Board Essentials

Serie verdiepende programma's voor bestuurders en commissarissen

Als bestuurder of commissaris moet je altijd up to date zijn van de actualiteit. Daarom heeft Nyenrode Business Universiteit de nieuwe serie 'Board Essentials' ontwikkeld. Permanente Educatie waarmee jij je als bestuurder of commissaris kan verdiepen in de actuele thema’s die in de boardroom spelen. 

Welke Board Essentials zijn er? 

Als bestuurder en/of toezichthouder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je organisatie in een wereld met allerhande dreigingen, risico’s en snel gaande technologische ontwikkelingen operationeel blijft. Hoe kan je dat het beste doen? In het programma Cyber Resilience for Boards komen deze onderwerpen aan de orde zodat jij in de toekomst beter in staat bent om sturing te geven aan, dan wel toezicht te houden op, het beleid van je eigen organisatie ten aanzien van cyber resilience.

Ook behoort het programma Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie tot de serie. Door nieuwe technologieën veranderen bedrijven radicaal. Robotisering, artificial general intelligence (zoals ChatGPT), big data, blockchain, quantum computing en internet of things zijn de gamechangers anno nu. Dat vraagt om nieuwe inzichten en nieuwe vormen van bestuur en toezicht. Het programma geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in en kennis van de essentiële technologische trends van nu en de consequenties van de strategische keuzes daarin. 

De rol van ESG (Environmental, Social en Governance) neemt sterk toe. Sinds 2002 wordt, mede onder druk van institutionele investeerders, toegewerkt naar manieren om deze factoren zichtbaar te maken en ze mee te nemen in de corporate governance. Het programma ESG for Boards verrijkt je kennis en inzicht over ESG en biedt handvaten met betrekking tot deze vragen en dilemma’s, waar nog weinig bestuurders en toezichthouders eerder mee zijn geconfronteerd.


  Ontdek Board Essentials

  Gevonden: 4 opleidingen
  Nyenrode Commissarissen Community Nyenrode Commissarissen Community

  Nyenrode Commissarissen Community

  Deeltijd | Nederlands |
  Membership voor alumni van de Nyenrode Commissarissencyclus.
  Cyber Resilience Cyber Resilience for Boards

  Cyber Resilience for Boards

  < 10 dagen | Nederlands | 14 oktober 2024
  Hoe kan je als bestuurder en/of toezichthouder ervoor zorgen dat je organisatie in een wereld met allerhande dreigingen, risico’s en snel gaande technologische ontwikkelingen operationeel blijft?
  Tech4boards_afbeelding Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie

  Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie

  < 10 dagen | Nederlands | 19 november 2024
  Het programma Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in grote technologische trends en consequenties van de keuzes die daarmee samengaan.
  Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-22_600x400 ESG for Boards

  ESG for Boards

  < 10 dagen | Nederlands | 11 juni 2024
  Ontdek kansen in essentiële ESG-transities en vergroot je handelingsperspectief.