Marlies de Vries is binnen Nyenrode als directeur verantwoordelijk voor de controllersopleidingen. Daarnaast is zij als faculteitslid verantwoordelijk voor een van de kernvakgebieden van de accountants-en controllersopleiding. Ook is ze actief binnen de executive programma’s als expert op het gebied van governance, gedrag en cultuur.

Vanuit haar verschillende rollen is zij trots om in evaluaties van studenten te lezen dat hun opleiding bijdraagt aan hun werk en de positie van het vak (voor de controller en accountant) van morgen. Niet alleen door het verplichte programma dat wij bieden, maar ook de extra (optionele) masterclasses bijvoorbeeld buiten het curriculum om.

Nyenrode Business Universiteit is haar alma mater, zij heeft de studie accountancy hier in 2005 afgerond. De postdoctorale opleiding voor registeraccountant (RA) heeft zij in 2006 afgerond. Van 1997-2011 heeft zij gewerkt bij PricewaterhouseCoopers, waarbij ze zowel ervaring heeft opgedaan binnen de nationale als internationale praktijk. Waaronder, een speciale opdracht voor de Wereldbank, die deels vanuit Afghanistan (standplaats Kabul) en Nederland gedaan is.

Sinds 2011 is Marlies verbonden aan Nyenrode. Haar onderzoek richt zich op gedrag en cultuur, met specifieke aandacht voor identiteitsontwikkeling, socialisatieprocessen en organisatiecultuur binnen professies. Hierbij heeft ze speciale aandacht voor jonge professionals (millennials en generatie Z).

Secondary positions

Lid Commissie Toekomst Accountancysector (i.o.v. Minister Hoekstra van Financiën). 

International activities

Voornamelijk geven van presentaties op verschillende internationale conferenties.

Most relevant publications