Doneren en belastingvoordeel

Investeer in het verleden, heden en de toekomst van Nyenrode als donateur van Stichting Nyenrode Fonds. Doneren kan op verschillende manieren en bovendien fiscaal aantrekkelijk.

Belastingvoordeel bij schenken

Jouw gift aan Stichting Nyenrode Fonds is aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. De stichting is namelijk een 'Algemeen Nut Beogende Instelling' (ANBI). Je kan jaarlijks een gift van minimaal 1% en maximaal 10% van jouw verzamelinkomen aftrekken van de inkomstenbelasting.

Benieuwd wat dit voor jou betekent? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

 

Zo kun je doneren

Doneren kan op vier manieren:

  • Eenmalige schenking
  • Periodieke schenking
  • Eenmalige schenking met de voordelen van periodiek schenken
  • Zakelijk schenken
  • Nalaten aan Nyenrode

 

Eenmalige schenking

Voor een eenmalige schenking geldt het genoemde belastingvoordeel. Doe nu heel simpel en snel een eenmalige schenking via Tikkie. Dit is een app van ABN AMRO waarmee je eenvoudig met je mobiel een betaling kan doen via iDEAL.

Heb jij al een donatie gedaan? Laat het ons weten via e-mail. Wij sturen je graag een handgeschreven kaartje om jou persoonlijk te bedanken.

Liever eenmalig geven aan een van onze projecten naar keuze? Neem dan contact met ons op.

 

Periodieke schenking

Om de belastingvoordelen optimaal te benutten kan je ook periodiek schenken. Dit houdt in dat je voor een periode van vijf jaar een vast bedrag per jaar, kwartaal of maand schenkt. Dat bedrag trek je jaarlijks van de inkomstenbelasting af.

Dat document bevat alle informatie om direct donateur van Stichting Nyenrode Fonds te worden.

 

Eenmalige schenking met de voordelen van periodiek schenken

In deze optie doneer je in één keer het gehele bedrag, maar leen je in feite een gedeelte aan Stichting Nyenrode Fonds. Deze schuld wordt over een periode van vijf jaar kwijtgescholden. Per jaar mag je dan een vijfde van je donatie aftrekken van de belasting.

 

Zakelijk schenken

Je kan overwegen het bedrag zakelijk te doneren het af te trekken van de fiscale winst. Mocht je daarvoor een factuur willen ontvangen, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor contact met ons op.

 

Nalaten

Bij nalaten aan Stichting Nyenrode Fonds kun je denken aan een bepaald geldbedrag, een legaat. Of je kunt ervoor kiezen om een bepaald percentage van je erfenis aan Nyenrode te doneren. Een deel van de alumni heeft geen kinderen, weinig familie of heeft daar niet zoveel gevoel bij. Anderen hebben wel kinderen en veel familie maar denken er toch over een deel van hun erfenis te kunnen afstaan aan een goed doel als Nyenrode. Dat is een manier om aan te geven welke rol Nyenrode voor hen heeft gespeeld en nog steeds speelt. Door onze ANBI-status hoeft er geen erfbelasting betaald te worden, wat nalaten fiscaal aantrekkelijk maakt.

 

 

Meer informatie

Stichting Nyenrode Fonds

ABN AMRO Mees Pierson
Inst. & Char. Algemeen
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

IBAN: NL11 ABNA 0567 0116 31
BIC: ABNA NL 2A