Duurzaamheid

 

Nyenrode staat midden in de maatschappij en wil daarom graag bijdragen aan een duurzame samenleving. Steeds meer mensen komen gelukkig tot het besef dat verduurzamen van onze wereld noodzakelijk is. Daarin willen wij een vooraanstaande rol spelen. Onze universiteit kleurt daarom de komende jaren steeds groener.

We hebben in de afgelopen jaren al veel maatregelen genomen. Van kleine tot grote acties. Zo maken we gebruik van elektrische voertuigen op ons landgoed, hebben we oplaadpunten voor elektrische auto’s en bieden we gratis leenfietsen aan. 

Onze traditionele lichtbronnen hebben we – waar mogelijk – vervangen door ledverlichting en we maken gebruik van bewegingssensoren. We maken gebruik van een weloverwogen mix van energiebronnen en waterbesparende maatregelen. 

Samen met onze cateringpartner VERMAAT proberen we voedselverspilling terug te dringen. En onze schoonmakers maken gebruik van 100% biologisch afbreekbare middelen. Ook streven we ernaar zoveel mogelijk afval te scheiden en de hoeveelheid te minderen.

Bij het restaureren van monumenten en het renoveren van zalen en gebouwen kiezen wij zoveel mogelijk voor duurzame oplossingen en houden we rekening met duurzame innovaties. Onze tuindienst werkt uitsluitend met middelen die zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengen. Bij beheer en aanleg van groen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de bestaande omgeving. 
 

 

Contact