Sinds 2008 is Niels van Nieuw Amerongen aan Nyenrode verbonden in de functie van universitair hoofddocent Auditing & Assurance. Een belangrijk deel van zijn aanstelling is ingeruimd voor zijn onderzoeksagenda op het gebied van Business Risk Audit Methodology respectievelijk Integrated Audits. In die hoedanigheid presenteerde hij op diverse internationale onderzoeksconferenties onderzoeken, waaronder op de EAA conferenties te Portugal en Nederland, de EARNet conferenties in Denemarken en Noorwegen, en de AAA conferenties in New York en Annaheim. Binnen het onderwijs houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en verzorgen van colleges Advanced Auditing, Methodologie, en Onderzoeksvak en met het begeleiden van scriptanten en promovendi.
 
Hij studeerde aan de Vrije Universiteit en is daar in 2007 gepromoveerd op het onderwerp "Auditor's Performance in Risk and Control Judgments".
 
Andere functies
Niels van Nieuw Amerongen is tevens directeur bij V&A accountants-adviseurs, waar hij accountantskantoren ondersteunt op het gebied van kwaliteitsbeheersing en trainingen verzorgt op het gebied van accountantscontrole, professionele oordeelsvorming en externe verslaggeving. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij Baker Tilly Berk en Ernst & Young. Niels van Nieuw Amerongen is ook ouderling bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Publications