Masterclass Design Thinking

Amsterdam
17 mei 2022
3 dagen
3 dagen
9:00 - 22:00 uur / 9:00 - 17:00 uur
Nederlands
€ 3.395 (excl. btw)

Masterclass Design Thinking

Design thinking is een manier van innoveren waarbij de mens centraal staat. Het helpt tot relevante, originele en creatieve oplossingen te komen. Het 'design thinking'-principe bevat een aantal herkenbare ingrediënten: kennis van menselijk gedrag, experimenteren, prototyperen, leren van fouten. Met een ander perspectief kijken, samenwerken en uit de context stappen met altijd de belanghebbenden in het oog. Design thinking gaat er vanuit dat je een verschil kan maken en een positieve impact kan hebben op organisaties, producten of diensten. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een betere customer journey of het aanspreken van een nieuwe doelgroep voor jouw product of dienst.

Wat levert het je op?

 • Je leert de principes van design thinking toepassen op een grote uitdaging of een specifiek probleemgebied.
 • Je leert met een andere mindset en perspectief naar uitdagingen te kijken.
 • Je leert ontwerpvraagstukken (her)formuleren op basis van het hoofdthema.
 • Je leert toe te werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk.
 • Je beschikt over een instrumenten-toolkit voor het oplossen van complexe innovatievraagstukken.
 • Met een andere mindset naar uitdagingen kijken
 • Werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk
 • Het oplossen van complexe innovatievraagstukken

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Design Thinking geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun (praktijk)ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Emile Mazerant - docent innovatief en creatief denken op Nyenrode Business Universiteit, eigenaar van Idee en Praktijk
 • André Schaminée - adviseur en spreker op het gebied van social design, partner & hoofd van social design bij TwynstraGudde
 • Dick Rijken - docent, directeur bij STEIM en Voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Design Academy Eindhoven
 • Prof. dr. Kees Dorst - hoogleraar aan de faculty of Transdisciplinary Innovation aan de University of Technology in Sydney
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het doel van de masterclass Design Thinking is leren en begrijpen wat jouw organisatie aan design thinking kan hebben in de praktijk. Je leert theorie en krijgt tools waarmee je direct aan de slag kan.

Learning by doing

Het karakter van de masterclass is niet zozeer academisch, maar vooral praktisch en toepasbaar. Je wordt uitgedaagd om design thinking niet alleen te begrijpen, maar vooral te ervaren: design thinking en design doing in één.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voor wie?

Je bent business developer, marketeer, innovatiemanager of productontwikkelaar die op een praktische manier wil ontdekken hoe design thinking werkt en hoe het kan helpen met innoveren. Je durft op een nieuwe manier te kijken naar innoveren en waardecreatie.

Data en tijden

Deze masterclass vindt plaats op:

 • 17 en 18 mei 2022
 • 14 juni 2022

De eerste dag start om 9:00 uur en eindigt om 22.00 uur. De tweede dag start, na een overnachting op het landgoed, om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De afsluitende dag start ook om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. De betreffende dag inhalen is niet mogelijk.

Ver vooruit plannen is vandaag de dag lastig. Ons uitgangspunt is om je op Nyenrode te kunnen ontvangen. Mocht dit vanwege corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan bieden wij het programma in een andere (online, hybride of blended) vorm aan. We zullen je hier dan tijdig van op de hoogte stellen. Uiteraard zorgen we ervoor dat je in al onze lesvormen dezelfde impactvolle leerervaring beleeft.

Meld je aan

Aanmelden voor de masterclass Design Thinking doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze programma-manager, zij beantwoordt je vragen graag. 

 

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Design Thinking is € 3.395 (exclusief 21% btw), inclusief toegang tot de online portal, catering en een overnachting in een hotel maximaal 15 minuten lopen vanaf onze locatie in Amsterdam.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.