Adopteer een collegezaal op Nyenrode

Momenteel kent Nyenrode een aantal collegezalen die vernoemd zijn naar bedrijven of personen. Het Pfizer Auditorium, De Hi-Tec Zaal en het Dr. Albert Heijn gebouw zijn voorbeelden van ruimtes op Nyenrode die vernoemd zijn naar hun gever. Uit deze vernoemde zalen en gebouwen spreekt een unieke band tussen universiteit, zakenleven en alumni die het fundament is voor het succes van Nyenrode en haar alumni. 

De inkomsten die voortkomen uit de naamgeving worden aangewend om de onderwijsfaciliteiten te optimaliseren en zich te kunnen blijven meten met andere universiteiten waar ook ter wereld. Tevens is het een manier om een bedrijf aan Nyenrode te verbinden. Door het bevestigen en verstevigen van bestaande banden en het aangaan van nieuwe relaties met het bedrijfsleven kan een kruisbestuiving ontstaan die beide partijen ten goede komt.

Wil je meer weten over de adoptie van Collegezalen op Nyenrode? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Een blijvende indruk op studenten en participanten

Adoptie van een collegezaal is een unieke kans waarin een bedrijf en Nyenrode zich aan elkaar kunnen binden voor de komende 3 à 5 jaar. Door het vernoemen van een collegezaal maakt het bedrijf een blijvende indruk op de studenten van Nyenrode, deelnemers aan de verschillende Nyenrode programma’s en de vele andere gasten die van de collegezalen gebruik maken. 

 

Privileges voor zaalsponsoren

Door het adopteren van een collegezaal verbindt een bedrijf zich niet alleen in naam met Nyenrode maar krijgt het ook een groot aantal privileges. Zo kan het bedrijf, afhankelijk van het type zaal, eenmaal per jaar kosteloos gebruik maken van de geadopteerde collegezaal (op basis van beschikbaarheid). Op deze manier krijgen medewerkers, klanten en relaties de bijzondere mogelijkheid door het bedrijf op Nyenrode ontvangen te worden in de eigen zaal. 

1. Uitbreiding van het netwerk

Daarnaast wordt er 1 keer per jaar voor de zaaldonateurs een inhoudsvol netwerkevenement georganiseerd op Nyenrode. Ook worden zaaldonateurs uitgenodigd voor bijzondere evenementen op Nyenrode, zoals de opening van het academisch jaar, de Dies Natalis en de Dank De Donateursdag. Tijdens deze evenementen is er uitgebreid de kans om allerlei verschillende mensen te ontmoeten uit het Nyenrodenetwerk. 

2. Recruitment onder Nyenrodianen

Tevens geeft Nyenrode speciaal toegang tot haar afdeling Career and Personal Development. Deze afdeling is gespecialiseerd in recruitment onder Nyenrodianen, waardoor een optimale match tussen het bedrijf en kandidaat bewerkstelligd kan worden via het Nyenrodenetwerk. 

3. Nyenrode Collegereeks

Bijkomend voordeel van de adoptie van een zaal is dat wij de medewerkers helpen zich verder te ontwikkelen. Bij de adoptie van een collegezaal, voor een periode van 3 of 5 jaar, krijgt het bedrijf deelname aan een Nyenrode Collegereeks ter waarde van €2.195,- cadeau. Hierbij zit ongetwijfeld een collegereeks die aansluit op de onderwijsbehoefte binnen het bedrijf.

Een Nyenrode Collegereeks wordt gegeven door verschillende experts en hoogleraren die er samen met het bedrijf voor zorgen dat er heel specifiek kennis en inzichten vergaard kunnen worden die direct toepasbaar zijn in het werk. De hoeveelheid collegereeksen hangt af van het type zaal en het voordeel kan oplopen tot bijna €6.600,- gedurende de gehele sponsorperiode. 

 

Kies uit een van deze zalen

Nyenrode kent een groot aantal zalen die verschillen in capaciteit, voorzieningen en publiek. Hierdoor zal de ene zaal beter bij de wensen passen dan de andere.

Executive Cubicles 
In het Dr. Albert Heijn-gebouw en het De Rooij-gebouw zijn in totaal 9 cubicles. Deze ruimtes bieden plek voor 6 tot 8 personen voor groepswerk, overleg en vergaderingen. De doorstroom is zeer groot en per jaar maken duizenden mensen gebruik van deze plekken. Deze cubicles zijn gelegen op de begane grond en zijn onderdeel van het Executive Education van de universiteit.

Executive Cubicles hebben maar een geringe capaciteit maar het zijn wel kleine ruimtes waarin de bedrijfsnaam continu zichtbaar is voor de personen die de zaal boeken. De doelgroep van deze cubicles is over het algemeen managementniveau binnen het bedrijfsleven. De adoptie van een Executive Cubicle gaat gepaard met een bedrag van €3.000,- per jaar.

Collegezalen
Dit zijn ruimtes waar onze talenten bijeenkomen voor hun colleges. Deze studenten zijn tussen de 18 en 25 jaar, waarvan er ongeveer 400 over een periode van 1,5 tot 3 jaar veelvuldig en intensief college hebben in deze zalen. Zij zullen na hun tijd op Nyenrode uitvliegen naar het bedrijfsleven. Hierdoor is de adoptie van deze zalen uitermate interessant om het bedrijf bekendheid te geven bij de huidige generatie jonge mensen. Kortom het maakt het bedrijf bekend bij hoogopgeleide en zeer ambitieuze jonge mensen. De adoptie van een Collegezaal vereist sponsoring van €5.000,- per jaar. 

Executive Collegezalen 
Op Nyenrode beschikken we over 3 executive zalen die ‘state of the art’ zijn. In deze zalen met een capaciteit van 36 personen worden voornamelijk zakelijke gasten van Nyenrode ontvangen. Doordat er in deze zalen vaak kortere opleidingen worden gegeven is het bereik enkele duizenden verschillende mensen per jaar. Bij het type student dat in deze zalen te vinden valt kunnen jullie denken aan zakenlieden die op latere leeftijd een MBA volgen en een grote diversiteit van op maat gemaakte programma’s voor het bedrijfsleven. De adoptie van een Executive Collegezaal is mogelijk voor €7.500,- per jaar. 

Executive Lounges
Op de begane grond van het Dr. Albert Heijn-gebouw en van het De Rooij-gebouw zijn er twee lounges te vinden: de Executive Lounge en de Theater Lounge. Deze twee lounges lenen zich goed om te verbinden aan een bedrijf waardoor de lounge de bedrijfsnaam zou kunnen dragen. Hiermee is het bedrijf nog zichtbaarder en krijgen deze ruimtes een beter onderscheidend vermogen.

De meerwaarde van deze ruimte zit in het feit dat dit de ruimtes zijn waar Executive Collegezalen en Executive Cubicles in uit komen. Het zijn dus deze twee lounges waarin gasten van een programma worden ontvangen, koffie wordt gedronken en waar menig deelnemer met elkaar samenkomt.

Deze lounges die ruimte bieden voor 50 tot 90 personen, zijn ook de ontmoetingsplek waar alumni en personeel afspreken met externe zakelijke relaties. Van alle zalen is de doorstroom hier het grootst met meer dan 10.000 bezoekers per jaar. Voor € 10.000,- per jaar is het mogelijk naamgever van de Executive Lounge of de Theater Lounge te worden.

 

Duur

Een contract wordt in principe gesloten voor een periode van 3 of 5 jaar, geldend vanaf de dag van ondertekening van het contract. Uiteraard is het mogelijk om een langere termijn te bespreken en/of de adoptie van een zaal te verlengen.

 

Kosten

De verschillende zalen zijn beschikbaar tegen verschillende tarieven. Het verschil in bedrag waartegen bedrijven een zaal kunnen adopteren is gebaseerd op de exposure die een bepaalde zaal met zich meebrengt en de grootte van de zaal. 

 KostenAantal personen
Executive Cubicles€   3.000,- per jaar*6-8 personen
Collegezalen€   5.000,- per jaar*35-66 personen
Executive Collegezaal en
de Rooy 101, 102, 2013
€   7.500,- per jaar*36-78 personen
Executive Louges€   10.000,- per jaar*50-90 personen

* bedragen zijn exclusief BTW

De zalen verschillen niet alleen in grootte, publiek en prijs van elkaar maar ook het aantal Nyenrode Collegereeksen dat kosteloos aangeboden wordt verschilt per zaal en duur van de overeenkomst.

 3 jaar5 jaar
Executive Cubicles0 collegereeksen1 collegereeks
Collegezalen1 collegereeks1 collegereeksen
Executive Collegezaal en
de Rooy 101, 102, 2013
2 collegereeksen3 collegereeksen
Executive Louges2 collegereeksen3 collegereeksen

 

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van de adoptie van een collegezaal op Nyenrode bestaat uit verschillende facetten. Samenvattend houdt de adoptie van een collegezaal het volgende in:

  • Zichtbaarheid binnen de doelgroep 
  • Officieel partner van Nyenrode
  • Een positieve bijdrage aan het verhogen van het kennisniveau in Nederland in het algemeen en Nyenrode in het bijzonder 
  • Sta midden in de academische ontwikkelingen die gaande zijn op Nyenrode
  • Toegang tot het Nyenrode-netwerk
  • Toegang tot het Nyenrode Career and Personal Development-centrum
  • Uitnodigingen voor Nyenrode-evenementen
  • Eenmaal gratis gebruik van de geadopteerde zaal per jaar
  • Sponsoring is fiscaal aftrekbaar van de winst

De adoptie van een collegezaal verloopt via Stichting Nyenrode Fonds. Deze stichting ziet er op toe dat de sponsoring in zijn geheel ten goede komt aan het verbeteren van de onderwijsfaciliteiten op Nyenrode. Eventuele andere donaties aan Stichting Nyenrode Fonds zijn door de ANBI-status van de stichting ook geheel fiscaal aftrekbaar van de winst.

 

Fiscaliteit

De adoptie van een zaal op Nyenrode door een bedrijf kan gezien worden als sponsoring, waardoor het gesponsorde bedrag geheel in aftrek gebracht kan worden. Voor deze sponsoring gelden niet de bijzondere bepalingen die gelden voor aftrekbare giften. Het zijn namelijk reguliere bedrijfskosten die ten laste van de fiscale winst kunnen worden gebracht. Met betrekking tot de btw geldt dat wij een factuur zullen toesturen met daarop de btw vermeld. Deze kan vervolgens worden teruggevraagd als afgedragen voorbelasting.

 

Tot slot

Kortom de adoptie van een collegezaal is een win-winsituatie, waarvan beide partijen profiteren op het gebied van onderwijs, bedrijfsvoering, exposure en reputatie. Het brengt de core business van twee werelden samen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Contact

Heleen van Hall MBA

Hoofd Alumni en Externe Relaties