Advanced Management Program

Breukelen
19 november 2024
7 modules & 2 electives
Nederlands
€ 26.400 (excl. btw)

Afstand nemen om scherper te zien

In het Advanced Management Program (AMP) neem je als bestuurder, directeur of zelfstandig ondernemer je eigen leiderschap onder de loep. Koers houden in de dagelijkse hectiek vraagt veel aandacht en energie. Tegelijkertijd verwacht je organisatie wel dat jij over de grenzen van de actualiteit heen kijkt en de juiste strategische keuzes maakt. Vanuit jouw rol heb jij de uitdagende taak de organisatie voor te bereiden op de volgende stap.

 • Update van bedrijfskundige kennis
 • Werk aan bedrijfskundige vraagstukken gericht op jouw organisatie
 • Reflecteer met gelijkgestemden op inspirerend leiderschap

Met dat doel delen we de nieuwste bedrijfskundige kennis met je, waar je concreet mee aan het werk gaat. Kennis vinden we echter niet genoeg. Je kijkt ook diepgaand naar je drijfveren en persoonlijkheid, om als leider het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen. Afstand nemen om scherper te zien. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan het Advanced Management Program? Vraag de brochure aan via de gele button of neem contact met ons op via amp@nyenrode.nl.

Wat levert het programma op?

 • Inspirerende colleges met theoretische kaders waarin je werkt aan de verbreding van je kennis en actuele inzichten opdoet.
 • Verbinding tussen professionele en persoonlijke drijfveren.
 • Ervaringen uitwisselen en reflectie met mede-deelnemers.
 • Organisatorische wendbaarheid en innovatieve kracht.
 • Energie, inspiratie en een moment van bezinning om voor jezelf en de organisatie een volgende stap te kunnen maken.

Lees hier het artikel van oud-deelneemster Claudi Schuurman- Groothuis, directeur van Groothuis Bouwgroep.

Ervaring van een deelnemer:

Bekijk de ervaring van Marieke Hulsbergen, Directeur VMBO Kesteren, met het Advanced Management Program.

 

 

Wie begeleiden je?

De sprekers met wie je tijdens het Advanced Management Program naar jouw bedrijfskundige kennis en leiderschap kijkt, laten je prikkelende nieuwe invalshoeken zien. Dat levert je onverwachte ideeën op voor je organisatie en je persoonlijke missie.

De hoogleraren, experts en begeleiders

Hoogleraar
Wat Désiréé van Gorp drijft, is een combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met studenten. Haar missie: een bijdrage leveren aan de vorming van verantwoordelijke leiders.
Hoogleraar
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Hans Bakker portret
Hoogleraar
Hans Bakker is Emeritus Hoogleraar Samenwerkingsstrategieën. Zijn expertise: het ontwerpen en realiseren van bedrijfsstrategieën als onderdeel van digitale transformaties. Hans heeft gewerkt bij Twynstra & Gudde en KPMG.
Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Haico Ebbers
Hoogleraar
Haico Ebbers is hoogleraar internationale economie aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode Business Universiteit waar ze zich richt op de businesscase van duurzaamheid.
Hoogleraar
Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden.
Hoogleraar
André Nijhof is hoogleraar op het gebied van Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. André is kerndocent van blok 1: Leiderschapsstijlen en hun context. Hij is misschien wel de verpersoonlijking van Nyenrode's missie 'Serving society by shaping responsible leaders’ en neemt de deelnemers mee in hun eigen purpose en waarden.
Hoogleraar
Lidewey van der Sluis is hoogleraar Organisatorisch Leiderschap en Strategisch Talent Management. Als denker en adviseur slaat ze een brug tussen theorie en praktijk. Daarbij staat de toekomst van werk centraal.
Assistant professor
Richard Janssen is hoofddocent en gefascineerd door thema’s als transformatie, vernieuwing en ontwikkeling. Hij helpt bedrijven die willen veranderen om hun positieve impact op de wereld te vergroten.
Miranda van der Kwaak
Miranda van der Kwaak
Programma-manager
Miranda van der Kwaak is begeleider van dit programma. 'Het maakt mij trots als deelnemers leren kijken en denken vanuit nieuwe perspectieven. Deze open mindset, is van belang voor toekomstbestendige organisaties.'

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Ad Bastiaanse - docent, acteur en regisseur - over het Advanced Management Program

 

Wat ga je doen?

Het Advanced Management Program bestaat uit 7 modules en 2 electives die je volgt over een periode van 11 maanden. De startmodule duurt 3,5 dag. Daarna volg je 5 thematische modules en een afsluitende integratiemodule. Deze duren gemiddeld 2,5 dag, inclusief de avonden. Tussendoor kies je 2 electives die blended zijn ingericht, bestaande uit een fysieke bijeenkomst van een dag en een voorbereidend online deel. 

Het Advanced Management Program biedt niet alleen bedrijfskundige kennis, maar is nadrukkelijk ook een platform voor intervisie en reflectie. Tijdens de modules verblijf je voornamelijk op het landgoed van Nyenrode.            

Thema's

Focus op onder andere de volgende thema's:

Strategisch leiderschap en omgaan met trends 

 • Anticiperen op ontwikkelingen
 • Missie en het strategisch proces
 • Duurzaamheid
 • Technologie
 • Leiden van verandering

Zelf bewust leiderschap

 • Reflectie op eigen rol, waarden en impact
 • Presence, dialoog en feedback
 • Systemisch leiderschap

Samenwerken en organiseren

 • Financiële consequenties van strategische beslissingen
 • Samenwerking & partnerships
 • Strategische besluitvorming
 • Inzet van mensen

De invulling van de onderwerpen doen we voor een deel in samenspraak met de deelnemers. De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Electives

Het grootste deel van het programma volg je met een vaste groep zodat je bouwt aan een duurzaam netwerk en vertrouwen binnen de groep. Daarnaast is een deel van het programma flexibel en maak je een keuze voor een onderwerp waar je je inhoudelijk verder in wilt verdiepen, naast de modules die je volgt in het programma. 

De thema’s van deze keuze-modules (electives) zijn actueel en sluiten daarmee aan bij ontwikkelingen die spelen binnen veel organisaties. Bij het Advanced Management Program kan je deelnemen aan twee electives. Mocht je er meer willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs.  

De Nyenrode General Management programma’s bieden zo het beste van twee werelden. Een duurzaam programma met ruimte voor diepgang met een vaste, vertrouwde groep en een flexibel deel waar je kiest voor inhoudelijke thema’s die aansluiten bij jouw interesse. 

Op dit moment kan je binnen het Advanced Management Program de volgende electives kiezen:

 • Business Spiritualiteit -  Prof. dr. Sharda Nandram
 • Strategic Finance - Prof. dr. Dennis Vink
 • Duurzaam ondernemen - Prof. dr. ir. André Nijhof en Prof. dr. ir. Anke van Hal
 • Spanningsvelden in het hybride werken en de rol van leider - Prof. dr. Pascale Peters en Bregje Spijkerman

De opzet van de electives
De electives zijn blended opgezet, een optimale combinatie tussen online leren en een fysieke bijeenkomst. Op deze manier doe je kennis op over het desbetreffende thema, waar en wanneer jij wilt, als voorbereiding op de fysieke bijeenkomst.

Wat zijn de voordelen van deze opzet?

 • De opleiding wordt nog meer toegespitst op jouw leervraag.
 • Verdieping van vakinhoudelijke kennis door middel van een bijeenkomst op Nyenrode Business Universiteit, én het online leertraject. Daarnaast kan je jouw vragen stellen aan de docenten en ervaringen uitwisselen en leren van je mede-deelnemers.
 • Je ontmoet, naast de deelnemers uit je eigen programma, nieuwe mensen uit andere programma's die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn.

Alumni summit

Onderdeel van het Advanced Management Program is de alumni summit; een eendaagse terugkomdag. Deze dag staat in het teken van elkaar weer zien, nieuwe inspiratie opdoen en netwerken met mededeelnemers. De datum hiervan krijg je van het programma management.


Het alumni summit kun je de eerste keer tegen gereduceerd tarief volgen. Aanmelding en facturering gebeurt apart en na de opleiding.

 

Meld je nu aan

Als je jezelf aan wilt melden voor het Advanced Management Program, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager. Stuur een e-mail naar amp@nyenrode.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk intakegesprek op jouw werkplek

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van het programma afhankelijk is van de selectie aan deelnemers. Jouw persoonlijke leerlijn staat hierin centraal. Mocht het Advanced Management Program op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Direct inschrijven

Je kan jezelf ook direct inschrijven via het inschrijfformulier. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager maakt altijd onderdeel uit van jouw aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.

Modules en data

Het Advanced Management Program start twee keer per jaar; in maart en november.

De data voor de komende leergang zijn:

Module 1
 • Dinsdag 19 t/m donderdag 21 november 2024
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 18.00 uur (met aansluitend diner)
KEUZE VOOR ELECTIVE 1

Week van 13 januari 2025

Module 2
 • Maandag 27 t/m woensdag 29 januari 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 13.00 uur
Module 3
 • Maandag 10 t/m woensdag 12 maart 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 13.00 uur
Module 4
 • Maandag 12 t/m woensdag 14 mei 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 13.00 uur
KEUZE VOOR ELECTIVE 2

Week van 2 juni 2025

Module 5
 • Maandag 16 t/m donderdag 19 juni 2025 (externe locatie)
 • Start- en eindtijden n.n.t.b.
Module 6
 • Maandag 1 t/m woensdag 3 september 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 3 om 13.00 uur
Module 7
 • Woensdag 1 t/m donderdag 2 oktober 2025
 • Start dag 1 om 12.00 uur, einde dag 2 om 22.00 uur

Deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Wat zijn de kosten?

De programmakosten van het Advanced Management Program bedragen € 21.800 inclusief alle studiematerialen en exclusief 21% btw. De accommodatie kosten (hotelovernachtingen en culinaire verzorging) bedragen € 4.600 exclusief 9% btw.

Naast de zeven programma-modules kan je binnen het Advanced Management Program deelnemen aan twee electives. Deze electives zijn in de programma-prijs inbegrepen. Mocht je meer electives willen volgen, dan kan dit tegen een meerprijs. 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De groepen zijn beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht door onze docenten en programmadirecteuren.

Deelnemersprofiel AMP 2019