Moestuincomplex

Renovatie van de monumentale Tuinmuur en Nutstuin

Moestuincomplex

De provincie Utrecht draagt vanuit de subsidieregeling Erfgoedparels €110.181,10 bij aan de restauratie van de tuinmuur en broeibakken van het monumentale Moestuincomplex op landgoed Nijenrode. Deze zijn uniek in hun soort en van hoge cultuurhistorische waarde. De restauratie gaat in september 2019 van start.

Het Moestuincomplex is rond 1910 aangelegd onder kasteeleigenaar Michiel Onnes (1878 - 1972). Die herstelde kasteel Nijenrode en het bijbehorende landgoed in het begin van de twintigste eeuw in oude stijl, na enkele decennia van verval. In totaal telt landgoed Nijenrode 27 monumenten.

Draag nu bij aan deze restauratie

Hoewel de provincie Utrecht en Stichting Nyenrode Fonds de restauratie financieren, ontdekken we bij elk project wel verborgen kostenposten. Jij kan dus nog een verschil maken. Doe nu een donatie, klein of groot, en help ons de monumenten in ere te herstellen. Doneer nu simpel, snel en veilig via Tikkie!

Ja, ik draag bij!

 

Stichting Nyenrode Fonds - Moestuincomplex, tuinmuur (2) - LQ

Stichting Nyenrode Fonds investeert in het verleden, heden en de toekomst van de universiteit. Het fonds stelt geld beschikbaar voor het in stand houden van het Nyenrode-verleden, zoals de monumenten, het erfgoed en de tradities. Voor het onderwijs van nu investeert het fonds in de kwaliteit van de onderwijsfaciliteiten. Daarbij draagt Stichting Nyenrode Fonds bij aan de toekomst door studiebeurzen mogelijk te maken voor studenten die anders niet de financiële middelen zouden hebben om op Nyenrode te studeren.