Sollicitatielab

Bachelor of Science in Accountancy

Het Sollicitatielab

Weet jij al bij welk accountantskantoor je wil gaan werken? En hoe bereid je je goed voor op je keuze en het sollicitatiegesprek? Wat vraag je en wat kan je misschien beter niet vragen? Dat – en meer – komt uitgebreid aan bod tijdens het Sollicitatielab. En superhandig: het Sollicitatielab is altijd direct aansluitend op de Matchingsdag. 

Contact

Wendelien Voorn - Oosterwal

Programma-adviseur

Wat ga je doen tijdens het Sollicitatielab?

Het Solliciatielab bestaat uit drie onderdelen: 

  • Sollicitatietraining: weet je van jezelf waar je goed in bent, wat je belangrijk vind aan een werkgever en hoe je een goede eerste indruk maakt? Tijdens deze training geven we je veel tips en handige informatie. Zo weet je precies hoe je je goed kan voorbereiden en wat je kan verwachten. 

  • Speed-daten met accountantskantoren: tijdens het Sollicitatielab ga je in gesprek met ‘echte’ accountantskantoren. Je oefent op een veilige manier met sollicitatiegesprekken en je kan direct kijken welk kantoor goed bij je zou kunnen passen. Wij zorgen voor een goede mix van grote en kleinere kantoren en ook de overheid is vaak aanwezig. 

  • Hulp bij je CV en sollicatiebrief: dit zijn belangrijke onderdelen van je sollicitatie bij accountantskantoren, daarom nemen we je CV en sollicitatiebrief door en geven we je handige tips en adviezen.

Ben jij straks super goed voorbereid op je gesprekken?

Het Sollicitatielab start na afloop van de Matchingsdag om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Wij zorgen tussentijds voor een heerlijk diner. Verder is er alle tijd om alvast kennis te maken met je medestudenten die net als jij in september gaan starten. Heb je na het Sollicitatielab nog vragen, kunnen wij je helpen met het vinden van een baan of wil je advies over je contract? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Zien we jou op het Sollicitatielab? 

Op zoek naar een baan en goed voorbereid zijn voor je sollicitatiegesprekken? Schrijf je dan in voor het Sollicitatielab. Is er geen Sollicitatielab meer gepland en zoek je nog een baan voordat je gaat starten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Matchingsdag 

De Matchingsdag is een verplicht onderdeel van jouw start met de Bachelor in Accountancy van Nyenrode. Tijdens deze dag leer je alles over de studie, de combinatie van werken en leren en maak je kennis met medestudenten. De Matchingsdag vindt altijd plaats op dezelfde dag als het Sollicitatielab, waardoor je dit goed kan combineren. Meer weten? Meld je aan voor de Matchingsdag.