Bachelor of Science in Accountancy (deeltijd)

In het kort

 • Meerdere locaties
 • 26 augustus 2019
 • 4,5 jaar in deeltijd
 • 16-20 uur (inclusief colleges)
 • Vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
 • Nederlands
 • € 6.500 per jaar (werkgever betaalt)

Wil jij studeren én carrière maken?

Alleen op Nyenrode Business Universiteit kan je op wo-bachelor niveau accountancy studeren en tegelijk carrière maken. Een slimme keuze als je interesse hebt in financiën én direct een start wil maken met jouw carrière in de financiële sector. Bovendien betaalt je werkgever je studie en ontvang je salaris.

Bachelor of Science in Accountancy

Vanaf het begin van je studie ga je vier dagen werken bij een accountantskantoor en volg je op vrijdag colleges, afwisselend en uitdagend. De theorie gaat leven, omdat je het direct toepast op je werk. Je volgt college op een locatie bij jou in de buurt in een kleine groep van 15 tot maximaal 29 personen. Zo leer je jouw studiegenoten goed kennen en is er veel interactie. Daarnaast leer je veel van elkaars (werk)ervaring.

NBU-NL-kaart_2017_geel

Wat doet een accountant eigenlijk?

Als accountant word je ingehuurd door ondernemingen. Deze ondernemingen zijn jouw klanten. In teamverband bezoek je de onderneming en duik je als het ware in de financiële administratie van de onderneming.

Je controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Maar als accountant ben je ook een adviseur. Je hebt namelijk inzicht in hoe een onderneming in elkaar steekt. Je gaat alle cijfers na en analyseert deze. Zo zie je bijvoorbeeld of een medewerker fraudeert of waar nog winst gemaakt kan worden. Zulke inzichten moet je goed kunnen communiceren naar je klanten. Je bent dus vooral ook veel met mensen bezig, en dat maakt het werk erg afwisselend. Omdat jouw adviezen letterlijk geld op kunnen leveren, ben je een heel belangrijke gesprekspartner voor jouw klanten.

Enthousiast? Vraag de brochure aan of kom naar de open dag. 

 • Studeren én werkervaring opdoen
 • Locatie bij jou in de buurt
 • Je werkgever betaalt jouw opleiding

Contact

Francis Lemlijn

Francis Lemlijn

Assistent accountant Accon avm
Het is mooi dat Nyenrode mij ook deze mogelijkheid biedt om een half jaar in het buitenland te studeren en mijn droom waar te maken.

Starten met de BSc in Accountancy?

Op dit moment schrijf je je in voor eind augustus 2019. We ontvangen je aanmelding het liefst voor 1 juli 2019, zodat je zeker kan zijn van een plek (mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet). Belangrijk om te weten is dat de start van de BSc in Accountancy eerder kan zijn dan de start bij je werkgever. De introductie van de BSc in Accountancy duurt 3 dagen (aanwezigheid verplicht) en start op 26 augustus 2019.

Toelatingseisen

Voor de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy ben je toelaatbaar met een:

 • Vwo-diploma (met wiskunde A of B)
 • Hbo-propedeuse, aangevuld met wiskunde A op vwo-niveau.

  Je kan instromen met een financieel economische Hbo-propedeuse. Je kan hierbij denken aan een propedeuse bedrijfseconomie, Hbo Accountancy of een andere economische Hbo-propedeuse. Als je instroomt met een hbo-propedeuse weet dan dat je ook een vwo-certificaat Wiskunde moet behalen. Voordat je begint met de opleiding bieden we je ook bij Nyenrode de mogelijkheid om je wiskunde bij te schaven naar Wiskunde A VWO-niveau. Het certificaat moet je behalen voordat je daadwerkelijk kan starten met de opleiding.

 • Schrijf je vandaag nog in

  Enthousiast over de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy bij Nyenrode? Schrijf je dan in. Na je aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om jouw inschrijving definitief te maken. 

Relevante baan & Matchingsdag

Je studie ga je combineren met werk als (beginnend) assistent-accountant. Dus je hebt een relevante baan nodig. Heb je die nog niet gevonden? Meld je dan gewoon aan voor de opleiding. Hoe eerder we jouw aanmelding ontvangen, hoe sneller we je kunnen helpen bij het vinden van een baan!

Als je erover denkt om te starten of je hebt je al ingeschreven, dan is de volgende stap de Matchingsdag. Daar bereid je je voor op de start van je studie.


Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

Vanaf het begin van je studie ga je vier dagen werken bij een accountantskantoor en volg je op vrijdag colleges, afwisselend en uitdagend. De theorie gaat leven, omdat je het direct toepast op je werk.

Persoonlijke ontwikkeling

Er is behoefte aan accountants met waardevolle kennis, sterke principes en goede sociale vaardigheden. In jouw werk als beginnend assistent accountant is het belangrijk dat je op de momenten van de waarheid je rug recht houdt. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding.

Studieprogramma

Het studieprogramma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt. De Bachelor Accountancy bestaat uit totaal 34 vakken. De 3 belangrijkste vakgebieden zijn:

 • Corporate reporting / Accounting

Je leert hoe je economische informatie moet vastleggen, meten en presenteren zodat de gebruiker zijn of haar beslissingen daarop kan baseren.

 • Bestuurlijke informatieverzorging

Dit vakgebied gaat over het beheersen van bedrijfsprocessen. Welke informatie is daarvoor nodig? En hoe kan de kwaliteit worden gewaarborgd?

 • Auditing & Accountancy

Je leert te controleren of informatie en besturingssystemen binnen een organisatie voldoen aan de gewenste kwaliteit. Zo kan je de organisatie zekerheid geven en adviseren over verbeteringen.

Ondersteunende vakken

Ook zijn er ondersteunende vakken zoals Belastingrecht, Financiering, Management & Organisatie, Algemene Economie en Onderzoeksmethodologie. Als accountant moet je namelijk op alle thema’s kunnen mee denken.

Download vakbeschrijvingen

Studiecoaches en een mentor

Wil je even sparren over je studieplanning, of heb je wat extra hulp nodig? Onze studiecoaches helpen jou graag. En omdat het eerste jaar best een beetje wennen is, heb je ook een mentor. Dat is een vierdejaarsstudent bij wie je terecht kunt voor al je vragen.

Vervolgopleidingen

Wil je na je bachelor doorstuderen tot registeraccountant (RA)? Stroom dan door naar de Master of Science in Accountancy & Post-Master RA. De Bachelor Accountancy sluit ook perfect aan op de Master of Science in Controlling en de Master Fiscaal Recht. Al onze masters zijn verkozen tot Beste Master in de Keuzegids Masters 2012 t/m 2017.

Robuuste accountant

Als accountant word je ingehuurd door bedrijven. Samen met een team van collega’s duik je als het ware de financiële administratie in om het verhaal achter de cijfers te vinden. Daarom ontwikkel je je op Nyenrode tot robuuste accountant.
Robuuste accountants kennen niet alleen de inhoud van hun vak, maar ook zichzelf. Ze weten wat ze wel en niet kunnen, ze durven stevige vragen te stellen en gevoelige zaken bespreekbaar te maken. Ze investeren in de ‘professioneel intieme relatie’ zonder hun objectiviteit en rol uit het oog te verliezen. Om de student te vormen tot een robuuste accountant staan vijf manieren van vorming centraal in de opleiding:

 • Cognitieve vorming: de overdracht van vakinhoudelijke kennis.
 • Professionele vorming: het zelf leren ervaren door het toepassen van kennis in de praktijk en in cases.
 • Persoonlijke vorming: eigen weg leren vinden, ontwikkelen van moreel kompas en eigen verantwoordelijkheid nemen.
 • Academische vorming: de ontwikkeling van een onderzoekende en kritische houding, autonome oordeelsvorming en uitdrukkingsvaardigheid.
 • Maatschappelijke vorming: leren om betekenis te geven aan de rol en werkzaamheden van de accountant in de maatschappij en de actualiteit.

Wat zijn de kosten?

Het is gebruikelijk dat het accountantskantoor waar je gaat werken de opleiding voor je betaalt en dat je salaris krijgt. 

De kosten voor de Bachelor of Science in Accountancy zijn als volgt opgebouwd:

 • Jaarlijks collegegeld € 6.500 (gemiddeld, je betaalt per vak)
 • Studiematerialen jaarlijks € 450

Meer informatie over de Return on Education? Vraag de brochure aan of kom naar de open dag.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Aanmelden BSc in Accountancy

Start nu jouw aanmelding voor de BSc in Accountancy!

Francis Lemlijn

Francis Lemlijn

Assistent accountant Accon avm
Het is mooi dat Nyenrode mij ook deze mogelijkheid biedt om een half jaar in het buitenland te studeren en mijn droom waar te maken.

Direct van start met jouw carrière

Wil jij graag studeren op Nyenrode en meteen van start met jouw carrière bij een accountantskantoor? Nyenrode werkt samen met veel verschillende kantoren. Bekijk het overzicht van onze partners hier.

Wij werken met nog veel meer accountancy kantoren samen. Als een kantoor niet in het overzicht staat, is het nog steeds heel goed mogelijk om daar te gaan werken en je studie op Nyenrode te volgen. Is jouw werkgever nog onbekend met het werken-leren traject? Laat hen gerust contact opnemen met ons.

Op zoek naar een baan?

Ben je op zoek naar een baan en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Mara Lakerveld via sollicitatiehulp@nyenrode.nl. Zij geeft je bijvoorbeeld graag feedback op je cv en motivatiebrief, beantwoordt je vragen en kan je op weg helpen in je zoektocht naar een baan als beginnend assistent accountant.
Bekijk ook de pagina ‘vind die baan’ om je op weg te helpen.

Partnerinformatie

Is jullie kantoor op zoek naar nieuw accountancy talent? Of hebben jullie al een aantal medewerkers die bij Nyenrode de opleiding volgen maar zijn jullie op zoek naar een intensievere samenwerking? Lees hieronder meer over de mogelijkheden en neem gerust contact op met Mara Lakerveld.

Accountancy talent

Kantoren zijn constant op zoek naar accountancy talent. Medewerkers die een waardevolle bijdrage leveren aan de dagelijkse controlepraktijk en die ook in de toekomst de kern vormen van het bedrijf. Want wie wil nu niet iemand met passie voor het accountantsvak? Een medewerker die één wordt met de bedrijfscultuur. Iemand die opgeleid wordt en in de toekomst het bedrijf mee vormgeeft.
Wat die toegevoegde waarde van de Nyenrode student precies inhoudt? Bij Nyenrode leiden we de studenten op tot robuuste accountants en ligt naast een stevige portie academische vakkennis, de focus op professionele, persoonlijke en maatschappelijke vorming.

Mogelijkheden:

 • Het is mogelijk een stand te bemannen op de Bedrijvenmarkt. Dit vindt plaats op de drie open dagen van de Accountancy opleidingen.
 • Relevante starters vacatures kunnen gedeeld worden via de LinkedIn groep Nyenrode Sollicitatiehulp.
 • Op zoek naar accountancy talent dat in september start met de Bachelor of Science in Accountancy? Wij fungeren graag als verbindende factor. Ontvang gegevens van aankomend studenten die op zoek gaan naar een passende werkgever.
 • Willen jullie graag accurate informatie geven tijdens jullie sollictitatieprocedure met kandidaten? Wij voorzien jullie recruiters graag van informatie in recruitmentbijeenkomsten.

N.B. Wij doen geen uitingen van kantoren onder onze studenten wanneer deze eenmaal gestart zijn in het deeltijd traject. De huidige klantrelatie staat altijd voorop.

Tripartiete overeenkomst

De opleiding Accountancy aan Nyenrode heeft twee belangrijke pijlers; de persoonlijke vorming van onze studenten en een sterke band met de praktijk. Vanuit dit gedachtengoed is de tripartiete overeenkomst ontstaan.

Bij een tripartiete overeenkomst wordt er een overeenkomst gesloten tussen student/werknemer, de werkgever en Nyenrode. Alle partijen verklaren hiermee dat er aandacht is voor de persoonlijke studieloopbaan en dat rechtstreekse uitwisseling van studieresultaten mag plaatsvinden.

Het doel is de student optimaal te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en om het opleidingsaanbod goed op elkaar af te stemmen. Dit bieden wij vaste partners aan waarmee wij graag inzetten op een langdurige relatie. Dit betreffen accountancykantoren waar meerdere studenten werkzaam zijn.

Centrale facturering

Accountancykantoor waar meerdere studenten werkzaam zijn, kunnen ook kiezen voor centrale facturering van de college- en tentamentarieven.
Nyenrode stuurt dan maandelijks de factuur betreffende de studiekosten van werknemers, rechtstreeks naar de werkgever

Nyenrode Sollicitatiehulp

Wist je dat er elk jaar bijna 200 studenten starten met deze opleiding en dat die dus allemaal een baan hebben gevonden? Accountantskantoren staan te springen om jong talent met ambitie! 

Solliciteren is spannend. Hoe pak je het goed aan? Daarvoor kan je terecht bij de service ‘Nyenrode Sollicitatiehulp’. We geven je tips over solliciteren bij een accountantskantoor, feedback op je cv en motivatiebrief en meer informatie over de vacatures van junior assistent-accountant.

Open dag & sollicitatieworkshop

Kom naar de open dag en volg de sollicitatieworkshop. Je leert dan hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.

Het SollicitatieLab

Tijdens het SollicitatieLab helpt Nyenrode je op weg naar die baan. Leer en experimenteer in het gesimuleerde sollicitatietraject van de accountantskantoren. Oefen met verschillende onderdelen zoals assessments, gedragsstijlen en interactie. En grijp die kans om te gaan speeddaten met recruiters van verschillende accountantskantoren.

Actuele vacatures & hulpmiddelen

Matchingsdag & SollicitatieLab

Heb je een open dag bezocht en ben je benieuwd of de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy echt bij jou past? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een leuke baan?
Kom dan naar een Matchingsdag en het SollicatieLab!

Klik hier om je aan te melden voor de Matchingsdag op maandag 19 augustus.

Icoon Matchingsdag

De Matchingsdag

Tijdens de Matchingsdag volg je een proefcollege waarin je ervaart wat je studie-inhoudelijk te wachten staat. Krijg jij energie van de materie van de accountant? Ook is er aandacht voor de praktische kant van het deeltijd studeren. Hoe ziet jouw week er straks uit, en hoe moet je dat aanpakken? Ter voorbereiding van deze dag vul je een vragenlijst in over jouw verwachtingen.

Icoon SollicitatieLabHet SollicitatieLab

Tijdens het SollicitatieLab helpt Nyenrode je op weg naar die baan. Leer en experimenteer in het gesimuleerde sollicitatietraject van de accountantskantoren. Oefen met verschillende onderdelen zoals assessments, gedragsstijlen en interactie. En grijp die kans om te gaan speeddaten met recruiters van verschillende accountantskantoren.

Deelname & voorwaarden

 • Je verwacht per september a.s. een vwo of hbo-propedeuse diploma op zak te hebben. Geldt dit niet voor jou? Geen probleem, kom dan in het volgende studiejaar naar de Matchingsdag.
 • Je weet al dat je wilt starten (en hebt al een open dag bezocht).
 • De Matchingsdag is verplicht voor aanvang van de opleiding. Het SollicitatieLab is niet verplicht.

Meer informatie?

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de Matchingsdag & het SollicitatieLab. Voor meer informatie kun je mailen naar: matching@nyenrode.nl