Pensioen opleidingen: vandaag trainen, morgen toepassen

Nyenrode Business Universiteit helpt jou verder in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je rol, deskundigheid en leerbehoefte bieden wij een breed portfolio aan opleidingen binnen de pensioensector, al dan niet samengesteld met onze partners en afgestemd op de eisen die DNB en AFM stellen. Van op maat gemaakte opleidingstrajecten voor beleidsbepalers tot aan driedaagse masterclasses om je kennisniveau up to date te houden.

Opleidingen voor de pensioensector

Gevonden: 5 opleidingen
Executive Education Workshop 28 Executive Pensions Program

Executive Pensions Program

> 10 dagen | Nederlands | 12 januari 2022
Maatwerkopleiding voor pensioenbestuurders, voldoet als Registeropleiding BDP aan de hoogste deskundigheidseisen en is CPION/SPEN gecertificeerd.
Executive Education 4 Integraal risicomanagement voor beleidsbepalers in de pensioensector

Integraal risicomanagement voor beleidsbepalers in de pensioensector

< 10 dagen | Nederlands | 6 september 2021
Maak de volgende stap met het pensioenfonds en werk toe naar een zelflerend en zelfsturend pensioenfonds via integraal risicomanagement (IRM).
Executive Education 10 Masterclass Transitie naar een nieuw pensioenstelsel

Masterclass Transitie naar een nieuw pensioenstelsel

< 10 dagen | Nederlands | 4 oktober 2021
Nyenrode Business Universiteit en Netspar hebben hun krachten gebundeld om de pensioensector te helpen voorbereiden op de toekomst.
Executive Education 1 Uitbesteden in de pensioensector

Uitbesteden in de pensioensector

< 10 dagen | Nederlands | najaar 2021
Tijdens dit programma challengen we jouw uitbestedingsprocessen door deze te toetsen aan de aangereikte concepten, voorbeelden en theorie. Zo krijg je een eerste inzicht in het niveau van je pensioenorganisatie.
Dream Team The Pure Family Vermogensbeheer voor beleidsbepalers in de pensioen- en verzekeringssector

Vermogensbeheer voor beleidsbepalers in de pensioen- en verzekeringssector

< 10 dagen | Nederlands | voorjaar 2022
Tijdens dit programma leer je beter omgaan met het zware eisenpakket en druk, waar je als beleidsbepaler in de pensioensector mee te maken hebt.

Waarom kiezen voor een opleiding van Nyenrode?

 Optimale vertaalslag van academische kennis naar praktische toepasbaarheid.

 Vooraanstaande praktijkprofessionals en hoogleraren, zowel van Nyenrode als van andere academische instellingen, zowel uit de pensioen- en toezichtwereld als uit de financiële wereld en de politiek.

 CPION/ SPEN gecertificeerd. Onze opleidingen voldoen aan de hoogste deskundigheidseisen (opleidingsniveau B), volgens deskundigheids- en geschiktheidseisen van AFM en DNB.

Vraag of advies?

"Navigeren zonder doel"

De deelnemers van het Executive Pensions Program schrijven aan het eind van de leergang een beschouwing (thesis) waarin zij hun ideeën, gelet op de ontwikkelingen binnen de sector, presenteren en bediscussiëren. In deze essay bundel haken we in op o.a. een veilig pensioen, solidariteit en de 'one-tier' board bij pensioenfondsen.

"Op Goede Vrijdag 1676 voer kapitein Willem van der Decken de haven van Terneuzen uit. Dit ondanks de felle wind en de tegenzin van zijn godvruchtige bemanning, die liever die dag in de kerkbanken had gezeten. Om de stormen tot bedaren te brengen verkocht de dwarse schipper, zo wil het verhaal, zijn ziel aan de duivel. En inderdaad, hij kreeg de wind in de zeilen. Tot Kaap de Goede Hoop, die hij nooit zou kunnen ronden, verdoemd om als Vliegende Hollander over de zeeën te zwalken. Iets dergelijks lijkt met enige fantasie op wat met er met de pensioenen dreigt te gebeuren. Want wat ooit zo voorspoedig van stapel liep, zwalkt nu in de richting van... Ja, van wat eigenlijk?"

Bekijk hier de meest actuele essaybundel  “Navigeren zonder doel” of klik hiernaast op de essay.

 

Pensioenessay 13