10 goede voornemens voor persoonlijke en professionele groei

1. Breid je netwerk uit

Neem je voor om je professionele netwerk uit te breiden. Door evenementen in de sector bij te wonen, lid te worden van relevante online gemeenschappen en contact te leggen met collega's op platforms zoals LinkedIn kun je een sterk netwerk opbouwen dat nieuwe kansen kan bieden.

2. Ontwikkel vaardigheden
Zet je in om een nieuwe vaardigheid te leren of bestaande vaardigheden te verbeteren. Overweeg om online cursussen of workshops te volgen die relevant zijn voor je vakgebied. Een leven lang ontwikkelen is immers een belangrijke factor in carrièregroei.

3. Tijdmanagement
Verbeter je tijdmanagementvaardigheden door duidelijke prioriteiten te stellen en tijdmanagementtools te gebruiken. Dit verhoogt je productiviteit en helpt je effectiever te werk te gaan.

4. Zoek een mentor of coach                                                                                                                                                       
Neem je voor om een mentor te vinden in jouw sector. Een mentor kan waardevolle begeleiding bieden, zijn ervaringen delen en je helpen om je carrièrepad effectiever te navigeren.

5. Verbeter je communicatie
Verbeter je communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Effectieve communicatie is van essentieel belang in het opbouwen van relaties, oplossen van conflicten en het boeken van vooruitgang in je carrière.

6. Stel specifieke carrièredoelen
Stel in plaats van vage carrièreambities specifieke, meetbare en haalbare doelen voor je professionele reis en deel deze op in kleinere mijlpalen zodat je de voortgang gemakkelijker bij kunt houden.

7. Breng werk en privé in balans
Stel je tot doel een gezondere balans tussen werk en privé te bereiken door grenzen te stellen en prioriteit te geven aan goed zorgen voor jezelf, wat weer leidt tot een hogere productiviteit en een algeheel gevoel van welzijn.

8. Vrijwilligerswerk of teruggeven
Overweeg wat tijd te spenderen aan vrijwilligerswerk of andere vormen van maatschappelijke betrokkenheid. Zo lever je niet alleen een positieve bijdrage aan de samenleving, maar kan je ook werken aan je leiderschaps- en teamvaardigheden.

9. Omarm feedback
Neem je voor om actief op zoek te gaan naar feedback van collega's en leidinggevenden. Opbouwende kritiek is een waardevol hulpmiddel voor je persoonlijke en professionele groei.

10. Verken jouw groeimogelijkheden
Goede voornemens stellen betekent niet loze beloften doen, maar je vastbijten in betekenisvolle groei en verbetering. Door actiegerichte stappen te nemen om je doelen te bereiken, kan jij je carrière een boost geven. Nyenrode Business Universiteit biedt jouw verschillende mogelijkheden in 2024 om te werken aan je persoonlijke en professionele groei.

Board & Governance

"Overweeg wat tijd te spenderen aan vrijwilligerswerk of andere vormen van maatschappelijke betrokkenheid. Zo lever je niet alleen een positieve bijdrage aan de samenleving, maar kan je ook werken aan je leiderschaps- en teamvaardigheden."
Ben je benieuwd hoe jij in 2024 kan werken aan je persoonlijke en professionele groei. Neem vrijblijvend contact op voor een informatiegesprek met onze adviesdesk.

Contact

Lidija Malek en Naomi Vervaart

Lidija Malek en Naomi Vervaart

Programma-adviseur

Bekijk hier ons aanbod

Gevonden: 41 opleidingen
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.
Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-18_600x400 Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Met deze internationale EMFC-opleiding ontwikkel je je tot Registercontroller (RC) en sterke businesspartner.
Dream Team The Pure Family Advanced Management Program

Advanced Management Program

Deeltijd | Nederlands | 19 november 2024
Afstand nemen om scherper te zien: ontwikkel up-to-date bedrijfskundige kennis en inspirerend leiderschap voor de juiste koers van je organisatie.
Kasteel postcard zonnig Behavioral and Cultural Governance Program

Behavioral and Cultural Governance Program

> 10 dagen | Nederlands | 27 januari 2025
Tijdens het Behavioral and Cultural Governance Program staan moderne dilemma’s rond wendbaarheid en verandervermogen van organisaties centraal. Hoe bouw je een gezonde organisatie met een gezond ecosysteem?
Leiderschapsprogramma Leadership Development Program

Leadership Development Program

Deeltijd | Nederlands | 14 oktober 2024
Breng je persoonlijk leiderschap naar het volgende niveau met dit deeltijdprogramma voor startende leidinggevenden of managers.
3 Leadership Essentials

Leadership Essentials

Deeltijd | Nederlands | 2 september 2024
In Leadership Essentials staat impactvol leiderschap centraal. Je leert als projectleider, adviseur of teamleider vanuit authentiek leiderschap mensen te mobiliseren richting een gezamenlijk doel door meer uit jezelf en de mensen om je heen te halen.
Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-22 - Copy (2) Leadership Essentials- Summer Intensive

Leadership Essentials- Summer Intensive

Deeltijd | Nederlands | 3 juni 2024
In Leadership Essentials staat impactvol leiderschap centraal. Je leert als projectleider, adviseur of teamleider vanuit authentiek leiderschap mensen te mobiliseren richting een gezamenlijk doel door meer uit jezelf en de mensen om je heen te halen.
Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-24_600x400 Masterclass Design Thinking

Masterclass Design Thinking

< 10 dagen | Nederlands | 9 oktober 2024
Na deze masterclass weet je wat ‘design thinking’ inhoudt en hoe je deze mindset kunt implementeren om tot relevante innovaties te komen.