Collegereeks Management in de zorg

Breukelen
4 maart 2024
7 bijeenkomsten
van 15.30 uur tot 19.00 uur
Nederlands
€ 2.999

Collegereeks Management in de zorg

De kwaliteit en continuïteit van de zorg blijven borgen. Dat is slechts één van de uitdagingen waarmee je als manager in de zorg te maken hebt. Hoe speel je in op de toekomst van je zorginstelling?

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Wat levert het je op?

 • Je kent de 7 belangrijke zorgthema’s van dit moment.
 • Je weet hoe je inspeelt op actuele trends en ontwikkelingen in de zorg.
 • Je kan slimmer en slagvaardiger werken en zo de kwaliteit van je zorginstelling borgen.
We bieden dit programma aan in samenwerking met Zorgvisie.

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks Management in de zorg geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten in de zorg.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Floortje Scheepers, Hoogleraar Innovatie in de GGZ
 • Marit Tanke - Directeur Strategie & Innovatie bij zorgverzekeraar coöperatie VGZ
 • Dr. Pim Valentijn - Lid Raad van Bestuur Essenburgh en senior onderzoeker bij Maastricht en University & Academisch Ziekenhuis Maastricht.
Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Hoogleraar
Bas Kodden is hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, coördinator van het Centrum voor Strategie, Organisatie & Leiderschap en academisch directeur van diverse leiderschapsprogramma’s van Nyenrode Business Universiteit.
Prof. dr. Bas van der Mierden
Directeur Prometheus Healthcare BV
Bas van der Mierden is directeur eigenaar van Prometheus Healthcare bv, een adviesbureau in de zorg. Prometheus Healthcare bv richt zich op de bekostiging en governance in de zorg vanuit zorgondernemerschap.
Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis
Senior lecturer
Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. In 2013 richtte hij Capax Capital Partners op. Sander is naast zijn werkzaamheden bij Capax Capital Partners tevens werkzaam als senior lecturer Corporate Finance op Nyenrode Business Universiteit.
Prof. dr. Jan A.M. Kremer
Gynaecoloog en hoogleraar patiëntgerichte kwaliteit
Jan Kremer is gynaecoloog en heeft een passie voor patiëntgerichte kwaliteit en innovatie. Hij is hoogleraar in het Radboudumc in Nijmegen. Daarnaast is hij adviseur bij Strategy&, lid van de Raad van Toezicht van OLVG, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Tijdens de collegereeks Management in de zorg geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten in de zorg.

Thema's

Het programma bestaat uit onder andere deze onderwerpen:

 • Zorgstrategie & organisatie
 • Innovatie in de zorg en digitale zorg
 • Financieel management in de zorg
 • Ketensamenwerking in de zorg
 • Kwaliteit en veiligheid
 • De rol van de zorgverzekeraar
 • Verandermanagement in de zorg

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent lid van de raad van bestuur, directielid, manager of professional en werkt voor een cure- of care-instelling of aan de zorg verbonden organisatie als zorgverzekeraar, overheid en consultancy.

Data en tijden

De colleges vinden plaats op:

 • 4, 11, 18 en 25 maart 2024
 • 8, 15 en 22 april 2024

De ontvangst is vanaf 15.00 uur. De colleges starten om 15.30 uur en eindigen om 19.00 uur, inclusief een pauze van 30 minuten waarin een lichte maaltijd wordt aangeboden.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de collegereeks Management in de zorg doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Zorgvisie.

Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de collegereeks Management in de zorg is € 2.999,- per persoon (btw vrij). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en maaltijden. Je ontvangt de factuur van onze samenwerkingspartner Zorgvisie. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Zorgvisie en Nyenrode Business Universiteit.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.