Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie

Breukelen
19 november 2024
3 dagen
van 9.00 - 17.00 uur
Nederlands
€ 4.950 (excl. btw)

Snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen dwingen besturen en RvCs hun businessmodellen en strategieën radicaal aan te passen. Big data, the internet of things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), kwantum computing, web 3.0 zijn de gamechangers van nu en de voorstelbare toekomst. Dat vraagt om nieuwe inzichten en nieuwe vormen van bestuur en toezicht. Waar liggen de belangrijkste uitdagingen voor jouw organisatie?

Reis met ons mee door het sterk veranderende technologische landschap. Door middel van interactieve discussies, best practices en kennisdeling door top experts ondervind je de impact van deze technologische ontwikkelingen en hoe je hier het beste als bestuurder en toezichthouder op kan inspelen.

Deep dive in de grote technologische trends van nu

Wij bereiden verantwoordelijke bestuurders en toezichthouders voor op de technologische disrupties en digitale transformaties. Het programma Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in en kennis van de essentiële technologische trends van nu en de consequenties van de strategische keuzes daarin. 

Wat levert het op?

 • Kennisvergroting over de verschillende manieren waarop essentiële technologische ontwikkelingen bepalend zijn voor de keuze van businessstrategieën en -modellen en hoe deze de inrichting van organisaties beïnvloeden.
 • Handelingsrepertoire voor bestuurders en toezichthouders om noodzakelijke interventies in bestaande strategieën te onderkennen en om richting te kunnen geven aan de ontwikkeling van nieuwe strategieën.
 • Inspirerend leiderschap om sturing te kunnen geven aan transformaties.

Board Essentials

Dit programma maakt onderdeel uit van de serie 'Board Essentials'. Permanente Educatie waarmee jij je als bestuurder of commissaris kan verdiepen in de actuele thema’s die in de boardroom spelen. Bekijk hier de hele serie 'Board Essentials'.

   • Verdieping in nieuwe technologieën
   • Verdieping in de bestuurlijke en governance aspecten die hierbij een rol spelen
   • Vertaling naar de praktijk


   Wie zijn de sprekers?

   Onder andere onderstaande sprekers zijn actief binnen het programma:

   • Prof. Frans Feldberg – VU Amsterdam
   • Frieda van Belle – Het Strategiekantoor
   • Jan Veldsink - Kerndocent AI & Digital, Nyenrode Business Universiteit
   • Roeland Donker - Country Manager, Amazon
   • Ronald Kemmeren - Principal, HPE Growth
   Hoogleraar
   Kitty Koelemeijer is hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Center for Marketing & Supply Chain Management.
   Hoogleraar
   Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
   Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

   Wat ga je doen?

   Gedurende het programma staat verdieping op genoemde thema’s centraal, dit doen we in verschillende werkvormen waaronder colleges, cases en discussies.

   Tijdens het programma gaan we aan de slag met de volgende  vragen:

   • Wat zijn de grootste technologische trends van dit moment?
   • Welke impact hebben ze op organisaties?
   • Welke strategische keuzes voor innovatieve technologieën maak je?
   • Hoe bestuur je en houd je toezicht op het transformatieproces?
   • Hoe vertaal je inzichten mbt digitale transformatie naar je rol als bestuurder of toezichthouder?

   Deze vragen behandelen we vanuit de drie perspectieven: technologie, governance en praktijk.

   Iedere dag staat in het teken van één van de technologische trends. We haken in op de technologische stand van zaken, een relevant governance aspect en een praktijkcase waarin de focus ligt op best practices en cases van bedrijven die een transformatieproces hebben doorlopen.

   Thema's

   Tijdens het programma staan de volgende thema's centraal:

   1. Nieuwe baanbrekende technologieën 
   2. Strategie en businessmodellen 
   3. Organisatie en transformatie
   4. Competenties en cultuur
   De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

   Voor wie?

   Digitale Transformatie en Disruptieve Technologie richt zich op bestuurders en toezichthouders die vanuit de praktijkbehoefte hebben aan inzicht in de impact van de grote technologische trends van nu. Daarnaast verdiep je je samen met peers uit diverse sectoren in de kansen en risico’s van de technologische mogelijkheden en zoek je antwoord op de vraag hoe je een grote organisatietransformatie mogelijk maakt.

   Aanmelden

   Aanmelden kan via de aanmeldbutton.

   Om een optimaal leerklimaat te creëren en aan de verwachtingen van de deelnemers te voldoen, vindt er bij aanmelding een selectie plaats. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je van ons een e-mail met het intakeformulier, wij willen je vragen deze ingevuld retour te sturen. Na ontvangst van het ingevulde intakeformulier zullen wij je aanmelding beoordelen en nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

   Neem voor vragen en toelichting contact op met de programma-coördinator.

   Dit programma heeft een maximum van 20 deelnemers.

   Data en tijden

   • Dag 1: Dinsdag 19 november van 09.00 – 21.30 (inclusief diner en overnachting) 
   • Dag 2: Woensdag 20 november tot 17.00 uur
   • Dag 3: Vrijdag 6 december van 09.00 tot 17.00 uur

   Wat zijn de kosten?

   De investering voor deelname aan het Tech & Digital Transformation for Boards programma bedraagt € 4.950- exclusief btw en is inclusief leermaterialen, overnachting en catering.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.