Behavioral and Cultural Governance Program

Breukelen
voorjaar 2023
5 modules van 2 dagen
dag 1: 12.45 - 21.30 uur, dag 2: 09.00 - 16.00 uur
Nederlands
€ 13.500 (vrij van btw)

Behavioral and Cultural Governance Program

Sustainable Performance in Disruptive Times

Tijdens het Behavioral and Cultural Governance Program staan moderne dilemma’s rond wendbaarheid en verandervermogen van organisaties centraal. De wereld verandert. De onvoorspelbaarheid, digitalisering, complexiteit en verandertempo nemen toe. Leren sturen op gedrag en vertrouwen is cruciaal.

Succesvolle wendbare organisaties worden gekenmerkt door het samenvallen van de werkelijke en de gewenste cultuur. Het zijn organisaties die de (kern)waarden hebben weten te verankeren in de werkelijke cultuur en de juiste balans hebben weten te vinden tussen vertrouwen en controlemechanismes.

Tijdens dit programma krijg je concepten (en oplossingen) die antwoord geven op de meest bedreigende problemen van deze tijd: de verstikkende werking van regels, bureaucratie, controleobesitas, het gebrek aan vertrouwen en het uithollen van de veranderkracht van organisaties.

Je leert hoe je een gezond ecosysteem kan bouwen, behouden en succesvol kunt sturen op cultuur, gedrag, kernwaarden en veranderkracht in je eigen organisatie. Hierin gaat het om de toepassing op de praktijk; hoe kom je van de tekentafel (het ‘waarom’, het ‘wat’ en de zelfdiagnose) tot een succesvolle realisatie van je plan.

Ook interessant voor jou

Kasteel New Board Program

New Board Program

Deeltijd | Nederlands | 3 november 2022
Dit programma inspireert en daagt leidinggevenden uit om hun bestuurskwaliteiten te optimaliseren in een omgeving waarin stakeholders steeds veeleisender zijn.
4 Nyenrode Commissarissencyclus

Nyenrode Commissarissencyclus

Deeltijd | Nederlands | 21 & 22 maart 2023
Dit programma geeft deelnemers een brede basis voor een professionele invulling van het commissariaat door een goede balans tussen theorie, praktijk en casuïstiek.
Excellent leiderschap Collegereeks Excellent Leiderschap

Collegereeks Excellent Leiderschap

< 10 dagen | Nederlands | 31 oktober 2022
Tijdens de collegereeks Excellent Leiderschap geven experts nieuwe invalshoeken op leiderschap en leer je hoe je dit toepast in jouw dagelijkse werk.

Van wie krijg je college?

Tijdens het Behavorial and Cultural Governance Program geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

 

De hoogleraren en experts

 • Ir. Paul de Ruijter - Scenario analyse
 • Prof. dr. ir. Gerda van Dijk - Organisatie ecologie
 • Diverse gastsprekers - Media, politiek, bedrijfsleven en AFM / DNB 
Hoogleraar
Bob is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Hoogleraar
Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies. Daarnaast is hij is lid van Transparency International Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Inlichtingenonderzoek (NISA).
Hoogleraar
Edgar is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Visiting fellow
Peter Robertson richt zich op de dynamiek van de besluitvormer bij bedrijfstransformaties. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als internationaal bedrijfsadviseur bij KPMG (Amsterdam), Human Insight (Londen), en als universitair docent en universitair hoofddocent aan verschillende universiteiten in Nederland, China en de VS.
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Het programma bestaat uit vijf modules van elk twee dagen gevuld met theorie, praktijkervaringen en dilemma’s waarin de onderstaande paradoxen worden uitgewerkt:

 • Module 1: Setting the Scene
 • Module 2: The Governance-Emergence Paradox
 • Module 3: The People-Culture Paradox
 • Module 4: The Behavioral-Control Paradox
 • Module 5: The Integrating Sustainable Performance Paradox

Je krijgt door middel van opdrachten alle gelegenheid om jezelf en jouw plannen in de praktijk te toetsen.

Het Behavioral and Cultural Governance Program is een interactief maatwerkprogramma voor maximaal 21 deelnemers waar de groepsdynamiek van groot belang is. Daarom werken we ook met een voorafgaande intake en multidisciplinaire groep.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor executives die aan het roer staan van organisaties in snel veranderende tijden. Je hebt in de dagelijkse praktijk te maken met Behavioral & Cultural Governance. Je bent bestuurder, managing director, directeur, toezichthouder of je bent senior level specialist verantwoordelijk voor audit of risk departments. Daarnaast beschik je over academisch werk- en denkniveau. Tevens verwachten we ervaring met het beoordelen, ontwerpen, implementeren en/of auditen van ‘soft controls’ en praktische, persoonlijke ervaring met deze uitdagingen.

Data en tijden

Onderstaand tref je de startdatum voor het najaar van 2022.

 • 27 en 28 september 2022
 • 31 oktober en 1 november 2022
 • 29 en 30 november 2022
 • 10 en 11 januari 2023
 • 14 en 15 februari 2023

Wij zijn voornemens om de volgende leergang begin 2023 te starten. Meer informatie volgt binnenkort.

Meld je nu aan

Aanmelden voor het Behavioral and Cultural Governance programma doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.


Wat is de investering?

De investering voor het Behavioral and Cultural Governance Program is € 13.500,- (vrij van btw). Dit bedrag is inclusief alle literatuur, syllabi, coaching, begeleiding, toetsingen en accommodatiekosten, zoals overnachtingen, ontbijt, lunches en diners.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.