Zorg opleidingen

Sta op de frontgolf van ontwikkelingen in de zorg

Nyenrode Business Universiteit helpt jou verder in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je rol, deskundigheid en leerbehoefte bieden wij een breed portfolio aan opleidingen binnen de zorg sector. 

Opleidingen voor de zorgprofessional

Organisaties binnen de gezondheidszorg staan momenteel voor de ultieme uitdaging efficiënter te werken, terwijl de kwaliteit gewaarborgd moet blijven. Tegelijkertijd zijn de behoeften van patiënten steeds complexer en moeten de kosten verlaagd worden. Dit vraagt van professionals in de zorg om boven hun specialisme en organisatie uit te kunnen stijgen. In het Advanced Program Zorgmanagement krijg je inzicht in zakelijke disciplines als ondernemerschap, financiën, marketing, leiderschap en strategie waardoor je jouw invloed binnen de organisatie kan vergroten.

Daarnaast bieden wij de Leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg. De zorgsector staat voor een stevige opdracht. De toenemende zorgvraag legt grote druk op beschikbare capaciteit en beperkte budgetten dwingen tot anders kijken naar het zorgaanbod. Vanuit verschillende invalshoeken biedt de leergang inzicht, overzicht en concrete handvatten voor zorgbestuurders en (interim) zorgregisseurs om samenwerkingsverbanden te vernieuwen, te verbeteren en te versnellen.

De kwaliteit en continuïteit van de zorg blijven borgen. Dat is slechts één van de uitdagingen waarmee je als manager in de zorg te maken hebt. Hoe speel je in op de toekomst van je zorginstelling? Tijdens de collegereeks Management in de zorg ga je hier verder op in, zodat je in de toekomst in kan spelen op actuele trends en ontwikkelingen in de zorg. 

Tijdens de collegereeks Innovatie management in de zorg krijg je inzicht in de wijze waarop je leiding geeft aan digitalisering en transformatie binnen jouw organisatie. Je leert denken vanuit de toegevoegde waarde en je gaat je strategisch (her)oriënteren.

Er is in de laatste jaren veel gediscussieerd over de jaarrekeningen en financierbaarheid van zorginstellingen. Ziekenhuizen zien zich geconfronteerd met een opeenstapeling van toenemende complexiteit, terwijl instellingen worden gedwongen na te denken over de financiële houdbaarheid van hun bedrijfsmodel en vastgoed. Zorggroepen zien daarentegen hun winsten tot ongekende hoogtes stijgen – iets dat zorgverzekeraars juist proberen af te romen. In de masterclass Financieel management in de zorg komen de verschillende aspecten met betrekking tot financieel management aan bod. 


  Ontdek onze zorg opleidingen

  Gevonden: 5 opleidingen
  Executive Education Workshop 19 Advanced Program Zorgmanagement

  Advanced Program Zorgmanagement

  < 10 dagen | Nederlands | 25 september 2024
  Het Advanced Program Zorgmanagement is bedoeld om zorgmanagers, zorgspecialisten of artsen kennis, vaardigheden en inzicht te geven in het dynamische zorglandschap.
  Executive Education 1 Collegereeks Management in de zorg

  Collegereeks Management in de zorg

  < 10 dagen | Nederlands | 23 september 2024
  Tijdens de collegereeks Management in de zorg leer je op inspirerende en praktijkgerichte wijze van experts over de uitdagingen die bestuurders en managers in de zorg te wachten staan en hoe je hiermee omgaat.
  Excellent leiderschap Collegereeks Innovatie management in de zorg

  Collegereeks Innovatie management in de zorg

  < 10 dagen | Nederlands | 12 november 2024
  Innovaties in de zorg volgen elkaar razendsnel op. Om aan de verwachtingen van patiënten en cliënten te voldoen is het noodzaak om te blijven innoveren.
  418web-LR Masterclass Financieel management in de zorg

  Masterclass Financieel management in de zorg

  < 10 dagen | Nederlands | 5 november 2024
  Tijdens de masterclass Financieel management in de zorg geven experts je gefundeerde theorie over financieel management.
  -content-presspage-com-uploads-865-500_emba-jpg Regisseren van samenwerking in de zorg

  Regisseren van samenwerking in de zorg

  > 10 dagen | Nederlands | 20 november 2024
  Ben jij klaar om een cruciale rol te spelen in het transformeren van de gezondheidszorg?