Erfgoed

 

Het landgoed in Breukelen waarop de universiteit gevestigd is, draagt bij aan de unieke ervaring van studeren op Nyenrode. Landgoed Nijenrode is een buitenplaats met een rijke historie met daarop maar liefst 27 monumenten. Daarvan verkeren er momenteel slechts 15 in goede staat van onderhoud. Met bijdragen van alumni en vermogensfondsen lukt het ons daarvan steeds meer te restaureren.

Directeur Tanja Visser: “Nyenrode heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in haar erfgoed. Mooie voorbeelden hiervan zijn de afgeronde restauratie van de Oranjerie en het monumentale uitrijhek, maar ook de restauratie van vijf monumenten in het menageriecomplex, die momenteel plaatsvindt. Een recente provinciale subsidie uit Fonds Erfgoedparels voor het moestuincomplex stelt ons in staat wederom twee juweeltjes op het landgoed in oude glorie terug te brengen. Wij danken de provincie Utrecht voor de bijdrage aan de instandhouding van Landgoed Nijenrode voor toekomstige generaties.”

Stichting Nyenrode Fonds werkt nauw samen met alumni voor de restauratie van projecten, waarbij er een krachtig partnership ontstaat tussen donateur en universiteitsfonds. Hebben jullie binnenkort een Lustrum en willen jullie iets nalaten aan jullie alma mater, neem dan contact met ons op.

Stichting Nyenrode Fonds - Moestuinmuur en Luctor Oranjerie