Erfgoed

 

Het landgoed in Breukelen waarop de universiteit gevestigd is, draagt bij aan de unieke ervaring van studeren op Nyenrode. Landgoed Nijenrode is een buitenplaats met een rijke historie met daarop maar liefst 27 monumenten. Daarvan verkeren er momenteel 19 in goede staat van onderhoud. Met bijdragen van alumni en vermogensfondsen lukt het ons daarvan steeds meer te restaureren.

Nyenrode heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in haar erfgoed. Mooie voorbeelden hiervan zijn de afgeronde restauratie van de Oranjerie en het monumentale uitrijhek, maar ook de restauratie van vijf monumenten in het Menagerie-complex. Een recente provinciale subsidie uit Fonds Erfgoedparels voor het moestuincomplex stelt ons in staat wederom twee juweeltjes op het landgoed in oude glorie terug te brengen. Wij danken de provincie Utrecht voor de bijdrage aan de instandhouding van Landgoed Nijenrode voor toekomstige generaties.

Recent is de restauratie van het Menagerie-complex afgerond. De menagerie bestaat uit een fazanterie, een eendenhuis, een volière, een prieel en een voederhuisje. Het betreft een zeer unieke verzameling van monumenten, van grote cultuurhistorische waarde waarbij de fazanterie wereldwijd bijzonder in zijn soort is. De wens om de vogelverblijven na restauratie weer in gebruik te nemen is vervuld. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het hier: Restauratie Menagerie


Stichting Nyenrode Fonds werkt nauw samen met alumni voor de restauratie van projecten, waarbij er een krachtig partnership ontstaat tussen donateur en universiteitsfonds. Hebben jullie binnenkort een Lustrum en willen jullie iets nalaten aan jullie alma mater, neem dan contact met ons op.

Stichting Nyenrode Fonds - Moestuinmuur en Luctor Oranjerie

Contact

Heleen van Hall MBA

Hoofd Alumni en Externe Relaties