Summercourse Werkgeven na Covid-19: wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet

In het kort

 • Breukelen
 • 27 augustus 2020
 • 1 dag
 • 4 uur voorstudie
 • Nederlands
 • € 950,00

Summercourse Werkgeven na Covid-19: wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet

Ben je bezig met het managen van de impact van de huidige crisis op jouw organisatie? Heb je zicht op de impact op jouw werknemers, op je verhouding met hen, en op de motivatie? Wat is er samen te leren uit deze crisis tot nu toe en hoe kan je dat gebruiken om te anticiperen op wat gaat komen? Wat betekent dit voor de wijze van organiseren en samenwerken? Zoek je naar een kompas voor de keuzes rond kostenbeheersing of investeren, vast of flex, strak sturen of laten ontstaan, korte of lange termijn?

In deze summercourse ga je met gelijkgestemden op zoek naar de belangrijkste dilemma’s voor de komende tijd als het gaat om de inrichting van je organisatie en je relatie met je werknemers. De uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd door de AWVN vormt een startpunt voor dit onderzoek. Op basis van onderzoeken onder werkgevers en werkenden en een scenario studie van werkgeversvereniging AWVN zijn concrete dilemma’s benoemd. Deze zijn gecentreerd rond het doel (‘purpose’) van de organisatie, de structuur, het werkgeverschap en duurzaamheid. In stappen wordt een strategisch proces doorlopen waarbij dilemma’s binnen scenario’s worden verkend en iedere deelnemer zijn eigen organisatie als werkmateriaal inbrengt bij het benoemen van strategische interventies.

Wat levert het je op?

 • Inzicht in betekenis van de ontwikkelingen in je organisatie op basis van wat bij andere organisaties gebeurt en een recent uitgevoerd AWVN-onderzoek
 • Kennismaken met scenario denken en een strategisch proces om een wicked vraagstuk te ontragen in dilemma’s en keuzerichtingen
 • Aanzet tot strategische interventies om wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet te gaan
 • Paradoxaal leiderschap in de huidige dynamiek
 • Wetenschappelijk perspectief en praktijkperspectief door samenwerking Nyenrode met AWVN
 • Brede basis van AWVN-praktijkstudies en rapportages tijdens de crisis veroorzaakt door Covid-19
    

Van wie krijg je college?                    

Tijdens de summercourse Werkgeven na Covid-19: wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet, brengen de meest inspirerende sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.   

De hoogleraren en experts

 • Dr. Jeroen van der Velden - associate professor of Strategy Alignment and Director of the Center for Strategy aan Nyenrode Business Universiteit
 • Lars Doyer - Docent aan de leergang Strategisch HRM & Senior adviseur Adviesteam Arbeidsverhoudingen AWVN

Dr. Jeroen van der Velden

Associate professor

Wat ga je doen?

Aan de hand van beproefde verkenningsmethodieken ga je zelf het onderzoek aan naar de impact op jouw eigen organisatie en hoe je tijdig kan  anticiperen op de gevolgen. Iedere onderneming/organisatie wordt geconfronteerd met dilemma’s in de benoemde 4 paradoxen. Door de verkenning worden deze dilemma’s zichtbaar en zo krijg je inzicht in de wenselijkheid en realiseerbaarheid van beoogde oplossingen.
Concreet ga je aan de slag met eigen vraagstukken, binnen je strategische keuzes voor leiderschap en werkenden met betrekking tot thema’s als organisatie ontwikkeling, employer branding, employee engagement, arbeidsverhoudingen. Ofwel hoe ziet ‘werkgeven’ eruit de komende jaren voor jou en jouw organisatie?

Voor wie?

Je bent lid van de directie, management met HR verantwoordelijkheid.

Data en tijden

 • 27 augustus 2020

Meld je nu aan

Aanmelden voor Werkgeven na Covid-19: wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet doe je via de aanmeldbutton.

Wat zijn de kosten?

De investering voor Werkgeven na Covid-19: wendbaar en weerbaar de toekomst tegemoet is € 950 (exclusief btw). Literatuur en catering zijn bij deze prijs inbegrepen. 
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.