Adopteer een collegezaal

Het project ‘Adopteer een (college)zaal’ is een ander voorbeeld van een persoonlijk steentje bijdragen aan de onderwijsfaciliteiten van Nyenrode. Momenteel kent Nyenrode een aantal (college)zalen die vernoemd zijn naar bedrijven of personen. Het Pfizer Auditorium, de Hi-Tech Zaal en het Dr. Albert Heijn gebouw zijn voorbeelden van ruimtes op Nyenrode die vernoemd zijn naar hun gever. Uit deze vernoemde zalen en gebouwen spreekt een unieke band tussen de universiteit, het bedrijfsleven en de alumni, die het fundament vormt voor het succes van Nyenrode.  

Door het adopteren van een (college)zaal kan Nyenrode haar onderwijsfaciliteiten optimaliseren. Tegelijkertijd biedt dit voor jou en jouw bedrijf een unieke manier om je aan Nyenrode te binden. Door het bevestigen en verstevigen van bestaande banden en het aangaan van nieuwe relaties met het bedrijfsleven kan een kruisbestuiving ontstaan die beide partijen ten goede komt. 

Een blijvende indruk op studenten en deelnemers 

Door adoptie van een collegezaal bindt je jouw bedrijf voor de komende vijf jaar op een unieke manier aan Nyenrode. Met het vernoemen van een collegezaal zorg je ervoor dat jouw naam of jouw bedrijf een blijvende indruk achterlaat bij de studenten, deelnemers en vele andere gasten die van de collegezalen gebruik maken.  

Privileges voor de zaalsponsoren 

Adopteer jij een collegezaal op Nyenrode? Dan heb je zeker recht op een aantal aantrekkelijke privileges.  

 • Maak kosteloos gebruik van de geadopteerde collegezaal 
  Afhankelijk van het type zaal kan jij of jouw bedrijf , eenmaal per jaar kosteloos gebruik maken van de geadopteerde collegezaal (op basis van beschikbaarheid). Op deze manier krijgen jouw medewerkers, klanten en relaties de bijzondere mogelijkheid om door jou of door het bedrijf op Nyenrode ontvangen te worden in je eigen zaal.  

 • Uitbreiding van het netwerk 
  Daarnaast wordt één keer per jaar voor de zaaldonateurs een exclusief inhoudelijk netwerkevenement georganiseerd op Nyenrode. Ook worden de zaaldonateurs uitgenodigd voor bijzondere evenementen op Nyenrode, zoals de opening van het academisch jaar, de Dies Natalis en de Dank De Donateursdag. Tijdens deze evenementen heb je uitgebreid de kans om allerlei verschillende mensen te ontmoeten uit het Nyenrode-netwerk.  
   
 • Recruitment onder Nyenrodianen 
  Bovendien geeft Nyenrode jou toegang tot de diensten van onze afdeling Career and Personal Development. Deze afdeling is gespecialiseerd in recruitment onder Nyenrodianen, waardoor een goede match tussen jou (jouw bedrijf) en een kandidaat bewerkstelligd kan worden.  
   
 • Nyenrode Collegereeks 

Bij de adoptie van een persoonlijke collegezaal krijgen jij of je medewerkers de mogelijkheid om

een Nyenrode Collegereeks ter waarde van €2.195,-  te volgen. Deze collegereeks, waarin verschillende experts en hoogleraren hun specifieke kennis en inzichten delen die direct toepasbaar zijn, krijgt jouw bedrijf cadeau. Er zit er ongetwijfeld een bij die aansluit op de ontwikkelbehoeften binnen jouw organisatie.  

Het voordeel voor je bedrijf is afhankelijk van het type zaal en kan oplopen tot bijna €6.600,- gedurende de sponsorperiode. 

Kies uit een van deze zalen 

Nyenrode kent een groot aantal zalen die verschillen in capaciteit, voorzieningen en publiek. Hierdoor zal de ene zaal beter bij jouw wensen passen dan de andere. 

Executive Cubicles  

In het Dr. Albert Heijn-gebouw en het De Rooij-gebouw zijn in totaal negen Executive Cubicles beschikbaar. Deze ruimtes bieden plek voor zes tot acht personen. De ruimtes kunnen gebruikt worden voor groepswerk, overleg en vergaderingen. De doorstroom is zeer groot en per jaar maken duizenden mensen gebruik van deze plekken.

De Cubicles bevinden zich op de begane grond en onderdeel van de Executive Education-faciliteiten van de universiteit. De ruimtes zijn geschikt voor een klein gezelschap, wat als voordeel heeft dat de bedrijfsnaam goed zichtbaar is voor de personen die de zaal boeken.

De doelgroep van deze Cubicles betreft vaak het algemeen managementniveau binnen het bedrijfsleven. Je kan al een Executive Cubicle adopteren voor een bedrag van €3.000,- per jaar. 

Collegezalen 

De collegezalen zijn ruimtes waar onze degree studenten bijeenkomen voor hun colleges. Deze studenten, ongeveer 400 in getal, zijn tussen de 18 en 25 jaar oud.  en hebben over een periode van anderhalf tot drie jaar veelvuldig en intensief college in deze zalen.

De studenten vliegen na hun tijd op Nyenrode uit over de wereld. Adoptie van een zaal maakt jouw bedrijf bekend bij hoogopgeleide en zeer ambitieuze Nyenrodianen in opleiding die na hun studie carrière gaan maken in het internationale bedrijfsleven. Voor het bedrag van €5.000,- per jaar adoteer je een zaal.

Executive Collegezalen  

Op Nyenrode beschikken we over drie Executive Collegezalen die ‘state of the art’ faciliteiten bieden. In deze zalen, met een capaciteit  van 36 personen, worden voornamelijk executives uit het bedrijfsleven ontvangen. Doordat er in deze zalen vaak bijeenkomsten zijn van kortere opleidingen, is het bereik erg groot. Dit kan oplopen tot duizenden verschillende mensen per jaar.

Deze zalen worden gebruikt door mensen uit het bedrijfsleven die op latere leeftijd een MBA volgen. Ook worden hier allerlei op maat gemaakte programma’s voor organisaties gegeven.

 De adoptie van een Executive Collegezaal is mogelijk voor €7.500,- per jaar.  

Executive Lounges 

Op de begane grond van het Dr. Albert Heijn-gebouw en van het De Rooij-gebouw zijn twee lounges voor executives te vinden: de Executive Lounge en de Theater Lounge. Deze twee lounges liggen bij de Executive Collegezalen en de Executive Cubicles. Dit zijn de plekken waar de gasten van een programma worden ontvangen, waar zij koffie drinken en met elkaar samenkomen.  

De lounges, die ruimte bieden voor 50 tot 90 personen, zijn ook de ontmoetingsplek waar alumni en staff afspreken met externe zakelijke relaties. Van alle zalen is de doorstroom hier het grootst met meer dan 10.000 bezoekers per jaar. Deze twee lounges lenen zich ook goed voor bedrijfsbijeenkomsten.

Voor € 10.000,- per jaar is het mogelijk naamgever van de Executive Lounge of van de Theater Lounge te worden. 

Duur

Een contract wordt in principe gesloten voor een periode van 3 of 5 jaar, geldend vanaf de dag van ondertekening van het contract. Uiteraard is het mogelijk om een langere termijn te bespreken en/of de adoptie van een zaal te verlengen.

Kosten

De verschillende zalen zijn beschikbaar tegen verschillende tarieven. Het verschil in bedrag waartegen bedrijven een zaal kunnen adopteren is gebaseerd op de exposure die een bepaalde zaal met zich meebrengt en de grootte van de zaal. 

 KostenAantal personen
Executive Cubicles€   3.000,- per jaar*6-8 personen
Collegezalen€   5.000,- per jaar*35-66 personen
Executive Collegezaal en
de Rooy 101, 102, 2013
€   7.500,- per jaar*36-78 personen
Executive Louges€   10.000,- per jaar*50-90 personen

* bedragen zijn exclusief BTW

De zalen verschillen niet alleen in grootte, publiek en prijs van elkaar maar ook het aantal Nyenrode Collegereeksen dat kosteloos aangeboden wordt verschilt per zaal en duur van de overeenkomst.

 3 jaar5 jaar
Executive Cubicles0 collegereeksen1 collegereeks
Collegezalen1 collegereeks1 collegereeksen
Executive Collegezaal en
de Rooy 101, 102, 2013
2 collegereeksen3 collegereeksen
Executive Louges2 collegereeksen3 collegereeksen

 

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van de adoptie van een collegezaal op Nyenrode bestaat uit verschillende facetten. Samenvattend houdt de adoptie van een collegezaal het volgende in:

 • Zichtbaarheid binnen de doelgroep 
 • Officieel partner van Nyenrode
 • Een positieve bijdrage aan het verhogen van het kennisniveau in Nederland in het algemeen en Nyenrode in het bijzonder 
 • Sta midden in de academische ontwikkelingen die gaande zijn op Nyenrode
 • Toegang tot het Nyenrode-netwerk
 • Toegang tot het Nyenrode Career and Personal Development-centrum
 • Uitnodigingen voor Nyenrode-evenementen
 • Eenmaal gratis gebruik van de geadopteerde zaal per jaar
 • Sponsoring is fiscaal aftrekbaar van de winst

De adoptie van een collegezaal verloopt via Stichting Nyenrode Fonds. Deze stichting ziet er op toe dat de sponsoring in zijn geheel ten goede komt aan het verbeteren van de onderwijsfaciliteiten op Nyenrode. Eventuele andere donaties aan Stichting Nyenrode Fonds zijn door de ANBI-status van de stichting ook geheel fiscaal aftrekbaar van de winst.

Fiscaliteit

De adoptie van een zaal op Nyenrode door een bedrijf kan gezien worden als sponsoring, waardoor het gesponsorde bedrag geheel in aftrek gebracht kan worden. Voor deze sponsoring gelden niet de bijzondere bepalingen die gelden voor aftrekbare giften. Het zijn namelijk reguliere bedrijfskosten die ten laste van de fiscale winst kunnen worden gebracht. Met betrekking tot de btw geldt dat wij een factuur zullen toesturen met daarop de btw vermeld. Deze kan vervolgens worden teruggevraagd als afgedragen voorbelasting.

Tot slot

Kortom de adoptie van een collegezaal is een win-winsituatie, waarvan beide partijen profiteren op het gebied van onderwijs, bedrijfsvoering, exposure en reputatie. Het brengt de core business van twee werelden samen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Contact

Anouk Reitsma

Fondsenwerver