.

  Businessmodel ontwikkeling en transformatie

  Hoe blijf je als verzekeraars ook in de toekomst relevant? In rap tempo worden sectoren op hun kop gezet door nieuwkomers met verfrissende businessmodellen die vaak slim gebruikmaken van de technologische ontwikkelingen. Wil je als organisatie niet buitenspel komen te staan? Dan kun je de ontwrichtende kracht van businessmodel innovatie niet langer negeren. Laat je in dit college overtuigen dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een oncomfortabel gevoel weet te creëren, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren.

  Innovatiemanagement

  Innovatiegericht leiderschap is het leiderschap waardoor medewerkers zich uitgedaagd voelen hun kennis en creativiteit  volledig in te zetten. Ze delen hun kennis en ideeën. Ze enthousiasmeren elkaar ideeën verder uit te werken en er ondernemend mee te zijn. Ze zijn voorbereid in hun denken om steeds opnieuw kansen te ontdekken en zijn gericht op het benutten van die kansen. In dit college: Hoe ziet het leiderschap eruit dat dit gedrag opwekt en richt? En welke varianten bestaan er in diverse organisatorische contexten?


  De inhoud van de module is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Uitgebreide informatie module Strategie, data en businessmodel ontwikkeling

  Uitgebreide informatie over de inhoud van deze module en een overzicht van alle modules die deel uit maken van het PE-programma Deskundigheidsbevordering, vind je in de brochure die je hier kan downloaden.

  Voor wie?

  Je bent directeur/lid Raad van Bestuur, toezichthouder/commissaris of managing director bij een verzekeringsinstelling. Deze module, onderdeel van het PE-programma Deskundigheidsbevordering, biedt je de noodzakelijke updates van je kennis. Je kan kiezen uit verschillende dagen. Per dag is duidelijk aangegeven of de module voor commissarissen of voor bestuurders is bestemd.  De modules zijn berekend op maximaal 20 deelnemers per dag. Naast de klassikale dagen bieden wij de laatste programmadag van de module online aan.

  Data en tijden 2022

  Voor directeuren / Raden van Bestuur / managing directors

  • 14 september van 8.45 - 16.15 uur
  • 11 oktober van 14.00 - 21.30 uur
  • 7 november van 8.45 - 16.15 uur
  • 22 november van 8.45 - 16.15 uur
  • 12 december van 8.45 uur - 16.15 uur (online)

  Voor toezichthouders / commissarissen

   
  • 29 september van 8.45 - 16.15 uur
  • 13 oktober van 14.00 - 21.30 uur
  • 12 december van 8.45 uur - 16.15 uur (online)

  Aanmelden doe je via de aanmeldbutton.

  Vragen?

  Heb je een vraag over deze module of over het gehele PE-programma? Neem dan contact op met onze programma-coördinator. Zij helpt je graag verder.

  Wat zijn de kosten?

  De kosten van de module Strategie, data en businessmodel ontwikkeling zijn € 995 (vrij van btw). Dit is inclusief literatuur en catering.
  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.