ESG Innovation Institute

Door ESG te integreren in de bedrijfsvoering, zorgen organisaties voor evenwicht tussen financiële resultaten, sociale belangen en milieuoverwegingen. Het ESG Innovation Institute, geïnitieerd door KPMG en Nyenrode, heeft als doel organisaties hierbij te begeleiden en ondersteunen.

Organisaties die voorop willen lopen in duurzaamheid leven de principes van ESG (Environment, Social, Governance) waarden na. Maar hoe vertaal je deze principes naar concrete acties? Bezit je de benodigde kennis en expertise intern? Het opstarten van de initiële stappen richting de vereiste transformatie is voor veel organisaties een uitdaging. Het ESG Innovation Institute is in het leven geroepen om deze uitdagingen aan te gaan.

Het ESG Innovation Institute combineert de onderwijskennis en academisch onderzoek op het gebied van ESG van Nyenrode, met de gespecialiseerde ESG-kennis en ervaring van KPMG. Deze krachtige samenwerking biedt organisaties de mogelijkheid om op een doordachte en professionele manier de weg naar verduurzaming te versnellen.

Onderwijs, onderzoek en opinie

Het instituut stelt de nieuwste kennis, vaardigheden en het ecosysteem op het gebied van ESG beschikbaar voor iedereen die op een professionele en doordachte wijze de route naar duurzaamheid wil versnellen. Daarnaast omvat het ook een academische ESG-leerstoel bij Nyenrode, waaruit onderzoek, wetenschappelijke publicaties en opinies voortkomen.

Bezoek de pagina van het instituut