Executive MBA

Breukelen
mei 2024
1 april 2024
2 jaar (12 modules)
12-20 uur per week
Zondag tot zaterdagmiddag, per acht weken
Engels
€ 59.400

Accreditatie: AMBA: Londen, Verenigd Koninkrijk & EQUIS: Brussel, België. 

Wil jij als leidinggevende, manager of ondernemer groeien en ben je op zoek naar een MBA-opleiding naast je huidige baan? Dan is de Executive MBA (EMBA) van Nyenrode het juiste programma voor jou! Met deze 2-jarige deeltijd MBA ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden en breng je je bedrijfskundige en managementkennis up-to-date. Tijdens de studie vergroot je jouw impact als leidinggevende door wetenschappelijke kennis en praktische toepassing te combineren. Daarnaast werk je aan je persoonlijke groei door middel van de 'Personal Leadership Development Journey,' de rode draad van het programma, en leer je jezelf kennen; je kwaliteiten, passies, stijl en persoonlijkheid.

Je volgt gedurende twee jaar twaalf intensieve modules met gelijkgestemde deelnemers: acht modules op de Nyenrode-campus en vier modules in het buitenland. De moduledagen zijn om de acht weken van zondag tot en met zaterdagmiddag in Breukelen en van zondag tot en met vrijdagavond in het buitenland. 

 • Focus op jouw toekomstig leiderschap
 • Behaal je MBA in deeltijd naast je baan
 • Bootcamp-structuur

Wat levert het je op?

 • Titel: MBA.
 • Opleiding met een AMBA: Londen, Verenigd Koninkrijk en EQUIS: Brussel accreditatie. (Deze accreditaties vormen de wettelijke basis voor het verlenen van de graad Master of Business Administration.)
 • Je leert je persoonlijke leiderschapsstijl diepgaand kennen.
 • Internationale kijk op bedrijfskunde en management.
 • Je ontwikkelt een visie op de toekomst en jouw rol daarin.
 • Intensieve band met je medestudenten en een sterk netwerk.

Persoonlijk Informatiegesprek

Wil je meer informatie over het programma of wil je ervaren hoe het is om de Executive MBA aan Nyenrode te volgen? Download dan de brochure, meld je aan voor een experience event of vraag een persoonlijk gesprek aan met onze programma adviseurs, Lisette en Judith. We nemen dan telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.


De Executive MBA uitgelegd

De CEO Magazine's Global MBA Ranking 2023

Een mooi resultaat voor onze Executive MBA in de jaarlijkse Global Tier One MBA-ranglijsten van CEO Magazine. Met een 5e plek in de ranglijst Global Executive MBA zijn we 11 plekken gestegen ten opzichte van vorig jaar. CEO Magazine beoordeelt onder andere op kwaliteit van de faculteit, internationale diversiteit, klasgrootte, accreditatie, de man-vrouw verdeling en de persoonlijke aandacht voor studenten bij hun professionele ontwikkeling. De complete lijst van de CEO Magazine Global MBA Rankings 2023 en een volledig overzicht van de criteria vind je  hier.

De CEO Magazine's Global MBA Ranking werd vrijgegeven op 16 februari 2023 en omvat 347 MBA programma's, aangeboden door 180 business schools in 27 landen in Noord Amerika, Europa, Australië, Nieuw Zeeland en de BRICS.

Ook interessant voor jou

EMBA Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions ligt de focus op transities die gaande zijn rondom duurzaamheid.
Executive MBA banner image 3 Modulair Executive MBA in Business & IT

Modulair Executive MBA in Business & IT

Deeltijd | Engels | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & IT ligt de focus op technologie als driver van jouw business.
Executive MBA banner image 2 Modulair Executive MBA in Public & Private

Modulair Executive MBA in Public & Private

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Publieke & Private MBA sla je de brug tussen publiek en privaat met een focus op het overbruggen van cultuurverschillen.

Toelating

Om toelaatbaar te zijn voor de Executive MBA heb je minimaal nodig:

 • Bachelor-diploma (hbo)
 • 5 jaar relevante werkervaring
Wil je vooraf aan je aanmelding extra informatie over de Executive MBA ontvangen? Download dan de brochure voor meer informatie of vraag een persoonlijk informatiegesprek aan.

Aanmelddatum

In mei 2024 starten we met een nieuwe cohort. Uiterste aanmelddatum is 1 april 2024. Start de aanmeldingsprocedure echter op tijd om teleurstellingen te voorkomen! Neem voor meer informatie contact op met Lisette, onze programma-adviseur.

 

Ambitie en leiderschap

We zijn op zoek naar deelnemers met de ambitie om een volgende grote stap in je carrière te zetten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de organisatie waar je werkzaam bent in jou een high potential ziet. Je bent open en nieuwsgierig, je wilt nieuwe kanten van jezelf ontdekken en leert graag van anderen. Ben jij iemand die nu of in de nabije toekomst een leidende rol op zich neemt en ben jij op zoek naar een studie je daarin ondersteunt? Meld je dan aan voor de Executive MBA!

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure bestaat uit drie stappen. Zodra we alle documentatie hebben ontvangen en positief hebben beoordeeld, nodigen wij je uit voor een interview. Daarna wordt er bepaald of je geschikt bent voor onze Executive MBA. De drie stappen hebben wij onderstaand beschreven. 

Stap 1: Documenten 

Om het toelatingsproces te starten, een online procedure, vragen wij van jou de volgende documenten:  

 • Inschrijfformulier.
 • Motivatie brief en een essay.
 • Twee referenties (Nyenrode format die vanuit de online omgeving door jou verzonden kan worden naar specifieke personen) bijvoorbeeld van een manager. 
 • Indien aanwezig een rapportage van een GMAT rapport of GRE rapport.
 • TOEFL of IELTS certificaat of een equivalent, indien nodig.
 • Kopieën van relevante diploma’s of certificaten.
 • Curriculum vitae met tenminste vijf jaar relevante werkervaring. 

Stap 2: Toelating en interview 

Op basis van de aangeleverde documenten maken wij een eerste boordeling of dit programma passend is voor jou. Bij een positieve match, nodigen wij je uit voor een interview. Voorafgaande aan het interview, vragen we je om de online Nyenrode LTP toelatingstest te doen. Tijdens het interview bespreken we je motivatie, je LTP toelatingstest en de wederzijdse verwachtingen. 

Stap 3: Finale besluit tot toelating 

Bij een positief resultaat nodigen wij je uit om in te schrijven* en te starten met de Executive MBA. 

Als je nog vragen hebt over het toelatingsproces, neem gerust contact met ons op. 

* Met het aanleveren van het complete en ondertekende inschrijfformulier ga je akkoord met de terms and conditions van Nyenrode en de rules and regulations van het programma. 

Intakegesprek

Wanneer je ons alle toelatingsdocumenten hebt gestuurd, dan krijg je van ons een uitnodiging voor de toelatingstest (LTP) en het interview. Dit gesprek kan op Nyenrode plaatsvinden. We bespreken jouw motivatie en de wederzijdse verwachtingen. Hierna beslissen we of je bent toegelaten tot het programma.

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Vragen?

Heb je een vraag over de toelatingsprocedure? Neem dan gerust contact op met Lisette, de programma adviseur.

Wat ga je doen?

Je hebt elke acht weken een intensief college in een groep tot maximaal 40 personen. De collegeweek loopt van zondag tot en met zaterdagmiddag of vrijdagavond en is acht keer op de Nyenrode-campus en vier keer op een buitenlandse universiteit. Je hebt in kleine groepen klassikaal les. Je levert een actieve bijdrage aan wat jij en de andere deelnemers leren. Tevens rond je de modules na afloop verder thuis af en ga je jezelf voorbereiden op de volgende module.

Jouw leiderschap ontwikkelen

Het programma is ontworpen om je uit te dagen en je regelmatig uit je comfortzone te halen. Met academische concepten over leiderschap en management, maar ook op een persoonlijke manier. Je kijkt met een frisse blik naar je visie, overtuigingen en de ervaringen die je tot nu toe hebt in je werk. Je leert je sterke en minder sterke kanten kennen in het licht van je toekomstige carrière keuzes.

Nieuwe kennis gebruiken

Wat je leert tijdens de intensieve modules van deze MBA, kan je daarna meteen in de praktijk van je organisatie gebruiken. Daarnaast kan je door deze studieopzet je MBA-ambities goed combineren met je werk en privéleven en krijg je de kans om deel uit te maken van de Nyenrode-community.

Deelnemers

De mensen met wie je deze MBA volgt, werken bij allerlei verschillende organisaties en in verschillende branches. Ze hebben hbo- of universitair denkniveau en maken bijvoorbeeld deel uit van een managementteam of werken als senior professional. Wat hen verbindt is hun ambitie voor een leiderschapsrol. De branches waarin deelnemers werken variëren van industrie, gezondheidszorg, retail, zakelijke dienstverlening en petrochemie tot telecommunicatie, softwareontwikkeling en consulting.

Inhoud colleges in Nederland en het buitenland

Als deelnemer aan de Executive MBA volg je deze twaalf modules:

 • Strategies for the Future Organization
 • Preparing the Organization for the Envisioned Future
 • Financing the Organization  
 • Economics and Entrepreneurship
 • HRM and Entrepreneurship in Business 
 • Sustainable Business and Stewardship in Latin America
 • Management and communication across the organization
 • Organizational dynamics and Change Management
 • South-East Asia and Globalization
 • Finance and sustainability in organizations 
 • Innovation and Digitization
 • Strategic Leadership
Vraag de brochure aan voor een gedetailleerd overzicht van alle modules.

Afstudeerproject

Het intensieve tweejarig programma, sluit je af met een afstudeerproject op academisch niveau. Deze scriptie kan een consultancy project, een academisch onderzoek of een ondernemersproject zijn. Na een succesvolle verdediging van je scriptie behaal je een internationaal erkende MBA-titel.   

De investering

De kosten voor de Executive MBA bedragen € 59.400.

Dit bedrag is inclusief:

 • collegegeld
 • boeken
 • accommodatie
 • maaltijden/lunches op Nyenrode

Niet inbegrepen

 • vliegtickets
 • eventuele visum kosten
 • sommige maaltijden/lunches in het buitenland.

Mogelijkheid tot betalen in termijnen.

Wat brengt het programma jou. 

Executive MBA in een investering in jezelf. Door het programma worden je leiderschapsvaardigheden meer dan versterkt en je wordt voorbereid op de volgende grote stap in je carrière. Naast investeren in jezelf, investeer je ook in het bedrijf waar je werkt. Je wordt één van de mensen die in staat is zijn bedrijf te leiden in een constant veranderende omgeving. Jij hebt de kracht en het inzicht om actief jouw bedrijf te leiden door middel van de visie die jij hebt ontwikkeld als leider. 

Als een Nyenrode MBA Graduate krijg je ook toegang tot het wereldwijde Nyenrode Alumni netwerk. 

Ervaring van Robbert Stout, EMBA alumnus

Internationalisatie

De Executive MBA biedt je een ongeëvenaarde kijk op internationaal zakendoen. Onder de noemer 'Doing business globally', maak je kennis met uiteenlopende culturen in het wereldwijde bedrijfsleven. Je gaat naar partneruniversiteiten van Nyenrode in Azië, Afrika, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. In elk continent bestudeer je andere onderdelen van internationale bedrijfskunde en management.

Download de brochure om te weten te komen wanneer de internationale modules gepland staan.

Azië

Het Aziatisch continent mag beschouwd worden als één van de meest dynamische regio’s in de wereld. Deze wordt gekarakteriseerd door een snelle economische groei, technologische vooruitgang, innovatie en een opkomende middenklasse. 
Wij ontwikkelen ons “Asian Global Immersion Programs” samen met strategische partners in een specifiek land. De laatste jaren zijn wij in China, Zuid-Korea en Singapore geweest, allemaal bestemmingen met een eigen karakteristiek. De overkoepelende thema’s zijn de dynamische economische ontwikkeling in die regio aan de ene kant en de rol van de overheid in het economisch proces aan de andere kant. Voeg hieraan toe de enorme verschillen met de westerse wereld en het is meteen duidelijk dat de Azië module en bijzondere ervaring gaat zijn. - Professor Haico Ebbers 


Afrika

Van het bezoeken van een Township om de impact van apartheid op de samenleving te onderzoeken, tot het uitwisselen van duurzaamheidspraktijken met een wijnproducent in Stellenbosch. Van het verkennen van de energietransitie vanuit de ogen van Zuid Afrikaanse ambtenaren tot het adviseren van lokale ondernemers op strategisch niveau. Dit is wat je doet als je in de ze internationale module ondergedompeld wordt in het leven in Zuid-Afrika. Het is een mix van inzichtelijke discussies, adembenemende natuur, groepsdynamiek maar ook confrontaties met armoede, culturele verschillen en de impact hiervan. Durf jij de confrontatie aan te gaan? Want dit is Afrika! - Professor Nicolas Chevrollier 

Verenigde Staten

  Eén van de internationale modules van de Executive MBA behelst het thema Innovatie & Digitalisering, begeleidt door onze Nyenrode professor Desirée van Gorp. Lezingen en bedrijfsbezoeken zijn gefocust op onderwerpen gerelateerd aan innovatie, digitaliseren en ondernemerschap. Denk hierbij aan: 
  • de laatste ontwikkeling op het gebied van (generatieve) kunstmatige intelligentie (AI) en de toegevoegde waarde hiervan voor ondernemingen; 
  • “Design Thinking” als een hulpmiddel om een ondernemerscultuur te verbeteren middels innovatie; het gebruik van “Application Programming Interface” (API) als significant onderdeel voor het verbeteren van efficiëntie en klantervaring; 
  • een basis van inclusiviteit en diversiteit als standaard voor alle nieuwe product- en dienstontwikkelingen. De noodzaak om gegevens te verzamelen op het gebied van de ESG-performance en het hebben van een duurzaamheidsagenda; 
  • en het creëren van een “ win of leer” cultuur. 
  Ons doel van deze internationale module is om de lezingen en bedrijfsbezoeken in een ondernemende en innovatieve omgeving te laten plaatsvinden. Om er een beloning voor het leven van te maken! - Professor Désirée van Gorp 

  Latijns Amerika

  “Neem als voorbeeld Costa Rica. Wat gebeurt er met de economie en de maatschappij op termijn als er specifieke beslissingen genomen worden? Zoals in 1949, toen het leger werd afgeschaft en dat er in plaats daarvan geïnvesteerd werd in opleidingen? Of het beperken van import en te leren hoe om te gaan met de middelen die je hebt? Is dit waarom Costa Rica als land het hoogst scoort als het gaat om een veilige en rechtvaardige humanitaire omgeving zoals beschreven in De Donuteconomie van Kate Raworth? In deze internationale module leer je dat er meerdere manieren zijn om deze kwesties te beantwoorden. De toegevoegde waarde van een internationale module is dat je niet alleen de materie leert kennen maar deze ook werkelijk ervaart. En dat is de beste manier om zeker te zijn dat het je bij blijft. - Professor André Nijhof