Effectief leiderschap in de verzekeringssector

Ontdek onze opleidingen voor leiders in de verzekeringssector in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars.

Nyenrode Business Universiteit en het Verbond van Verzekeraars helpen jou verder in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je rol, deskundigheid en leerbehoefte bieden wij verschillende opleidingen binnen de verzekeringssector aan. Van op maat gemaakte opleidingstrajecten, een executive programma met een looptijd van 1 jaar tot een PE programma met vier modules verspreid over twee jaar om je kennisniveau up-to-date te houden.

Welke opleidingen zijn er?

De verzekeringssector wordt geconfronteerd met omvangrijke en complexe strategische uitdagingen. In het  PE-programma voor executives en commissarissen in de verzekeringssector komen thema's zoals een krappe verzekeringsmarkt, nieuwe toetreders, nieuwe klimaat- en technologie gedreven risico’s en veranderend digitaal klantgedrag aan bod.  

Deze complexe en strategische uitdagingen komen ook in het  Executive Insurance Program aan bod. Binnen dit programma staat het vraagstuk: "hoe borg je als aankomend bestuurder of executive professional een effectieve balans tussen strategisch verandervermogen, operationele beheersbaarheid en jouw eigen persoonlijke rol in de sector?" centraal.

De rol die verzekeraars spelen met hun producten en belegd vermogen in de transformatie van een niet houdbare, lineaire economie naar een duurzame, circulaire economie komen aan bod in het  Sustainable Impact Program.

In het programma  Vermogensbeheer voor beleidsbepalers in de pensioen- en verzekeringssector ligt de focus op actuele ontwikkelingen in de verzekerings- en pensioensector, de academische beleggingstheorie en het risicomanagement. 

Samenwerking met het Verbond van Verzekeraars
In samenwerking met het Verbond van Verzekeraars biedt Nyenrode opleidingsprogramma’s voor de verzekeringssector. De combinatie van deze samenwerking is krachtig. Het Verbond van Verzekeraars zet zich als brancheorganisatie intensief in voor de belangen van en de vraagstukken in de sector. Nyenrode Business Universiteit, opgericht door en voor ondernemers, maakt de vertaalslag vanuit theorie naar een succesvolle praktijk.

Interview Prof. Dr. Jeff Gasperz

Één van de meest fascinerende vraag­stukken van deze tijd is hoe je een organisatie creëert die over een per­manente innovatiekracht beschikt, groeit en toch in control blijft. Dit kan alleen met innovatiegericht leider­schap. Het is het leiderschap waar­door medewerkers zich uitgedaagd voelen hun kennis en creativiteit volledig in te zetten. Lees het artikel of  bekijk of luister de podcast  waarin Gasperz vertelt hoe leiders hun innovatiekracht verder kunnen ontwikkelen en benutten.

Ontdek onze opleidingen voor de verzekeringssector

Gevonden: 3 opleidingen
Executive Education Workshop 29 PE voor executives en commissarissen in de verzekeringssector

PE voor executives en commissarissen in de verzekeringssector

< 10 dagen | Nederlands | Diverse startdata in 2023 en 2024
Permanente educatie voor directeuren, commissarissen en senior management in de verzekeringssector. Je volgt vier modules verspreid over twee jaar.
Bedrijfskunde Executive Insurance Program

Executive Insurance Program

Deeltijd | Nederlands | 16 september 2024
De aansturing van verzekeraars vraagt de komende jaren vooral een goede balans tussen beheersing en innovatie.
Bedrijfskunde Sustainable Impact Program voor verzekeraars

Sustainable Impact Program voor verzekeraars

< 10 dagen | Nederlands | 9 oktober 2024
Verzekeraars spelen met hun producten en belegd vermogen een grote rol in de transformatie van een niet houdbare, lineaire economie naar een duurzame, circulaire economie. Wat doen verzekeraars nu al, hoe kunnen zij deze transformatie versnellen en hoe kan jij hier als verzekeringsprofessional aan bijdragen? Tijdens het Sustainable Impact Program ga je met deze vragen aan de slag.