De (online) bibliotheek

De (online) collectie van de Nyenrode bibliotheek richt zich op de gebieden bedrijfskunde, management, marketing, accountancy en controlling. Zowel studenten als medewerkers van Nyenrode hebben overal - ook buiten de campus - toegang tot de online informatiebronnen via deze website. Bekijk hier hoe je kan inloggen buiten de campus.

We helpen je graag verder met het vinden van de juiste informatie in onze (digitale) collectie via deze website, per telefoon, e-mail of aan de balie.

Vind de informatie die je nodig hebt in één van onze online databases, catalogi of geselecteerde websites.


Beste student,

Op dit moment ondervinden wij problemen met de toegang tot EBSCO. We zijn in contact met hen en er wordt gewerkt aan het herstellen van de toegang. Dit probleem lijkt zich voornamelijk voor te doen bij het inloggen via de ‘Shibboleth’ manier. Een andere manier om toch bij de artikelen te komen, is het instellen van een proxy. Dit werkt op dit moment niet volledig, maar is het proberen waard. Het werkt als volgt:

  • Ga naar de webpagina voor off-campus toegang, https://www.nyenrode.nl/bibliotheek/off-campus-toegang
  • Open de handleiding en ga naar punt 3 ‘Automatic Proxy Configuration Script’
  • Volg de aanwijzingen voor het instellen van je browser
  • Vervolgens ga je terug naar de webpagina, https://www.nyenrode.nl/bibliotheek/off-campus-toegang, en gebruik de login voor studenten
  • Ga naar Discover! of Business Source Complete, dit zou nu moeten werken
  • Laptops van werkgevers kunnen proxy instellingen blokkeren, het gebruik van een eigen apparaat wordt aangeraden

Wanneer de toegang weer volledig is hersteld, zullen wij dit melden.