Leadership Essentials- Summer Intensive

Breukelen
3 juni 2024
10 dagen
Gemiddeld 8 uur voor het gehele traject
Nederlands
€ 5445,- (excl. btw)

Summer Intensive: Leadership Essentials in 10 dagen.

Wil jij aan je leiderschapsvaardigheden werken, maar lukt het je maar niet om voor een langere periode tijd vrij te maken? Ben je bereid om een pressure cooker in te gaan en in een tijdsbestek van tien dagen te leren over jouw authentiek leiderschap en hoe je meer uit jezelf en je team kunt halen? Dan is de Leadership Essentials Summer Intensive misschien wel iets voor jou.

Net als de andere Leadership Essentials edities staat het ontwikkelen van authentiek leiderschap centraal.
Authentiek leiderschap dat jou in staat stelt vanuit jouw kennis en kwaliteiten het beste uit jezelf en je team te halen.

Anders, dan het reguliere programma van Leadership Essentials, is dat we in twee kort opeenvolgende blokken het leiderschapslandschap verkennen: waar sta jij voor, wat zijn jouw persoonlijke drijfveren? En weet je dat ook over te brengen?
Vanuit jouw mission statement ga je op ontdekkingstocht naar je kwaliteiten die bijdragen aan jouw leiderschap en naar de valkuilen die maken dat het je nog niet lukt om je leiderschap altijd goed te kunnen uitdragen.
Wat raakt jou, wat drijft jou en welke overtuigingen zitten je soms in de weg? Nu je weet hoe je het beste uit jezelf kunt halen, vergroten we de lens en leer je meer over groepsdynamica vanuit relationeel en systemisch kijken, het functioneren van teams en het teweeg brengen van beweging richting een gezamenlijk doel. 

 • Focus op jouw rol in het succesvol leiden en begeleiden van teams tot een gezamenlijk resultaat
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal
 • Praktische inzichten vertaalbaar naar jouw dagelijkse praktijk

Wat levert het je op?

 • Je hebt kennis over het verschil tussen management en leiderschap, en kunt dit toepassen;
 • Je hebt inzicht in jouw eigen authentieke leiderschap- en samenwerking stijl waardoor je meer regie hebt over je functioneren als leider;
 • Je hebt ideeën voor jouw leiderschapsstijl uitgeprobeerd in het programma en de praktijk;
 • Je bent in staat om mensen te motiveren, effectief te laten samenwerken en een gezamenlijk doel te bereiken;
 • Je hebt vervolgstappen geformuleerd om jouw leiderschapsvaardigheden in de praktijk te brengen.

 

Wie begeleiden je?

Er worden in het programma diverse werkvormen gebruikt. Je krijgt theorie aangereikt, je wordt aan het denken gezet, je overlegt met mede-deelnemers, er zijn reflectiewandelingen, gezamenlijke opdrachten en begeleide peercoaching. Je wordt steeds uitgedaagd om je inzichten te vertalen naar jouw persoon, jouw team en jouw werkomgeving.

De begeleiders zijn een afgewogen combinatie van hoogleraren en docenten van Nyenrode, leiders uit de praktijk, gastsprekers en executive coaches. Allen zijn actief in het bedrijfsleven en delen zowel wetenschappelijke als praktijkervaring.

De begeleiding vanuit Nyenrode 

  Lecturer
  Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
  Jeanine Jansen
  Drs. Jeanine Jansen
  Kerndocent
  Jeanine Jansen is docent, trainer en begeleider, en promoveert op het onderwerp groepsdynamica. Met sprankeling en vol overgave geeft ze vorm aan haar motto: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder.’
  Universitair hoofddocent
  Nicolas Chevrollier is universitair docent aan Nyenrode Business Universiteit en geeft lezingen op BSc-, MSc- en MBA-niveau. Daarnaast onderzoekt hij hoe nieuwe vormen van strategie, bedrijfsmodellen en organisaties leiden tot hogere niveaus van duurzaamheidsprestaties.
  Lecturer
  Sacha Spoor is docent, onderzoeker en organisatieadviseur bij het instituut voor Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement (EIBE) van Nyenrode.
  • Kim van Keulen
  • Lidwine de Vries
  • Margrit Sleeuwenhoek
  • Erik Dekker

  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat ga je doen?

  Het Leadership Essentials programma zet je aan het denken, aan het praten, aan het voelen, aan het werken aan jouw leiderschapsstijl. Het is erop gericht om de kennis en vaardigheden die je opdoet direct naar je dagelijkse praktijk te vertalen.

  In twee blokken, respectievelijk drie en twee dagen, brengen we voortdurend de praktijk naar de zaal en zetten we de theorie om in praktijk.

  Thema's

  Tijdens het programma ga je aan de slag met de volgende thema's:

  • Blok 1: Leiderschap

  In de eerste module verkennen we met verschillende sprekers de betekenis van het concept leiderschap. De nadruk wordt gelegd op authentiek leiderschap en het toekomstbestendig maken van jouw eigen doel. Je zet de eerste stappen in de verkenning naar jouw eigen authentieke leiderschap. Wat drijft jou? Welke talenten kun je benutten om zoveel mogelijk impact te maken en welke overtuigingen zijn niet helpend in het bereiken van jouw doelen? Er wordt ook ingegaan op de psychologische ontwikkeling van de mens.

   • Begeleide (peer)coaching met praktijkcasussen
    In een klein groepje ga je onder professionele begeleiding elkaar coachen (peer coaching). Je brengt een eigen vraagstuk in en je helpt elkaar hierin. Met als doel om van elkaar te leren, maar ook om deze coaching vaardigheden in je team te kunnen gebruiken.

   • Blok 2: Persoonlijk leiderschap: wie ben ik als leider?

   In blok 1 heb je zicht gekregen op jouw purpose,waarden en overtuigingen. Hoe vertaal je dit naar jouw leiderschapsstijl en hoe zet je dit in, in interactie met de ander? We zoomen uit van het individu, naar groepen en teams. Je leer vanuit een holistisch en relationeel perspectief naar systemen te kijken. Wat maakt een team een team? Hoe herken je groepsdynamieken, hoe ga je ermee om, en welke rol speel je er zelf in? Je oefent met het in beweging brengen vananderen door storytelling en je reflecteert op jouw rol in een groep. Aan het einde van de module ben je in staat jouw boodschap krachtig en overtuigendover te brengen. In module 2 formuleer je je intenties met betrekking tot jouw leiderschap binnen je organisatiecontext. Deze presenteer je tijdens je outtakegesprek om jouw leerimpact in de praktijk te vergroten.   De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

   Voor wie?

   Wil je graag een leiderschapsprogramma volgen maar heb je een heel drukke agenda? Heb je een urgente leervraag of probleem in jouw leiderschap? Wil je graag snel veel leren? Dan is de Leadership Essentials Summer Intensive echt iets voor jou.

   Je vervult een aansturende of een (formeel of informeel) leidinggevende rol binnen jouw organisatie, en kunt eigen leiderschapservaringen en praktijkverhalen inbrengen. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijke leiderschapsstijlen en groepsdynamica Hoe beweeg je mensen richting een gezamenlijk doel?

   Het Leadership Essentials programma is gericht op de professional die eraan toe is om te groeien in leiderschap en hier anderen graag in meeneemt. We verwachten minimaal werk- en denkniveau hbo+,en minimaal 5 jaar werkervaring en enige tijd aansturende of leidinggevende ervaring. Je hebt een open en positieve houding, bent bereid kritisch naar jezelf te kijken en wilt ervaringen met je mededeelnemers delen en van ze leren.

   Meld je aan

   Als je jezelf aan wilt melden voor Leadership Essentials Summer Intensive, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager via le@nyenrode.nl of via de button op deze website.

   Persoonlijk intakegesprek

   Een intakegesprek is altijd onderdeel van de aanmeldprocedure. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leerbehoefte en bekijken we of het Leadership Essentials hierbij aansluit. We nemen goed de tijd om het programma met je door te nemen. Zo waarborgen we de waarde en de kwaliteit van het programma; de groepssamenstelling is een belangrijk onderdeel van het programma.

   Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Pas na het intakegesprek is de inschrijving definitief. Bij inschrijving ga je akkoord met de Annuleringsvoorwaarden en de Algemene Voorwaarden van Nyenrode.

   Datum

   De Leadership Essentials Summer Intensive is een speciale editie van Leadership Essentials. De eerstvolgende editie vindt plaats op 3, 4 en 5 juni (module 1) en 10 & 11 juni (module 2).


   • 3, 4 en 5 juni 2024
   • 10 en 11 juni 2024
   • Intervisie op 5 en 11 juni 2024

   Wat zijn is de investering?

   De programmakosten bedragen € 4.000 inclusief alle studiematerialen en exclusief 21% btw.

   De accommodatiekosten (hotelovernachtingen en culinaire verzorging) bedragen € 1.445 exclusief 9% btw.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.