Sustainable Green Transitions - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
21 september 2022
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)

De wereld om ons heen is constant in beweging. Voor elke organisatie die succesvol en toekomstbestendig wil ondernemen is het dan ook belangrijk om wendbaar te zijn en verandering te omarmen. Sommige veranderingen zijn echter zo groot en disruptief dat de voorbereiding daarop complex en veelomvattend is. Dit geldt momenteel met nadruk voor ons (mondiale) voedselsysteem. In de module Sustainable Green Transitions richten we ons op de disruptieve voedseltransitie, in interactie met de klimaat-, energie- en digitale transitie.

Nieuw en duurzaam businessmodel

Ben je benieuwd naar wat de voedseltransitie betekent voor jouw branche of organisatie? Vraag je je af hoe je kan reageren op de veranderende wereld? En wil je ook weten welke kansen deze thema’s bieden voor systematische veranderingen? Dat zijn de vragen waarmee je aan de slag gaat in deze module. Daarbij laten wij je zien hoe een fundamentele verandering binnen je organisatie kan leiden naar een nieuw en duurzaam businessmodel, waarbij zowel je eigen organisatie als de markt en omgeving worden gemobiliseerd.

 

  • Werkveld deelnemer staat centraal
  • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
  • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo
Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat ga je doen?

In de module Sustainable Green Transitions werk je samen met de andere deelnemers aan verschillende uitdagingen binnen het brede spectrum aan voedsel-gerelateerde problemen in de wereld. De module bestaat uit 3 blokken:

  • Mondiale voedseltransitie
  • Klimaat- en energietransitie
  • Digitalisering en innovatie

 

Wat levert het op

  • Je leert op een holistische manier naar je bedrijf kijken
  • Inzicht in de impact van grote transities op bedrijven en overheden in het algemeen
  • Inzicht in andere relevante transities die van invloed zijn op de mondiale voedseleconomie, zoals klimaat, energie en digitalisering
  • De voedselketen in een breder perspectief van mondiale transities kunnen plaatsen en de rol van je eigen organisatie / bedrijf hierin kunnen zien. Kansen kunnen zien voor je eigen organisatie / bedrijf en voor jezelf persoonlijk.
  • Een proactieve houding en bewustzijn ten aanzien van (continu) besef van grote transities en verbetering in de voedselketen.
  • Verbeteren van communicatieve- en beïnvloedingsvaardigheden (vooral om de verbetervoorstellen van de deelnemers te kunnen uitvoeren).

 

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & Sustainable Transitions.. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

 

 

Van wie krijg je college?

Tijdens de module Sustainable Green Transitions geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts inclusief thema's

De hoogleraren en experts inclusief de thema's zijn*:

  • Ruud Huirne – kerndocent Nyenrode Business Universiteit
  • Derk Loorback - Drift Instituut: Transitie Management, praktische toepasbaarheid
  • Martin van Ittersum – Wageningen UR: Sustainable Development Goals en wereld voedselproductie
  • Gert Jan van den Born - PBL: Urgentie van klimaattransities
  • Henk Hoogenkamp JR - FutureFoods: Beschikbaarheid van nieuwe proteïnen
  • Peter Koster - IBM: Transities in supply chains
  • Jan Willem Grievink – FSIN and ConCeption: Nieuwe trends in food retail en food service
  • Judith van der Horst – Food Valley: Voeding, gezondheid en lifestyle
  • Pierre Berntsen - ABN Amro bank: Nieuwe businessmodellen
  • Ton Backx - TU Eindhoven: Het potentieel van Fotonica
  • Jan Veldsink - Rabobank: De kracht van data analyse

 

 

 

* veranderingen kunnen voorkomen

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

 

      Data en tijden:

      Blok 1

      21 september 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
      22 september 2022 van 09:00 -17:00 uur

      Blok 2
      10 november 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
      11 november 2022 van 09:00 - 17:00 uur

      Blok 3
      15 december 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
      16 december 2022 van 09:00 - 17:00 uur

       

      Uiterste aanmelddatum is 24augustus 2022.  Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

      Meld je aan

      Enthousiast over de module Sustainable Green Transitions? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

      Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 5 september 2022 van 15:00 - 20:00 uur.

      Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

      Investering

      De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.


      Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.