Executive MBA

Breukelen
mei 2024
2 jaar (12 modules)
12-20 uur per week
Zondag tot zaterdagmiddag, per acht weken
Engels
€ 54.000

Accreditatie: AMBA: Londen, Verenigd Koninkrijk & EQUIS: Brussel, België. 

Wil jij als leidinggevende, manager of ondernemer groeien en ben je op zoek naar een MBA-opleiding naast je huidige baan? Dan is de Executive MBA (EMBA) van Nyenrode het juiste programma voor jou! Met deze 2-jarige deeltijd MBA ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden en breng je je bedrijfskundige en managementkennis up-to-date. Tijdens de studie vergroot je jouw impact als leidinggevende door wetenschappelijke kennis en praktische toepassing te combineren. Daarnaast werk je aan je persoonlijke groei door middel van de 'Personal Leadership Development Journey,' de rode draad van het programma, en leer je jezelf kennen; je kwaliteiten, passies, stijl en persoonlijkheid.

Je volgt gedurende twee jaar twaalf intensieve modules met gelijkgestemde deelnemers: acht modules op de Nyenrode-campus en vier modules in het buitenland. De moduledagen zijn om de acht weken van zondag tot en met zaterdagmiddag in Breukelen en van zondag tot en met vrijdagavond in het buitenland. 

 • Focus op jouw toekomstig leiderschap
 • Behaal je MBA in deeltijd naast je baan
 • Bootcamp-structuur

Wat levert het je op?

 • Titel: MBA.
 • Opleiding met een AMBA- en EQUIS-accreditatie. (Deze accreditaties vormen de wettelijke basis voor het verlenen van de graad Master of Business Administration.)
 • AMBA: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • EQUIS: Brussel, België
 • Je leert je persoonlijke leiderschapsstijl diepgaand kennen.
 • Internationale kijk op bedrijfskunde en management.
 • Je ontwikkelt een visie op de toekomst en jouw rol daarin.
 • Intensieve band met je medestudenten en een sterk netwerk.

Persoonlijk Informatiegesprek

Wil je meer informatie over het programma of wil je ervaren hoe het is om de Executive MBA aan Nyenrode te volgen? Download dan de brochure, meld je aan voor een experience event of vraag een persoonlijk gesprek aan met onze programma adviseurs, Lisette en Judith. We nemen dan telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak met Lisette of Judith


De Executive MBA uitgelegd

De CEO Magazine's Global MBA Ranking 2022

Een mooi resultaat voor onze Executive MBA in de jaarlijkse Global Tier One MBA-ranglijsten van CEO Magazine. Met een 18e plek in de ranglijst Global Executive MBA zijn we 16 plekken gestegen ten opzichte van vorig jaar. CEO Magazine beoordeelt onder andere op kwaliteit van de faculteit, internationale diversiteit, klasgrootte, accreditatie, de man-vrouw verdeling en de persoonlijke aandacht voor studenten bij hun professionele ontwikkeling. De complete lijst van de CEO Magazine Global MBA Rankings 2022 en een volledig overzicht van de criteria vind je hier.

De CEO Magazine's Global MBA Ranking werd vrijgegeven op 16 februari 2022 en omvat 347 MBA programma's, aangeboden door 180 business schools in 27 landen in Noord Amerika, Europa, Australië, Nieuw Zeeland en de BRICS.

Ook interessant voor jou

EMBA Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions ligt de focus op transities die gaande zijn rondom duurzaamheid.
Executive MBA banner image 2 Modulair Executive MBA in Public & Private

Modulair Executive MBA in Public & Private

Deeltijd | Nederlands | Voorjaar & najaar
In de Publieke & Private MBA sla je de brug tussen publiek en privaat met een focus op het overbruggen van cultuurverschillen.
Executive MBA banner image 3 Modulair Executive MBA in Business & IT

Modulair Executive MBA in Business & IT

Deeltijd | Engels | Voorjaar & najaar
In de Modulair Executive MBA in Business & IT ligt de focus op technologie als driver van jouw business.

Toelating

Om toelaatbaar te zijn voor de Executive MBA heb je minimaal nodig:

 • Bachelor-diploma (hbo)
 • 5 jaar relevante werkervaring
Wil je vooraf aan je aanmelding extra informatie over de Executive MBA ontvangen? Download dan de brochure voor meer informatie of vraag een persoonlijk informatiegesprek aan.

Aanmelddatum

In mei 2024 starten we met een nieuwe cohort. Uiterste aanmelddatum is 1 april 2024. Start de aanmeldingsprocedure echter op tijd om teleurstellingen te voorkomen! Neem voor meer informatie contact op met Lisette, onze programma-adviseur.

Online aanmelden

Ambitie en leiderschap

We zijn op zoek naar deelnemers met de ambitie om een volgende grote stap in je carrière te zetten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de organisatie waar je werkzaam bent in jou een high potential ziet. Je bent open en nieuwsgierig, je wilt nieuwe kanten van jezelf ontdekken en leert graag van anderen. Ben jij iemand die nu of in de nabije toekomst een leidende rol op zich neemt en ben jij op zoek naar een studie je daarin ondersteunt? Meld je dan aan voor de Executive MBA!

Toelatingsprocedure

Wanneer je toelaatbaar wilt zijn, kan je jezelf online aanmelden waarbij we de volgende documenten nodig hebben:

 • Curriculum vitae
 • Brief met motivatie
 • Aanmeldingsformulier
 • 2 referenties (volgens het Nyenrode template welke je in het online systeem kunt vinden en bijvoorbeeld naar je manager kunt sturen)
 • Kopieën van je diploma's en transcripts
 • Indien van toepassing: scores van je Engelse test (IELTS of TOEFL)
 • Uitslag van je Nyenrode-toelatingstest (of GMAT/GRE)

 Als je ons deze set hebt gestuurd, stuur dan ook nog deze 2 documenten:

 • Toelatingsbrief
 • Registratieformulier

Intakegesprek

Wanneer je ons alle toelatingsdocumenten hebt gestuurd, dan krijg je van ons een uitnodiging voor de toelatingstest (LTP) en het interview. Dit gesprek kan op Nyenrode plaatsvinden of online. We bespreken jouw motivatie en de wederzijdse verwachtingen. Hierna beslissen we of je bent toegelaten tot het programma.

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Vragen?

Heb je een vraag over de toelatingsprocedure? Neem dan gerust contact op met Lisette, de programma adviseur.

Wat ga je doen?

Je hebt elke acht weken een intensief college in een groep van 35 tot 40 deelnemers. De collegeweek loopt van zondag tot en met zaterdagmiddag of vrijdagavond en is acht keer op de Nyenrode-campus en vier keer op een buitenlandse universiteit. Je hebt in kleine groepen klassikaal les. Je levert een actieve bijdrage aan wat jij en de andere deelnemers leren. Tevens rond je de modules na afloop verder thuis af en ga je jezelf voorbereiden op de volgende module.

Jouw leiderschap ontwikkelen

Het programma is ontworpen om je uit te dagen en je regelmatig uit je comfortzone te halen. Met academische concepten over leiderschap en management, maar ook op een persoonlijke manier. Je kijkt met een frisse blik naar je visie, overtuigingen en de ervaringen die je tot nu toe hebt in je werk. Je leert je sterke en minder sterke kanten kennen in het licht van je toekomstige carrière keuzes.

Nieuwe kennis gebruiken

Wat je leert tijdens de intensieve modules van deze MBA, kan je daarna meteen in de praktijk van je organisatie gebruiken. Daarnaast kan je door deze studieopzet je MBA-ambities goed combineren met je werk en privéleven en krijg je de kans om deel uit te maken van de Nyenrode-community.

Deelnemers

De mensen met wie je deze MBA volgt, werken bij allerlei verschillende organisaties en in verschillende branches. Ze hebben hbo- of universitair denkniveau en maken bijvoorbeeld deel uit van een managementteam of werken als senior professional. Wat hen verbindt is hun ambitie voor een leiderschapsrol. De branches waarin deelnemers werken variëren van industrie, gezondheidszorg, retail, zakelijke dienstverlening en petrochemie tot telecommunicatie, softwareontwikkeling en consulting.

Inhoud colleges in Nederland en het buitenland

Als deelnemer aan de Executive MBA volg je deze twaalf modules:

 • Strategies for the Future Organization
 • Preparing the Organization for the Envisioned Future
 • Financing the Organization  
 • Sustainable Business and Stewardship in Costa Rica
 • HRM and Entrepreneurship in Business 
 • Economics and Entrepreneurship in South Africa
 • Management and communication across the organization
 • Organizational dynamics and Change Management
 • South-East Asia and Globalization in Singapore
 • Finance and sustainability in organizations 
 • Innovation and Digitalization in the U.S.
 • Strategic Leadership
Vraag de brochure aan voor een gedetailleerd overzicht van alle modules.

Afstudeerproject

Na module 12 sluit je de Executive MBA af met een final project waarin je laat zien hoe je de nieuwe kennis en persoonlijke vaardigheden toepast in je werk. Je afstudeerproject kan bestaan uit een consultancy-project, een academisch onderzoek of je werkt aan een ondernemersproject.

De investering

De kosten voor de Executive MBA bedragen € 54.000. Dit bedrag is inclusief collegegeld, boeken, accommodatie en de maaltijden/lunches op Nyenrode. Niet inbegrepen zijn vliegtickets, eventuele visum kosten en sommige maaltijden/lunches in het buitenland.

In enkele gevallen is het mogelijk om in termijnen te betalen. Overleg met onze programma adviseur welke mogelijkheden er zijn.

Wat staat je te wachten?

De Executive MBA is bedoeld om jouw leiderschap vorm te geven. Na deze opleiding ben je maximaal voorbereid voor een grote sprong in je carrière. Jij bent een van de mensen die organisaties de snel veranderende toekomst in zullen leiden. Je hebt de durf en het inzicht om bedrijven, instellingen en de samenleving te dienen met de visie die je als leider hebt ontwikkeld.

Je carrière in cijfers

Vanaf de start van de opleiding tot 1 jaar na afstuderen zien we bij studenten een gemiddelde salarisgroei van 20%. Zo'n 40% van de studenten verandert van functie of van werkgever. Ook start 7% van de studenten een eigen onderneming, enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die ze zien.

Ervaring van Robbert Stout, EMBA alumnus

Internationalisatie

De Executive MBA biedt je een ongeëvenaarde kijk op internationaal zakendoen. Onder de noemer 'Doing business globally', maak je kennis met uiteenlopende culturen in het wereldwijde bedrijfsleven. Je gaat naar partneruniversiteiten van Nyenrode in Azië, Afrika, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. In elk continent bestudeer je andere onderdelen van internationale bedrijfskunde en management.

Download de brochure om te weten te komen wanneer de internationale modules gepland staan.

Azië

SPJain Institute of Management Research in Singapore.
Module in ontwikkeling, begin oktober is er meer informatie beschikbaar.

 

Afrika

University of Stellenbosch Business School (USB)
Beste business school in Afrika en beoordeeld als een van 's werelds top universiteiten. USB is tevens de eerste Afrikaanse universiteit die drie internationale accreditaties heeft verkregen.

 • QS Top Universities in Africa Ranking: #2
 • THE Best Universities in Africa Ranking: #3
 • QS World University Ranking: #351

Meer informatie over rankings en accreditaties vind je op de Stellenbosch website.

De module in Zuid-Afrika daagt je uit om na te denken over internationale economische vraagstukken. Daarnaast verdiep je jezelf in werken in multiculturele organisaties, strategische issues in IT en groei in Afrika.

Verenigde Staten

University of California, Berkeley (UCB)
UC Berkeley is één van de tien research universiteiten in de VS en is beoordeeld als één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

 • QS Best Business Schools in the US Ranking: #5
 • QS World University Ranking: #27
 • CWUR World University Ranking: #7
 • THE World University Ranking: #18

In de Verenigde Staten maak je jezelf de filosofie achter Design Thinking eigen. Ook staan Corporate Venturing en Global Business Expansion op het programma. De andere thema's in deze module zijn digitale transformatie en start-up-disruptie.

Latijns Amerika

Module in ontwikkeling, begin oktober is er meer informatie beschikbaar.