Collegereeks Artificial Intelligence voor Business

Breukelen
12 september 2024
6 bijeenkomsten / colleges
van 16.00 - 19.30 uur
Nederlands
€ 2.495 (excl. btw)

Artificial Intelligence biedt eindeloos veel mogelijkheden. Regelmatig lezen we dat AI de wereld gaat veranderen. Maar hoe weet je wat AI concreet voor jouw organisatie kan betekenen? Welke stappen zet je om een AI initiatief te starten? En hoe werken de belangrijkste principes achter AI? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de collegereeks Artificial Intelligence.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Wat levert het je op?

 • Je weet wat er actueel is in de wereld van AI
 • Je weet hoe de belangrijkste principes achter AI en machine learning werken
 • Je hebt inzicht in wat je nodig hebt om een AI initiatief te starten.
 • Je kan inschatten welke vraagstukken geschikt zijn om met AI aan te pakken
 • Je weet welke data je nodig hebt en hoe je deze inzet.

Wat levert het op voor je organisatie?

De mogelijkheden met AI zijn bijna eindeloos. Na afloop van deze collegereeks heb je duidelijk zicht op wat wel en wat nu niet kan met AI. Daarnaast kan je dit vertalen naar een business case. Dat betekent inzicht in de werkelijke waarde die AI een organisatie kan bieden.

We bieden dit programma aan in samenwerking met AG Connect 

Van wie krijg je college?

De colleges in deze collegereeks worden gegeven door inspirerende sprekers die vanuit hun eigen ervaring vertellen over belangrijke principes en inzichten.

Hoogleraren en experts


  Mike Hoogveld
  Dr. Mike Hoogveld
  Gastspreker
  Mike Hoogveld is partner bij nlmtd, auteur van verschillende managementboeken en spreker op het gebied van futureproof zijn als organisatie. In 2020 is hij gepromoveerd op hoe lerende organisaties beter presteren voor hun klanten en zo toekomstbestendig worden.
  Remy Gieling
  Remy Gieling
  Gastspreker
  Remy Gieling begon zijn carrière als software-ondernemer en later als hoofdredacteur van de gerenommeerde zakentitels Sprout en Management Team (MT/Sprout). Inmiddels is hij presentator voor diverse media zoals RTLZ en commentator bij BNR Nieuwsradio. Als auteur, spreker en techwatcher houdt hij technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en weet hij complexe materie begrijpelijk uit te leggen. Remy is de oprichter van kennisplatform ai.nl.
  Dennis de Reus
  Dennis de Reus
  Gastspreker
  Dennis de Reus heeft ruim tien jaar ervaring in Data, Digital en Artificial Intelligence. Bij McKinsey&Company leidde hij digitale transformaties binnen een variëteit aan sectoren zoals telecom, infrastructuur en softwareproviders. Bij IPsoft was hij wereldwijd verantwoordelijk voor de implementatie van hun cognitive agent Amelia. Hier heeft hij tientallen chatbots opgezet in zowel Europa als de Verenigde staten. Binnen ABN AMRO is Dennis verantwoordelijk voor Innovation Technology.
  Koen Hindriks
  Prof. dr. Koen Hindriks
  Hoogleraar
  Koen Hindriks is hoogleraar Sociale Artificiële Intelligentie (AI) en hoofd van de Social AI groep in de afdeling Informatica van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij doet onderzoek naar het socialer en intelligenter maken van robots en andere vormen van sociale interfaces zoals smart displays. Hij is co-voorzitter van de Special Interest Group on Artificial Intelligence, een lid van ICT Research Platform Nederland. In 2016 heeft hij Interactive Robotics opgericht.
  Stefan Buijsman
  Stefan Buijsman
  Gastspreker
  Stefan Buijsman promoveerde op 20-jarige leeftijd in de filosofie van de wiskunde. Sindsdien werkt hij als onderzoeker. Hij schreef verschillende populairwetenschappelijke boeken over wiskunde (Plussen en Minnen) en artificial intelligentie (Alsmaar Intelligenter). Momenteel is hij universitair docent filosofie van technologie aan de TU Delft, waar hij onderzoek doet naar ethiek van artificial intelligence. Daarnaast is hij managing director van het TU Delft Digital Ethics Centre.
  Jan Veldsink
  Jan W. Veldsink MSc
  Kerndocent
  Jan Veldsink is spreker, senior-adviseur, trainer en coach gespecialiseerd in Artificial Intelligence en Interventies in organisaties en teams. Zijn expertisegebieden zijn Artificial Intelligence, Cybersecurity, Systematisch denken, Serious gaming en Innovatie. Jan werkt als consultant en docent op het gebied van Cybercriminaliteit, Artificial Intelligence, digitale transformatie, organisatieontwikkeling en innovatie bij Rabobank en aan Nyenrode Business Universiteit.
  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat ga je doen?

  In zes bijeenkomsten krijg je een heldere update over Artificial Intelligence.

  Thema's

  • Introductie; wat zijn de actuele ontwikkelingen rondom AI
  • Hoe start je een AI initiatief?
  • Technologie achter AI en ML
  • Data – welke data heb je nodig?
  • Ethiek
  • Actuele praktijkcase

  De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Voor wie?

  Je bent een (mede)verantwoordelijk voor AI initiatieven binnen jouw organisatie, primair vanuit het IT-perspectief. 

  Data en tijden

  De colleges vinden plaats op de volgende dagen:

  • 12, 19 en 26 september 2024
  • 3, 10 en 17 oktober 2024

  De colleges starten om 16.00 uur en eindigen rond 19.30 uur, inclusief een pauze waarin we een lichte maaltijd aanbieden. 

  Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Het betreffende college inhalen is niet mogelijk.

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de collegereeks Artificial Intelligence doe je via de aanmeldbutton.

  Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt ze graag.

  Wat zijn de kosten?

  De investering voor de Masterclass Artificial Intelligence is € 2.495,- (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en een lichte maaltijd. Je ontvangt een deelnamecertificaat. 

  Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

  Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

   
  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.