Masterclass Design Thinking

Amsterdam
9 oktober 2024
3 dagen
3 dagen
9:00 - 22:00 uur / 9:00 - 17:00 uur
Nederlands
€ 3.995 (excl. btw)

Design thinking is een manier van innoveren waarbij de mens centraal staat. Het helpt tot relevante, originele en creatieve oplossingen te komen. Het 'design thinking'-principe bevat een aantal herkenbare ingrediënten: kennis van menselijk gedrag, experimenteren, prototyperen, leren van fouten. Met een ander perspectief kijken, samenwerken en uit de context stappen met altijd de belanghebbenden in het oog. Design thinking gaat er vanuit dat je een verschil kan maken en een positieve impact kan hebben op organisaties, producten of diensten. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een betere customer journey of het aanspreken van een nieuwe doelgroep voor jouw product of dienst.

 • Met een andere mindset naar uitdagingen kijken
 • Werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk
 • Het oplossen van complexe innovatievraagstukken

Wat levert het je op?

 • Je leert de principes van design thinking toepassen op een grote uitdaging of een specifiek probleemgebied.
 • Je leert met een andere mindset en perspectief naar uitdagingen te kijken.
 • Je leert ontwerpvraagstukken (her)formuleren op basis van het hoofdthema.
 • Je leert toe te werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk.
 • Je beschikt over een instrumenten-toolkit voor het oplossen van complexe innovatievraagstukken.

Ook interessant voor jou

Executive Education Workshop 19 Masterclass Strategie

Masterclass Strategie

< 10 dagen | Nederlands | 4 november 2024
Leer over principes en inzichten om toekomstgericht te denken en strategisch te handelen.
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 9 september 2024
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.
Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-22 - header Strategic Leadership Program

Strategic Leadership Program

Deeltijd | Nederlands | 1 oktober 2024
Groei met deze strategie opleiding verder als strategisch leider of manager met nieuwe inzichten in strategie, marketing, financiën en besluitvorming.

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Design Thinking geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun (praktijk)ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Emile Mazerant - docent innovatief en creatief denken op Nyenrode Business Universiteit, eigenaar van Idee en Praktijk
 • Iris van Genuchten - Adviseur Overheid en organisatie bij TwynstraGudde en praktijkdocent op de faculteit industrieel ontwerpen aan de TU Delft
 • Dick Rijken - docent, directeur bij STEIM en Voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Design Academy Eindhoven
 • Prof. dr. Kees Dorst - hoogleraar aan de faculty of Transdisciplinary Innovation aan de University of Technology in Sydney
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het doel van de masterclass Design Thinking is leren en begrijpen wat jouw organisatie aan design thinking kan hebben in de praktijk. Je leert theorie en krijgt tools waarmee je direct aan de slag kan.

Learning by doing

Het karakter van de masterclass is niet zozeer academisch, maar vooral praktisch en toepasbaar. Je wordt uitgedaagd om design thinking niet alleen te begrijpen, maar vooral te ervaren: design thinking en design doing in één.


De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voor wie?

Je bent business developer, marketeer, innovatiemanager of productontwikkelaar die op een praktische manier wil ontdekken hoe design thinking werkt en hoe het kan helpen met innoveren. Je durft op een nieuwe manier te kijken naar innoveren en waardecreatie.

Data en tijden

Deze masterclass vindt plaats op:

 • 9 en 10 oktober 2024
 • 28 november 2024

De eerste dag start om 9:00 uur en eindigt om 22.00 uur. De tweede dag duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Het programma is inclusief een hotelovernachting. De afsluitende dag start ook om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Meld je aan

Aanmelden voor de masterclass Design Thinking doe je via de aanmeldbutton.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze programma-manager, zij beantwoordt je vragen graag. 


Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Design Thinking is € 3.995,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot de online leeromgeving, maaltijden en een overnachting in een hotel in Amsterdam. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.