Nalaten aan je alma mater

Was Nyenrode voor jou ook een lifechanging experience? Alumna Gayle van Beeten kijkt terug op een mooie periode. Hier heb ik mijn eigen krachten ontdekt,’ aldus Gayle. ‘Voor mij voelt Nyenrode als een extra familie.’ Zekerheid voor alles dacht zij vooruit en nam ze Stichting Nyenrode Fonds op in haar testament. Je kunt het toch niet meer uitgeven als je overleden bent en zo kan ik nog een impact maken.’

Ook een impact maken?
Neem Stichting Nyenrode Fonds op in je testament en maak een laatste impact op de toekomst van jouw alma mater.

Bij nalaten aan Stichting Nyenrode Fonds kun je denken aan een bepaald geldbedrag, een legaat. Of je kunt ervoor kiezen om een bepaald percentage van je erfenis aan Nyenrode te doneren. Een deel van de alumni heeft geen kinderen, weinig familie of heeft daar niet zoveel gevoel bij. Anderen hebben wel kinderen en veel familie maar denken er toch over een deel van hun erfenis te kunnen afstaan aan een goed doel als Nyenrode. Dat is een manier om aan te geven welke rol Nyenrode voor hen heeft gespeeld en nog steeds speelt.

Door onze ANBI-status hoeft er geen erfbelasting betaald te worden, wat nalaten fiscaal aantrekkelijk maakt.

Zelf aanmerken
Je kunt bij Nyenrode zelf aangeven waar je je nalatenschap voor zou willen bestemmen. Denk bijvoorbeeld aan behoud van het erfgoed, aan het financieren van onderzoek, aan investeringen in de huidige onderwijsfaciliteiten of aan scholarships voor toekomstig talent dat zelf niet de financiële middelen heeft om hier te komen studeren. Zo kun je iemand de kans bieden die je zelf ook hebt gehad. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de continuïteit van Nyenrode in de toekomst gewaarborgd is.

Geen erfbelasting
Nalaten aan Nyenrode is fiscaal aantrekkelijk omdat we als Stichting Nyenrode Fonds de ANBI-status hebben. Daardoor hoeven we geen erfbelasting te betalen en zo komt het geld voor 100% ten goede aan het fonds en aan het doel waaraan je het wilt besteden. Als je geen doel hebt aangemerkt, zullen wij als fonds een goede bestemming vinden. De overheadkosten van het fonds zijn erg laag, omdat we het geld dat binnenkomt via donaties bijna geheel kunnen besteden aan projecten.

Testamentcheck
Voor geïnteresseerden in nalaten aan Nyenrode kunnen we een check van hun huidige testament laten uitvoeren door een notaris. Dan toetst een notaris of het testament nog voldoet aan je wensen en nog actueel is, en bijvoorbeeld of zaken eventueel fiscaal aantrekkelijker geregeld kunnen worden.

Op de hoogte blijven
Er zijn misschien alumni die zelf al op het idee zijn gekomen om een deel van hun nalatenschap aan Nyenrode te doneren, zonder dat wij daar van weten. Dan zouden we dat graag van hen horen, zodat we hen net als de andere donateurs op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen van het fonds.

Vraag direct een persoonlijk gesprek aan
Wil je meer weten over nalaten aan Nyenrode? Neem dan contact op met directeur a.i. Heleen van Hall via 0346-291432 of h.vhall@nyenrode.nl voor een persoonlijk gesprek op kantoor of bij jou thuis.

Ja, ik wil een impact maken!

Contact

Heleen van Hall MBA

Hoofd Alumni en Externe Relaties
Nalatenschapscampagne - Maak een impact op uw alma mater met Stichting Nynrode Fonds in uw testament - Gayle van Beeten - testimonial

Gayle van Beeten

MSc19 (20100002)
“Ik vind het mooi om iemand een kans te geven hier te studeren en zo een sprong te maken naar een mooie carrière.”