Leadership Essentials

Breukelen
2 oktober 2023
3 maanden
8 uur per week
Nederlands
€ 5.995 (excl. btw)

In het Leadership Essentials programma ontdek je hoe jij die impactvolle leider kan zijn die vanuit authenticiteit in staat is mensen te mobiliseren en meer uit zichzelf en de mensen om zich heen te halen. Zowel nu als in de toekomst.  

We verkennen leiderschap op verschillende niveaus. Je ontdekt welke noodzakelijke kennis en vaardigheden nodig zijn in een snel veranderende wereld. Je staat stil bij jouw persoonlijke drijfveren, overtuigingen en valkuilen en doet inzichten op over jouw leiderschaps- en samenwerkstijl. Ook leer je meer over groepsdynamica en verandermanagement; hoe mobiliseer je mensen in een project, in je team of in je organisatie tot verandering?

 • Focus op jouw rol in het succesvol leiden en begeleiden van teams tot een gezamenlijk resultaat
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal
 • Concrete resultaten voor een door jouw geformuleerd praktijkvraagstuk

Wat levert het je op?

 • Je hebt kennis over en ervaring met leiderschap en samenwerken waardoor je meer regie hebt over je functioneren op werk;
 • Je hebt vervolgstappen geformuleerd om jouw leiderschapsvaardigheden in de praktijk te brengen;
 • Je hebt ideeën voor jouw leiderschapsstijl uitgeprobeerd in de praktijk;
 • Je bent in staat om de mensen om je heen gemotiveerd te krijgen en effectief te laten samenwerken.

Wie begeleiden je?

Tijdens het Leadership Essentials programma krijg je colleges van en word je begeleid door de wetenschappelijke staf van Nyenrode Business Universiteit. De sprekers en gastsprekers zijn ook actief in het bedrijfsleven en delen niet alleen hun wetenschappelijke, maar ook hun praktijkervaring. 

De hoogleraren, consultants en executive coaches

 • Herman van der Meulen
Lecturer
Drs. Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
Jeanine Jansen
Drs. Jeanine Jansen
Kerndocent
Jeanine is PhD student, docent en begeleider op het gebied van groepsdynamica. Met sprankeling en vol overgave geeft ze vorm aan haar motto: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder.'
Hoogleraar
Danielle is professor Sustainable Organizational Development. Ze doceert over dynamieken rondom veranderingen bij organisaties. En ze verkent hoe organisaties innovatie en samenwerking stimuleren.
Pascale Peters
Hoogleraar
Prof. dr. Pascale Peters is Hoogleraar Strategisch Human Resource Management.
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het Leadership Essentials programma is erop gericht jouw opgedane kennis en vaardigheden direct naar je dagelijkse praktijk te vertalen. In drie blokken van twee dagen brengen we voortdurend de praktijk in de zaal en theorie in de praktijk. In de voorbereiding op de blokken werk je aan een eigen project, een praktijkvraagstuk waarop je aan het eind van het programma een antwoord hebt geformuleerd.

Thema's

Tijdens het programma ga je aan de slag met de volgende thema's:

 • Samenwerken en leiderschap in een snel veranderende wereld;
 • Persoonlijk leiderschap;
 • Groepsdynamica en verandermanagement.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je vervult een aansturende of leidinggevende rol binnen jouw organisatie. Je bent nieuwsgierig naar de invulling van een leiderschapsrol en het mens-aspect van verandering. Hoe beweeg je mensen richting een gezamenlijk doel? Het Leadership Essentials programma is gericht op de medior professional die eraan toe is om te groeien in leiderschap en hier anderen graag in meeneemt. We verwachten minimaal werk- en denkniveau hbo+ van je en ten minste 5 jaar werkervaring. Je hebt een open en positieve houding en wilt ervaringen met je mededeelnemers delen en van ze leren.

Meld je aan

Als je jezelf aan wilt melden voor Leadership Essentials, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager via le@nyenrode.nl.

Persoonlijk intakegesprek

Een vrijblijvend intakegesprek is altijd onderdeel van de aanmeldprocedure. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leerbehoefte en bekijken we of het Leadership Essentials hierbij aansluit. We nemen goed de tijd om het programma met je door te nemen. Zo waarborgen we de waarde en de kwaliteit van Leadership Essentials; de groepssamenstelling is een belangrijk onderdeel van het programma.

Je kan jezelf ook direct inschrijven via het aanmeldformulier. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Data

Leadership Essentials start twee keer per jaar; in mei en oktober. De data voor de komende leergangen zijn:

De bijeenkomsten vinden plaats op:

 • 2 en 3 oktober 2023
 • 6 en 7 november 2023
 • 11 en 12 december2023

Wat zijn de kosten?

De programmakosten bedragen € 4.645 inclusief alle studiematerialen en exclusief 21% btw.

De accommodatiekosten (hotelovernachtingen en culinaire verzorging) bedragen € 1.350 exclusief 9% btw.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.