Nieuws

Bart Gotte Het geheim van toekomstbestendige organisaties

Het geheim van toekomstbestendige organisaties

Onderwijs |  14 februari 2018
Flexibiliteit is het buzzwoord in elke organisatie. Nieuwe technologieën, trends en onverwachte ontwikkelingen vragen veel van de lenigheid en anticipatiekracht van organisaties. Tegelijkertijd staat flexibiliteit vaak op gespannen voet met het uitzetten van een strategische koers. Hoe blijf je wendbaar en borg je een heldere toekomstgerichte koers? Dat is het thema dat centraal staat in de masterclass The Future of Organizing & Organizations van Nyenrode Business Universiteit.
Annette Imhof ‘Als mens en professional raak je nooit uitgeleerd’

‘Als mens en professional raak je nooit uitgeleerd’

Onderwijs |  8 februari 2018
Annette Imhof, alumna van het Advanced Management Program (AMP) aan Nyenrode Business Universiteit, is een bestuurder in hart en nieren die wel houdt van een onorthodoxe aanpak. Een persoonlijke en flexibele werkwijze, die het beste uit anderen en haarzelf haalt, vormt de leidraad. ‘Ik los graag lastige problemen en ingewikkelde puzzels binnen een organisatie op. Mede dankzij mijn periode op Nyenrode besef ik nog meer dat je als mens en professional nooit raakt uitgeleerd.’
Hans van Grieken Hoe digitaal volwassen is jouw bedrijf?

Hoe digitaal volwassen is jouw bedrijf?

Onderwijs |  7 februari 2018
Kan je meten hoe digitaal volwassen jouw bedrijf is? En wat zijn de succesfactoren van digitale uitblinkers? Het was de centrale vraag van een wetenschappelijk onderzoek onder bedrijven van MIT Sloan en Deloitte. Een project van Deloitte onder leiding van Hans van Grieken, EMEA Technology Research & Insights Leader bij Deloitte en tevens Executive Lecturer bij Nyenrode Business Universiteit. Met zijn methodiek kunnen deelnemers van de vierdaagse Masterclass New Product Development ontdekken welke digitale richting hun eigen organisatie in zou moeten slaan en welke richtingen niet werken.
Serge Evers ‘Reflectie eigen leiderschap goed voor alle leiders’

‘Reflectie eigen leiderschap goed voor alle leiders’

Onderwijs |  5 februari 2018
‘Scherper zien door afstand te nemen. De toekomst zien en vormgeven, dat was mijn leiderschapsvraag bij de start van het Advanced Management Program (AMP),’ zegt Serge Evers, directeur bij Yarden. De uitvaartorganisatie houdt zich bezig met voorlichting, uitvaartverzekeringen en uitvaarten. Evers is directeur van het verzekeringsbedrijf en verantwoordelijk voor de digitalisering. Hij wilde zijn bedrijfskundige kennis actualiseren om zich verder te kunnen ontwikkelen. Zodoende volgde hij het AMP bij Nyenrode Business Universiteit, waar hij met plezier op terug kijkt.
Lucas Judge Van topspeler naar topcoach: Lucas Judge over leiderschap

Van topspeler naar topcoach: Lucas Judge over leiderschap

Onderwijs |  2 februari 2018
In 2016 nam voormalig tophockeyer Lucas Judge deel aan de tweede lichting van het Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit. 'Voor mij betekent leiderschap vooral weten wat je eigen visie is, en dat beeld duidelijk kunnen, neerzetten terwijl je dicht bij jezelf blijft.'
Kees Dorst Problemen oplossen anno 2018: Frame Innovation

Problemen oplossen anno 2018: Frame Innovation

Onderwijs |  24 januari 2018
Hoe komt de Franse designer Philippe Starck op briljante ideeën? En welke lessen kunnen professionals uit organisaties daaruit trekken? Vanuit deze vraagstelling onderzocht Kees Dorst, hoogleraar Design aan de University of Technology Sydney, de afgelopen tien jaar de denk- en werkwijze van ontwerpers. Het resultaat: een revolutionaire probleembenadering, het Frame Innovation Model. Tijdens een tweedaagse masterclass kunnen professionals zich het model eigen maken; een primeur in Nederland.
Bacheloropleiding Nyenrode 2017 21-08-2017-7 Studenten BSc in Business Administration leren sociaal ondernemen

Studenten BSc in Business Administration leren sociaal ondernemen

Onderwijs |  17 januari 2018
Hoe is het om een sociaal ondernemer te zijn en wat is het maatschappelijk doel van jouw organisatie? Een nieuw project binnen Nyenrode Business Universiteit biedt studenten BSc in Business Administration de mogelijkheid deze vraagstukken te onderzoeken.
Sander van der Blonk Strategisch samenwerken met startups is must

Strategisch samenwerken met startups is must

Onderwijs |  17 januari 2018
Strategisch samenwerken met startups, ofwel Corporate Venturing, is een structurele trend. ‘Veel bedrijven zijn echter zoekende hoe ze dit effectief kunnen doen,’ stelt Sander van der Blonk. Hij is partner bij VentureSyncr en Heywood & Sons en spreker in het masterclass Strategisch Innoveren met Startups van Nyenrode Business Universiteit.

Contact

Sta voor de toekomst

Lees meer