Bachelor of Science in Accountancy (deeltijd)

Meerdere locaties
26 augustus 2024
1 juli 2024
4,5 jaar in deeltijd
16-20 uur (inclusief colleges)
Vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
Nederlands
8.000 (gem. per jaar)
NVAO, CEA, EQUIS

Start je carrière als dé accountant van de toekomst

Kiezen voor de Bachelor Accountancy bij Nyenrode is kiezen voor een waardevolle investering in jouw ontwikkeling en carrière. Waarom? Bij ons kan je op wo-bachelor niveau accountancy studeren en werken tegelijk. Deze deeltijd studie zorgt voor een perfecte aansluiting tussen theorie en praktijk. De docenten begrijpen jouw dagelijkse ervaringen op je werk heel goed omdat zij zelf ook vaak werken in de accountancysector.

 • Enige deeltijd Bachelor Accountancy van Nederland
 • Werkgever betaalt de opleiding en je ontvangt salaris
 • 4 dagen werken, 1 dag college

Earn as you learn

Vanaf het begin van de opleiding ga je vier dagen per week werken bij een accountantskantoor en volg je op vrijdag colleges. De theorie gaat leven omdat je deze direct toepast in de praktijk.

Wat levert het je op?

 • Titel: Bachelor of Science (BSc)
 • Persoonlijke begeleiding van studiecoaches en mentor
 • Toelating tot de Master in Accountancy
 • Waardevolle werkervaring en ons netwerk
 • Focus op praktische relevantie

Je carrière is dichterbij dan je denkt

Met onze 8 locaties verspreid in Nederland weet je zeker dat je niet ver hoeft te reizen. Daarbij vind je bij ons complete studieroutes tot bijvoorbeeld Registeraccountant, Register Controller of Tax specialist.

  Om ervoor te zorgen dat jij een accountant van de toekomst kunt worden, stimuleren we je om een professionele beroepshouding te ontwikkelen. Met het vermogen om jezelf en de belangen van klanten kritisch te beoordelen. Daarom zijn vaardigheden als het ontwikkelen van zelfkennis, houding en gedrag, data science, communicatie en ethisch besef belangrijke onderdelen van de opleiding.

  Wat doet een accountant?

  Als accountant word je ingehuurd door ondernemingen. Deze ondernemingen zijn jouw klanten. In teamverband bezoek je klanten en duik je in de financiële administratie van de onderneming. Naast het samenstellen of controleren van jaarrekeningen, heb je als accountant ook een adviserende rol. Je hebt namelijk inzicht in hoe een onderneming in elkaar steekt. Je gaat alle cijfers na en analyseert deze. Zo zie je bijvoorbeeld of een medewerker fraudeert of waar nog winst gemaakt kan worden. Zulke inzichten moet je goed kunnen communiceren naar je klanten. Je bent dus vooral veel met mensen bezig, en dat maakt het werk erg afwisselend en uitdagend. Omdat jouw adviezen letterlijk geld op kunnen leveren, ben je een heel belangrijke gesprekspartner voor jouw klanten.

  4 dagen werken, 1 dag college

  In het eerste semester (van augustus tot en met december) volg je twee dagen college. Op donderdag een halve dag en vrijdag de hele dag. Vanaf het tweede semester volg je een dag in de week colleges op de vrijdag. Daarnaast heb je ieder jaar een Summercourse bestaande uit meerdere dagen.

  Hulp tijdens je studie

  Wil je even sparren over je studieplanning of heb je wat extra hulp nodig? Onze studiecoaches beantwoorden graag al je vragen. Daarnaast beschik je in het eerste jaar over een persoonlijke mentor (vierdejaarsstudent).

  Hoe kan ik me aanmelden?

  • Op dit moment schrijf je je in voor de opleiding met als startdatum 26 augustus 2024.
  • Wij ontvangen je aanmelding vóór 1 juli 2024.
  • Voor aanvang van de opleiding is het verplicht om een Matchingsdag te volgen. Bij aanmelding voor de opleiding word je automatisch hiervoor uitgenodigd.
  • Belangrijk om te weten is dat de start van de Bachelor Accountancy eerder kan zijn dan de start bij je werkgever.
  • De introductie duurt 3 dagen (aanwezigheid verplicht) en start op 26 augustus en duurt tot en met 28 augustus 2024. 

  Toelatingseisen

  Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma's:

  • vwo-diploma (met wiskunde A of B)
  • hbo-propedeuse, aangevuld met wiskunde A op vwo-niveau.

   Je kunt instromen met een financieel economische hbo-propedeuse: bedrijfseconomie, hbo Accountancy of een andere economische hbo-propedeuse. Als je instroomt met een hbo-propedeuse moet je ook een vwo-certificaat wiskunde behalen. Voordat je begint met de opleiding bieden we je ook de mogelijkheid om je wiskunde bij te schaven naar wiskunde A vwo-niveau. Het certificaat moet je behalen voordat je daadwerkelijk kan starten met de opleiding.

  Cursus wiskunde & statistiek

  Wil je bij ons starten met een hbo-propedeuse of met vwo wiskunde C? Dan is het vereist dat je vóór de start van de opleiding wiskunde A op vwo-niveau hebt behaald. Wij bieden als alternatief ook twee cursussen aan. Hierin behandelen wij alleen die onderwerpen die voor de Bachelor in Accountancy relevant zijn. Je kunt kiezen voor de reguliere cursus waarbij je in een groep 8 avondcolleges volgt, of voor zelfstudie in een digitale leeromgeving. De reguliere cursus start op 22 april 2024. Met de zelfstudiecursus kun je op elk moment starten. Stuur een mail naar bacheloraccountancy@nyenrode.nl om alle informatie over de cursussen te ontvangen.

  Andere vooropleiding dan vwo of hbo propedeuse?

  Dan kun je je laten omscholen via het Schakeltraject Accountancy & Controlling. Na afronding stroom je direct door naar de Premaster in Accountancy.

  Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

  Investering

  Bij de Bachelor in Accountancy is het gebruikelijk dat het accountantskantoor waar je werkt of gaat werken de kosten van je studie betaalt. Daarnaast ontvang je salaris. *Afspraken over de betaling van de studie en de daarbij horende regelingen worden meestal opgenomen in een studieovereenkomst als onderdeel van je arbeidsovereenkomst. Hierin wordt ook opgenomen wat jouw rechten en plichten zijn. Het is belangrijk om zelf goed op te hoogte te zijn van deze afspraken. Vanuit Nyenrode kunnen we daarin bijstaan en met je meekijken.

  • Collegegeld €8.000 (gemiddeld per jaar, je betaalt per vak). Dit bedrag is inclusief kosten voor het tentamen aansluitend op de cursus.
  • Het collegegeld voor het eerste jaar ligt hoger omdat je het eerste semester 2 dagen in de week college volgt in plaats van 1 dag in de week in alle navolgende semesters.
  • Inschrijfgeld jaarlijks €290.
  • Studiematerialen jaarlijks €450.

  Centrale facturering

  • Accountantskantoren waar meerdere studenten werkzaam zijn, kunnen ook kiezen voor centrale facturering van de college- en tentamentarieven.
  • Nyenrode Business Universiteit stuurt dan maandelijks de factuur betreffende de studiekosten van werknemers, rechtstreeks naar de werkgever.

  Annuleringskosten

  Je kunt je kosteloos uitschrijven tot 1 augustus 2024. Bij een eventuele uitschrijving na 1 augustus worden annuleringskosten in rekening gebracht.

  * Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  Vanuit Nyenrode worden er verschillende handvatten aangeboden om je te helpen in de zoektocht naar een leuke baan. Zo kun je je inschrijven voor het Sollicitatielab event, geven we feedback op je CV en motivatiebrief, organiseren we kennismakingen met verschillende kantoren, en kun je voor de laatste vacatures een kijkje nemen op onze Digitale Bedrijvenmarkt. Verder helpen we je in de bemiddeling als je je inschrijft voor de opleiding.

  Het Sollicitatielab

  Bekijk vacatures via de Digitale Bedrijvenmarkt

  Informatie voor bedrijven

  Nyenrode Sollicitatiehulp

  Solliciteren is spannend. Hoe pak je het goed aan? Daarvoor kan je terecht bij de service Nyenrode Sollicitatiehulp. We geven je tips over solliciteren bij een accountantskantoor, feedback op je cv en motivatiebrief en je ontvangt meer informatie over de vacatures. Wist je dat er elk jaar bijna 200 studenten starten met deze opleiding en dat die dus allemaal een baan hebben gevonden? Ben je dus op zoek naar een baan en kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op via sollicitatiehulp@nyenrode.nl.