Advanced Program Zorgmanagement

Breukelen
25 september 2024
4 modules verspreid over 7 dagen
1 uur per week
van 9.00 - 17.00/21.00 uur
Nederlands
€ 9.499,- (excl. btw)

Organisaties binnen de gezondheidszorg staan momenteel voor de ultieme uitdaging efficiënter te werken, terwijl de kwaliteit gewaarborgd moet blijven. Tegelijkertijd zijn de behoeften van patiënten steeds complexer en moeten de kosten verlaagd worden. Dit vraagt van professionals in de zorg om boven hun specialisme en organisatie uit te kunnen stijgen.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Door beter inzicht te krijgen in zakelijke disciplines als ondernemerschap, financiën, marketing, leiderschap en strategie kun je jouw invloed binnen je organisatie nog meer vergroten.

Wat levert het je op?

 • Je kan inspelen op ontwikkelingen in de zorg en daar naar handelen.
 • Je hebt inzicht in de rollen en posities van externe stakeholders in het moderne zorglandschap.
 • Je hebt een visie ontwikkeld op leiderschap en ken je je eigen leiderschapskwaliteiten.
 • Je hebt inzicht gekregen in bedrijfskundige concepten vanuit de marktsector.
 • Je kan opgedane kennis direct in je dagelijks werk toepassen.
We bieden dit programma aan in samenwerking met Zorgvisie.

Ook interessant voor jou

Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.
Executive Education 1 Collegereeks Management in de zorg

Collegereeks Management in de zorg

< 10 dagen | Nederlands | 23 september 2024
Tijdens de collegereeks Management in de zorg leer je op inspirerende en praktijkgerichte wijze van experts over de uitdagingen die bestuurders en managers in de zorg te wachten staan en hoe je hiermee omgaat.
Excellent leiderschap Collegereeks Innovatie management in de zorg

Collegereeks Innovatie management in de zorg

< 10 dagen | Nederlands | 12 november 2024
Innovaties in de zorg volgen elkaar razendsnel op. Om aan de verwachtingen van patiënten en cliënten te voldoen is het noodzaak om te blijven innoveren.

Van wie krijg je college?

Tijdens het Advanced Program Zorgmanagement geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Julia van Elten - logopedist, orthopedagoog, gedragskundig en allround manager in de zorg
 • Jan Engelen - leading change in healthcare expert
 • Drs. Ger Zwartendijk - specialist in het doorlichten van bedrijven, strategisch adviseren en bedrijfseconomisch onderzoek doen
 • Bas Blekkingh - oprichter van Authentiek leiderschap, docent Authentiek leiderschap, Nyenrode Business Universiteit
 • Pier Eringa - Bestuurder Gelre Ziekenhuizen
 • Ard Jol - Ondernemer en voormalig CEO Pandora Intelligence
Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Hoogleraar
Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Prof. dr. Miša Džoljić MBA
Hoogleraar
Misa Džoljic was voormalig Rector Magnificus en CEO van Nyenrode Business Universiteit. Hij was benoemd van 1 november 2012 tot 1 oktober 2020. Na zijn aftreden werd prof. dr. Džoljić benoemd tot hoogleraar Gezondheidszorg Management.
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Dennis Vink
Hoogleraar
Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
Hoogleraar
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis
Senior lecturer
Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. In 2013 richtte hij Capax Capital Partners op. Sander is naast zijn werkzaamheden bij Capax Capital Partners tevens werkzaam als senior lecturer Corporate Finance op Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Kitty Koelemeijer is hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Center for Marketing & Supply Chain Management.
Charlotte Oldenburg
Charlotte Oldenburg MBA
Gastspreker
Charlotte Oldenburg MBA is Mission Lead en innovatie manager Netwerk Zinnige zorg bij VGZ.
Henk van der Schuur
Dr. Henk van der Schuur
Gastspreker
Henk van der Schuur is Customer Director bij Schuberg Philis, een bedrijf zonder managers en met volledige zelfsturing door klantspecifieke expert teams. Henk is een gepassioneerde kwartiermaker met jarenlange ervaring in productmanagement (AFAS Software), het overbruggen van de kloof tussen bedrijfsleven en IT (BizDevOps), en business development. Hij heeft een PhD in Information Science (Universiteit Utrecht, 2011). Henk geeft de laatste inzichten over technologische ontwikkelingen, oa. AI.

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Tijdens het Advanced Program Zorgmanagement geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten in de zorg.

Thema's

Het programma bestaat onder andere uit deze onderwerpen:

 • Ontwikkelingen in de zorgsector
 • Marketing in de zorg
 • Financieel management in de zorg
 • Strategie & visie ontwikkeling
 • Leiderschap
 • Innoveren in de zorg
 • Verandermanagement in de zorg
 • Ondernemerschap en efficiency in de zorg  

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Het Advanced  Program Zorgmanagement is speciaal ontwikkeld voor managers, bestuurders en professionals in de zorg en zorg gerelateerde sectoren. Dit programma is met name geschikt voor jou als je meer grip wilt krijgen op de sterk veranderende sector en jezelf breder wilt ontwikkelen op het gebied van leiderschap en bestuur.

Vooropleiding

Deelnemers aan het Advanced Program Zorgmanagement hebben een academische opleiding of HBO-achtergrond. Of voldoen door relevante werkervaring aan het hiervoor genoemde niveau. 

Data en tijden

Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.

Meld je nu aan

Aanmelden voor het Advanced Program Zorgmanagement doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Zorgvisie.

Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Het programma vindt plaats op:

 • Module 1: 25 & 26 september 2024
 • Module 2: 16 & 17 oktober 2024
 • Module 3: 13 & 14 november 2024
 • Module 4: 11 december 2024

Wat zijn de kosten?

De investering voor het Advanced Program Zorgmanagement is € 9.499,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, literatuur, hotelovernachtingen en maaltijden. De factuur ontvang je van onze samenwerkingspartner Zorgvisie. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Zorgvisie en Nyenrode Business Universiteit.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.