Studiebeurs Master of Science (MSc)

Scholarship Master of Science in Management

Wil jij een Master of Science in Management (MSc) aan Nyenrode volgen, maar beschik je over onvoldoende financiële middelen om dit te bekostigen? Lees dan hier hoe een revolving scholarship kunt aanvragen. 

Het is een lange traditie binnen Nyenrode Business Universiteit dat de scholarships die worden toegekend een revolving karakter hebben. Dit betekent dat ontvangers van scholarships de ‘morele verplichting’ accepteren om te geven wat zij ooit kregen, door zelf donateur te worden aan het Nyenrode Scholarship Fund als ze afgestudeerd zijn en daar financieel toe in staat zijn. Zo krijgt het Scholarship Fund een doorlopende financiering en kan het in de toekomst scholarships blijven toekennen. We hopen dat alle scholarshipstudenten deze traditie steunen en bijdragen naar vermogen.

Om in aanmerking te komen voor een revolving scholarship, moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst dien je aangenomen te zijn voor de MSc in Management. Uiterlijk op 15 mei 2023 vragen wij je de volgende documenten aan te leveren:

  • financieel plan
  • motivatiebrief
  • curriculum vitae

E-mail deze bestanden naar nf@nyenrode.nl. Als je bent toegelaten tot de master, word je meegenomen in de voorselectie voor een scholarship. Hierover ontvang je van ons bericht.

Zo maak je een financieel plan

Onze revolving scholarships worden veelal mogelijk gemaakt door betrokken alumni. Een scholarship kan net het verschil maken. Wij verwachten wel van jou dat je ons laat zien hoe je jouw studie gaat bekostigen.

Een MSc-studiebeurs bedraagt maximaal € 10.000 voor de Masterfase en wordt van kracht na het behalen van de Pre-Master. 

 

Tips voor het schrijven van jouw motivatiebrief

  • Wat maakt dat juist jij een scholarship zou moeten krijgen? Denk hierbij aan bijzondere kwaliteiten, talent of andere vaardigheden die jou onderscheiden van anderen. 
  • Hoe ben jij van plan invulling te geven aan de LES-waarden van Nyenrode?
  • Hoe denk jij een bijdrage te leveren aan het verenigingsleven, zowel in Breukelen als in Amsterdam?  En waarom kies je voor deze specifieke locatie? 


Tijdsschema Revolving Scholarships MSc 2023

DeadlineActiviteit
15 mei 2023Deadline aanmelden met motivatiebrief en financieel plan
Begin juniInterviews
Midden juniToezegging studiebeurzen & ondertekenen contract
Eind augustusOntmoeting Stichting Nyenrode Fonds en kandidaat
Voorjaar 2024
Officiële ceremonie uitreiking scholarships

 

Contact

Anouk Reitsma

Anouk Reitsma

Nyenrode Development Office
Nyenrode Fund - Testimonial scholarship student Darren Aletoe, Master of Science in Management

Darren Aletoe

Class of 1955 Revolving Scholarship
“Met een doel voor ogen kun je het pad ernaartoe bepalen.”