Bachelor of Science in Accountancy (deeltijd)

Bachelor of Science in Accountancy

Een deeltijd bachelor accountancy volgen én meteen aan de slag als accountant. Een slimme keuze als je interesse hebt in economie en financiën. Na je accountancy bachelor heb je een flinke dosis academische kennis op zak én een paar jaar relevante werkervaring!

Studeren en werken

Studeren op academisch niveau en tegelijk carrière maken als accountant is een unieke combinatie die je alleen bij Nyenrode Business Universiteit kan doen.

Wat levert het op?

 • Een BSc-diploma én 4,5 jaar relevante werkervaring
 • Je ontwikkelt je vaardigheden
 • Je bouwt direct een netwerk op
 • Sterke academische specialistische kennis
 • Toegang tot een wo-master
 • Een stapje hoger op de carrièreladder

Studielocaties

Je volgt college op een locatie bij jou in de buurt.
NBU-NL-kaart_2017_geel

 • Studeren én werkervaring opdoen
 • Locatie bij jou in de buurt
 • Je werkgever betaalt jouw opleiding

In het kort

 • Meerdere locaties
 • eind augustus 2018
 • 4,5 jaar in deeltijd
 • 16-20 uur (inclusief colleges)
 • Vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
 • Nederlands
 • € 6.000 per jaar

Contact

Brochure

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy ben je toelaatbaar met een diploma:

 • Vwo
 • Bachelor-propedeuse, aangevuld met minimaal wiskunde A op vwo-niveau (het wiskunde A-certificaat kan je ook via Nyenrode halen)

Relevante baan

Je studie ga je combineren met werk als (beginnend) assistent-accountant. Dus je hebt een relevante baan nodig. Heb je die nog niet gevonden? Meld je dan gewoon aan voor de opleiding. Hoe eerder we jouw aanmelding ontvangen, hoe sneller we je kunnen helpen bij het vinden van een baan!

Matchingsdag

Als je erover denkt om te starten of je hebt je al ingeschreven, dan is de volgende stap de Matchingsdag. Daar bereid je je voor op de start van je studie. Ook kan je er bekijken of de deeltijd Bachelor Accountancy inderdaad de juiste keuze voor je is. Het bijwonen van een Matchingsdag is verplicht als je wilt starten met de studie.

Schrijf je in!

Enthousiast over de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na je aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om jouw inschrijving definitief te maken.

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

Wist je dat onze Bachelor of Science in Accountancy uniek is in Nederland? Alleen op Nyenrode kan je op wo-bachelor niveau studeren en tegelijk werken als accountant. Tijdens de opleiding van 4,5 jaar werk je 4 dagen per week op een accountantskantoor. Die baan combineer je met 1 keer in de week college op een locatie bij jou in de buurt.

Studieprogramma

Het studieprogramma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt. De Bachelor Accountancy bestaat uit totaal 34 vakken. De 3 belangrijkste vakgebieden zijn:

 • Corporate reporting / Accounting

Je leert hoe je economische informatie moet vastleggen, meten en presenteren zodat de gebruiker daar zijn/haar beslissingen op kan baseren.

 • Bestuurlijke informatieverzorging

Dit vakgebied gaat over het beheersen van bedrijfsprocessen. Welke informatie is daarvoor nodig? En hoe kan de kwaliteit worden gewaarborgd?

 • Auditing & Accountancy

Je leert te controleren of informatie en besturingssystemen binnen een organisatie voldoen aan de gewenste kwaliteit. Zo kan je de organisatie zekerheid geven en adviseren over verbeteringen.

Ondersteunende vakken

Ook zijn er ondersteunende vakken zoals Belastingrecht, Financiering, Management & Organisatie, Algemene Economie en Onderzoeksmethodologie. Als accountant moet je namelijk op alle thema’s kunnen mee denken.

Je staat er niet alleen voor

Wil je even sparren over je studieplanning, of heb je wat extra hulp nodig? Onze studiecoaches helpen jou graag. En omdat het eerste jaar best een beetje wennen is, heb je ook een mentor. Dat is een vierdejaarsstudent bij wie je terecht kunt voor al je vragen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de Bachelor of Science in Accountancy zijn als volgt opgebouwd:

 • Jaarlijks collegegeld € 6.000 (gemiddeld, je betaalt per vak)
 • Studiematerialen jaarlijks € 450

Het is gebruikelijk dat het accountantskantoor waar je gaat werken de opleiding voor je betaalt.

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

De toekomst?

Robuuste accountant

Als accountant word je ingehuurd door bedrijven. Samen met een team van collega’s duik je als het ware de financiële administratie in om het verhaal achter de cijfers te vinden. Daarom ontwikkel je je op Nyenrode tot robuuste accountant. Dat betekent dat je de juiste vaardigheden leert om stevige vragen te kunnen stellen en gevoelige zaken bespreekbaar te maken. Als robuuste accountant creëer je zo meerwaarde voor jezelf, het bedrijf en de maatschappij.

Vervolgopleidingen

Wil je na je bachelor doorstuderen tot registeraccountant (RA)? Stroom dan door naar de Master of Science in Accountancy & Post-Master RA. De Bachelor Accountancy sluit ook perfect aan op de Master of Science in Controlling en de Master Fiscaal Recht. Al onze masters zijn verkozen tot Beste Master in de Keuzegids Masters 2012 t/m 2017.

Hulp bij het solliciteren

Wist je dat er elk jaar bijna 200 studenten starten met deze opleiding en dat die dus allemaal een baan hebben gevonden? Accountantskantoren staan te springen om jong talent met ambitie! 

Nyenrode Sollicitatiehulp

Solliciteren is spannend. Hoe pak je het goed aan? Daarvoor kan je terecht bij de service ‘Nyenrode Sollicitatiehulp’. We geven je tips over solliciteren bij een accountantskantoor, feedback op je cv en motivatiebrief en meer informatie over de vacatures van junior assistent-accountant.

Open dag en sollicitatieworkshop

Kom naar de open dag en volg de sollicitatieworkshop. Je leert dan hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.

SollicitatieLab

Tijdens SollicitatieLab ervaar je in een simulatie hoe het is om te solliciteren bij een accountantskantoor.

Actuele vacatures

Houd de LinkedIn-groep van Nyenrode Sollicitatiehulp in de gaten voor actuele vacatures bij accountantskantoren.

Hulpmiddelen