Masterclass Financieel management in de zorg

Breukelen
5 november 2024
3 collegedagen
start 9.00 uur, eindtijdstip varieert per dag
Nederlands
€ 3.699 ,- (excl. btw)

Er is in de laatste jaren veel gediscussieerd over de jaarrekeningen en financierbaarheid van zorginstellingen. Ziekenhuizen zien zich geconfronteerd met een opeenstapeling van toenemende complexiteit, terwijl instellingen worden gedwongen na te denken over de financiële houdbaarheid van hun bedrijfsmodel en vastgoed. Zorggroepen zien daarentegen hun winsten tot ongekende hoogtes stijgen – iets dat zorgverzekeraars juist proberen af te romen.

Tijdens de masterclass Financieel management in de zorg geven experts je gefundeerde theorie over financieel management gecombineerd met praktijkvoorbeelden, cases en oefeningen. 

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Wat levert het je op?

 • Je haalt meer uit jouw jaarrekening.
 • Je  kentcontractvormen van zorgverzekeraars.
 • Je weet hoe je bouwt aan een duurzaam verdienmodel in de zorg.
 • Je weet wat de consequenties zijn van selectieve zorginkoop voor het financieel management.
 • Je weet wat de arbeidsrechtelijke consequenties zijn van financiële reorganisatie.
 • Je spreekt de taal van banken en andere vermogensverschaffers.
 • Je kent financieringsvormen voor overnames, projecten en vastgoed.
 • Je bent in staat om investerings- en financieringsvoorstellen te beoordelen aan de hand van waarderingsmodellen en financieel strategische argumenten.
We bieden dit programma aan in samenwerking met Zorgvisie.

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Financieel management in de zorg geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

  Dennis Vink
  Hoogleraar
  Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
  Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis
  Senior lecturer
  Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. In 2013 richtte hij Capax Capital Partners op. Sander is naast zijn werkzaamheden bij Capax Capital Partners tevens werkzaam als senior lecturer Corporate Finance op Nyenrode Business Universiteit.
  Charlotte Oldenburg
  Charlotte Oldenburg MBA
  Gastspreker
  Charlotte Oldenburg MBA is Mission Lead en innovatie manager Netwerk Zinnige zorg bij VGZ.
  Drs. Mark Visser
  Directeur De Financieel Economische Zaak
  Mark Visser behaalde zijn doctoraal in accounting en economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij heeft onder andere werkervaring opgedaan bij de Royal Bank of Scotland, Deloitte Corporate Finance en The Decision Group Strategy Consulting. Hij is oprichter en aandeelhouder van MILK strategy & finance en MILK Participaties.
  Mr. Mark Keuss
  Advocaat en partner bij Lexence N.V. advocaten & notarissen
  Mark Keuss heeft ruime ervaring in het arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in reorganisaties en fraudeonderzoeken. Tevens adviseert Mark zowel profit als non-profit organisaties (ziekenhuizen, scholen, e.d.) over herstructureringen, medezeggenschapsaangelegenheden, sociale zekerheid, maatschapsovereenkomsten en geschillen met de inspectie.

  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat ga je doen?

  Tijdens de masterclass Financieel management in de zorg geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

  Thema's

  Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

  • Wat is het verdienmodel in de zorg?
  • Investeringanalyse van projecten in de zorg
  • Strategisch financieel management
  • Business Case: Ruwaard van Putten Ziekenhuis
  • Ondernemingsfinanciering
  • Financiering in de zorg
  • Verschillende praktijkcases

  De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Voor wie?

  Je bent clustermanager, zorgcoördinator, regiomanager in academische, categorale en algemene ziekenhuizen, revalidatiecentra of aanbieder van geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, thuiszorg, zorgverzekeraar en overheid. Je vervult een belangrijke rol bij de realisatie van de strategische en financiële doelstellingen in je organisatie.

  Data

  Deze masterclass vindt plaats op:

  • 5 en 6 november 2024
  • 4 december 2024

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de blended class Financieel Management in de Zorg doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Zorgvisie.  

  Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

  Wat zijn de kosten?

  De investering voor de masterclass Financieel management in de zorg is € 3.699,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, een hotelovernachting en maaltijden. Je ontvangt de factuur van onze samenwerkingspartner Zorgvisie. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Zorgvisie en Nyenrode Business Universiteit.

  Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

  Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.