Bachelor of Science in Accountancy (deeltijd)

In het kort

 • Meerdere locaties
 • eind augustus 2018
 • 4,5 jaar in deeltijd
 • 16-20 uur (inclusief colleges)
 • Vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
 • Nederlands
 • € 6.000 per jaar (werkgever betaalt)

Wil jij studeren én carrière maken?

Alleen op Nyenrode Business Universiteit kan je op wo-bachelor niveau accountancy studeren en tegelijk carrière maken. Een slimme keuze als je interesse hebt in financiën én direct een start wil maken met jouw carrière in de financiële sector. Bovendien betaalt je werkgever je studie en ontvang je salaris.

Bachelor of Science in Accountancy

Vanaf het begin van je studie ga je vier dagen werken bij een accountantskantoor en volg je op vrijdag colleges, afwisselend en uitdagend. De theorie gaat leven, omdat je het direct toepast op je werk. Je volgt college op een locatie bij jou in de buurt in een kleine groep van 15 tot maximaal 29 personen. Zo leer je jouw studiegenoten goed kennen en is er veel interactie. Daarnaast leer je veel van elkaars (werk)ervaring.

NBU-NL-kaart_2017_geel

Wat doet een accountant eigenlijk?

Als accountant word je ingehuurd door ondernemingen. Deze ondernemingen zijn jouw klanten. In teamverband bezoek je de onderneming en duik je als het ware in de financiële administratie van de onderneming.

Je controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Maar als accountant ben je ook een adviseur. Je hebt namelijk inzicht in hoe een onderneming in elkaar steekt. Je gaat alle cijfers na en analyseert deze. Zo zie je bijvoorbeeld of een medewerker fraudeert of waar nog winst gemaakt kan worden. Zulke inzichten moet je goed kunnen communiceren naar je klanten. Je bent dus vooral ook veel met mensen bezig, en dat maakt het werk erg afwisselend. Omdat jouw adviezen letterlijk geld op kunnen leveren, ben je een heel belangrijke gesprekspartner voor jouw klanten.

Enthousiast? Vraag de brochure aan of kom naar de open dag.

Wat levert het je op?

 • Een BSc-diploma én 4,5 jaar relevante werkervaring
 • Je ontwikkelt je vaardigheden
 • Je bouwt direct een zakelijk netwerk op
 • Sterke academische specialistische kennis
 • Toegang tot een wo-master
 • Een stap hoger op de carrièreladder
 • Studeren én werkervaring opdoen
 • Locatie bij jou in de buurt
 • Je werkgever betaalt jouw opleiding

Contact

Brochure
Francis Lemlijn

Francis Lemlijn

Assistent accountant Accon avm
Het is mooi dat Nyenrode mij ook deze mogelijkheid biedt om een half jaar in het buitenland te studeren en mijn droom waar te maken.
Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy ben je toelaatbaar met een:

 • Vwo diploma
 • Bachelor-propedeuse, aangevuld met minimaal wiskunde A op vwo-niveau (een erkend certificaat wiskunde kun je extern halen of je kan via Nyenrode je wiskunde A naar vwo-niveau bijschaven en zo de wiskunde eis afdekken. Voor toelating bij Nyenrode zijn beide opties mogelijk).

Relevante baan

Je studie ga je combineren met werk als (beginnend) assistent-accountant. Dus je hebt een relevante baan nodig. Heb je die nog niet gevonden? Meld je dan gewoon aan voor de opleiding. Hoe eerder we jouw aanmelding ontvangen, hoe sneller we je kunnen helpen bij het vinden van een baan!

Matchingsdag

Als je erover denkt om te starten of je hebt je al ingeschreven, dan is de volgende stap de Matchingsdag. Daar bereid je je voor op de start van je studie.

Schrijf je in!

Enthousiast over de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na je aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om jouw inschrijving definitief te maken.

Test jezelf: heb jij het in je?

Werk je graag met mensen én met cijfers? Dan is het beroep van accountant wellicht iets voor jou. Doe de test!

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

Vanaf het begin van je studie ga je vier dagen werken bij een accountantskantoor en volg je op vrijdag colleges, afwisselend en uitdagend. De theorie gaat leven, omdat je het direct toepast op je werk.

Persoonlijke ontwikkeling

Er is behoefte aan accountants met waardevolle kennis, sterke principes en goede sociale vaardigheden. In jouw werk als beginnend assistent accountant is het belangrijk dat je op de momenten van de waarheid je rug recht houdt. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding.

Studieprogramma

Het studieprogramma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt. De Bachelor Accountancy bestaat uit totaal 34 vakken. De 3 belangrijkste vakgebieden zijn:

 • Corporate reporting / Accounting

Je leert hoe je economische informatie moet vastleggen, meten en presenteren zodat de gebruiker zijn of haar beslissingen daarop kan baseren.

 • Bestuurlijke informatieverzorging

Dit vakgebied gaat over het beheersen van bedrijfsprocessen. Welke informatie is daarvoor nodig? En hoe kan de kwaliteit worden gewaarborgd?

 • Auditing & Accountancy

Je leert te controleren of informatie en besturingssystemen binnen een organisatie voldoen aan de gewenste kwaliteit. Zo kan je de organisatie zekerheid geven en adviseren over verbeteringen.

Ondersteunende vakken

Ook zijn er ondersteunende vakken zoals Belastingrecht, Financiering, Management & Organisatie, Algemene Economie en Onderzoeksmethodologie. Als accountant moet je namelijk op alle thema’s kunnen mee denken.

Download vakbeschrijvingen

Studiecoaches en een mentor

Wil je even sparren over je studieplanning, of heb je wat extra hulp nodig? Onze studiecoaches helpen jou graag. En omdat het eerste jaar best een beetje wennen is, heb je ook een mentor. Dat is een vierdejaarsstudent bij wie je terecht kunt voor al je vragen.

Wat zijn de kosten?

Het is gebruikelijk dat het accountantskantoor waar je gaat werken de opleiding voor je betaalt en dat je salaris krijgt. 

De kosten voor de Bachelor of Science in Accountancy zijn als volgt opgebouwd:

 • Jaarlijks collegegeld € 6.000 (gemiddeld, je betaalt per vak)
 • Studiematerialen jaarlijks € 450

Meer informatie over de Return on Education? Vraag de brochure aan of kom naar de open dag.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Aanmelden BSc in Accountancy

Start nu jouw aanmelding voor de BSc in Accountancy!

Brochure

Francis Lemlijn

Francis Lemlijn

Assistent accountant Accon avm
Het is mooi dat Nyenrode mij ook deze mogelijkheid biedt om een half jaar in het buitenland te studeren en mijn droom waar te maken.
Lees meer

De toekomst?

Vervolgopleidingen

Wil je na je bachelor doorstuderen tot registeraccountant (RA)? Stroom dan door naar de Master of Science in Accountancy & Post-Master RA. De Bachelor Accountancy sluit ook perfect aan op de Master of Science in Controlling en de Master Fiscaal Recht. Al onze masters zijn verkozen tot Beste Master in de Keuzegids Masters 2012 t/m 2017

Robuuste accountant

Als accountant word je ingehuurd door bedrijven. Samen met een team van collega’s duik je als het ware de financiële administratie in om het verhaal achter de cijfers te vinden. Daarom ontwikkel je je op Nyenrode tot robuuste accountant. Dat betekent dat je de juiste vaardigheden leert om stevige vragen te kunnen stellen en gevoelige zaken bespreekbaar te maken. Als robuuste accountant creëer je zo meerwaarde voor jezelf, het bedrijf en de maatschappij.

Hulp bij het solliciteren

Wist je dat er elk jaar bijna 200 studenten starten met deze opleiding en dat die dus allemaal een baan hebben gevonden? Accountantskantoren staan te springen om jong talent met ambitie! 

Nyenrode Sollicitatiehulp

Solliciteren is spannend. Hoe pak je het goed aan? Daarvoor kan je terecht bij de service ‘Nyenrode Sollicitatiehulp’. We geven je tips over solliciteren bij een accountantskantoor, feedback op je cv en motivatiebrief en meer informatie over de vacatures van junior assistent-accountant.

Open dag & sollicitatieworkshop

Kom naar de open dag en volg de sollicitatieworkshop. Je leert dan hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.

Het SollicitatieLab

Tijdens het SollicitatieLab helpt Nyenrode je op weg naar die baan. Leer en experimenteer in het gesimuleerde sollicitatietraject van de accountantskantoren. Oefen met verschillende onderdelen zoals assessments, gedragsstijlen en interactie. En grijp die kans om te gaan speeddaten met recruiters van verschillende accountantskantoren.

Actuele vacatures

Houd de LinkedIn-groep van Nyenrode Sollicitatiehulp in de gaten voor actuele vacatures bij accountantskantoren.

Hulpmiddelen

Matchingsdag & SollicitatieLab

Ben je benieuwd of de deeltijd Bachelor of Science in Accountancy bij jou past? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte baan? Meld je dan aan voor de Matchingsdag en het SollicatieLab!
Op dit moment is het alleen mogelijk om je in te schrijven voor de Matchingsdag op 21 maart:

Klik hier om je aan te melden voor de Matchingsdag 21 maart.

Daarna is de eerstvolgende Matchingsdag & SollicitatieLab op 28 mei. Inschrijven kan na de open dag van 14 april via de website.

Nog geen open dag bezocht? Kom dan op zaterdag 14 april naar de open dag en ontdek of de Bachelor of Science in Accountancy bij jou past!

Icoon Matchingsdag

De Matchingsdag

Tijdens de Matchingsdag volg je een proefcollege waarin je ervaart wat je studie-inhoudelijk te wachten staat. Krijg jij energie van de materie van de accountant? Ook is er aandacht voor de praktische kant van het deeltijd studeren. Hoe ziet jouw week er straks uit, en hoe moet je dat aanpakken? Ter voorbereiding van deze dag vul je een vragenlijst in over jouw verwachtingen.

Icoon SollicitatieLabHet SollicitatieLab

Tijdens het SollicitatieLab helpt Nyenrode je op weg naar die baan. Leer en experimenteer in het gesimuleerde sollicitatietraject van de accountantskantoren. Oefen met verschillende onderdelen zoals assessments, gedragsstijlen en interactie. En grijp die kans om te gaan speeddaten met recruiters van verschillende accountantskantoren.

Deelname & voorwaarden

 • Je verwacht per september a.s. een vwo of hbo-propedeuse diploma op zak te hebben. Geldt dit niet voor jou? Geen probleem, kom dan in het volgende studiejaar naar de Matchingsdag.
 • Je weet al dat je wilt starten (en hebt al een open dag bezocht).
 • De Matchingsdag is verplicht voor aanvang van de opleiding. Het SollicitatieLab is niet verplicht.

Meer informatie?

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de Matchingsdag & het SollicitatieLab. Voor meer informatie kun je mailen naar: matching@nyenrode.nl