Masterclass Design Thinking

In het kort

 • Amsterdam
 • 19 januari 2021
 • 3 dagen
 • 3 dagen
 • 9.30 - 17.00 uur
 • Nederlands
 • € 3.395 (excl. btw)

Masterclass Design Thinking

Design thinking is een manier van innoveren waarbij de mens centraal staat. Het helpt tot relevante, originele en creatieve oplossingen te komen. Het 'design thinking'-principe bevat een aantal herkenbare ingrediënten: kennis van menselijk gedrag, experimenteren, prototyperen, leren van fouten. Met een ander perspectief kijken, samenwerken en uit de context stappen met altijd de belanghebbenden in het oog. Design thinking gaat er vanuit dat je een verschil kan maken en een positieve impact kan hebben op organisaties, producten of diensten. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een betere customer journey of het aanspreken van een nieuwe doelgroep voor jouw product of dienst.

Wat levert het je op?

 • Je leert de principes van design thinking toepassen op een grote uitdaging of een specifiek probleemgebied.
 • Je leert met een andere mindset en perspectief naar uitdagingen te kijken.
 • Je leert ontwerpvraagstukken (her)formuleren op basis van het hoofdthema.
 • Je leert toe te werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk.
 • Je beschikt over een instrumenten-toolkit voor het oplossen van complexe innovatievraagstukken.
 • Met een andere mindset naar uitdagingen kijken
 • Werken naar tastbare oplossingen voor in de praktijk
 • Het oplossen van complexe innovatievraagstukken

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Design Thinking geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun (praktijk)ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Jeff Gaspersz - hoogleraar Innovatiemanagement bij Nyenrode Business Universiteit
 • Dick Rijken - docent en conceptual pragmatist
 • Emile Mazerant - docent Innovatief Denken, Creatief Denken en Creativiteit
 • André Schaminée - adviseur en spreker op het gebied van design, co-creatie en eindgebruiker georiënteerde beleidsvormin

 • Prof. dr. Kees Dorst, hoogleraar aan de faculty of Transdisciplinary Innovation aan de University of Technology in Sydney

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het doel van de masterclass Design Thinking is leren en begrijpen wat jouw organisatie aan design thinking kan hebben in de praktijk. Je leert theorie en krijgt tools waarmee je direct aan de slag kan.

Learning by doing

Het karakter van de masterclass is niet zozeer academisch, maar vooral praktisch en toepasbaar. Je wordt uitgedaagd om design thinking niet alleen te begrijpen, maar vooral te ervaren: design thinking en design doing in één.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voor wie?

Je bent business developer, marketeer, innovatiemanager of productontwikkelaar die op een praktische manier wil ontdekken hoe design thinking werkt en hoe het kan helpen met innoveren. Je durft op een nieuwe manier te kijken naar innoveren en waardecreatie.

Groepen en samenkomsten vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli a.s.  is het door versoepeling van de coronamaatregelen weer mogelijk om deelnemers op Nyenrode Business Universiteit te ontvangen. In deze nieuwe maatregel staat beschreven dat een groep van maximaal 100 personen weer bij elkaar in een ruimte mag zijn. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt uiteraard rekening gehouden met de 1,5 meter maatregel. Door deze maatregel is het niet altijd mogelijk om grote groepen deelnemers in een collegezaal te ontvangen. Om deze reden bieden wij onze programma’s waar nodig in een hybride vorm aan.

Wat is een hybride college?

Een hybride college is een fysieke bijeenkomst waar tegelijkertijd ook publiek online aan deelneemt. De fysiek aanwezigen en de online deelnemers kunnen op hetzelfde moment dezelfde ervaring of inhoud tot zich nemen vanaf verschillende locaties. Bij wat grotere groepen zullen we met subgroepen werken die om de beurt fysiek aanwezig zijn op Nyenrode. De keuze is uiteraard te allen tijde aan de deelnemer om wel of niet naar Nyenrode te komen.

Data en tijden

De masterclass vindt plaats op 19 en 20 januari 2021. We starten om 09.30 uur en eindigen op dag twee rond 17.00 uur. De module vindt plaats op Nyenrode Business Universiteit in Amsterdam. Op dinsdag 2 maart 2021 is de terugkomdag.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. De betreffende dag inhalen is niet mogelijk.

Meld je aan

Aanmelden voor de masterclass Design Thinking doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze programma-manager, zij beantwoordt je vragen graag. 

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Design Thinking is € 3.395 (exclusief 21% btw), inclusief toegang tot de online portal, catering en een overnachting in een hotel maximaal 15 minuten lopen vanaf onze locatie in Amsterdam.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.