Praktische zaken op een rij

Heb je vragen over de bibliotheek of de online informatiebronnen? De informatiebalie is tijdens openingstijden beschikbaar. 

De bibliotheek is gesloten op vrijdag 18 september. De studieruimtes blijven toegankelijk. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via library@nyenrode.nl of +31 346 29 1310.

 

FAQ in verband met corona

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12:00-17.00 uur.
 • Scripties: zijn niet online beschikbaar en zijn alleen ter inzage in de bibliotheek.  Zoek vooraf aan je bezoek scripties op in de catalogus.  Kopieer de beschrijving van de scriptie(s) in een emailbericht (library@nyenrode.nl) zodat de scripties voor je klaar gelegd kunnen worden.
 • Lenen/raadplegen:  wij adviseren om het materiaal dat je wilt lenen/inzien vooraf aan je bezoek per email aan te vragen (reserveren) zodat het voor je klaar gelegd kan worden.
 • Reserveren: zoek in de catalogus de titels op die je wilt reserveren en vraag ze aan door de beschrijving(en) in je een emailbericht te kopiëren en stuur je bericht naar library@nyenrode.nl     
 • Cublices/studieruimtes: in het bibliotheekgebouw zijn 24/7 open, maar wel voor een beperkt aantal studenten (met inachtneming van 1,5 m afstand). Na 17.00 uur is het gebouw gesloten. Toegang is mogelijk met behulp van een studentenpas (alleen voor studenten die op de campus wonen) of via de receptie in het hoofdgebouw. Zij kunnen op afstand het gebouw openen op vertoon van een studentpas. De cubicles kunnen niet gereverseerd worden.
 • Opsturen boeken:  Boeken kunnen eventueel opgestuurd worden, maar hier zijn portokosten aan verbonden (€4,50 per boek).
 • Terugbrengen van boeken buiten openingstijden:  Alleen wanneer de bibliotheek gesloten is kunnen boeken  ingeleverd worden bij de receptie in het hoofdgebouw.    
 • Datastream: zie deze pagina vragen over het gebruik van de financiële database Datastream.                                                                
 • Even rustig studeren

  Wil je jezelf even afzonderen en in een rustige omgeving studeren? Dat kan op één van de studieplekken in de bibliotheekruimte. Daarnaast vind je Cubicles (studieruimtes voor kleine groepen) in het bibliotheekgebouw en in de Koetshuisvleugel. De Cubicles zijn 24/7 toegankelijk met studenten-/medewerkerspas. Het is voor studenten niet mogelijk om deze ruimtes te reserveren.

  Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag van 12:00 - 17:00 uur


  De cubicles blijven 24 uur per dag toegankelijk.
  Tijden zijn onderhevig aan periodieke veranderingen. De Bibliotheek is gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar en op de nationale feestdagen.

  Boeken lenen en reserveren

  Je kunt boeken lenen op vertoon van jouw bibliotheekpas. Het maximum aantal boeken dat je bij ons kunt lenen is 10 (voor externe leden is dat 5). De uitleentermijn is vier weken. Boeken kunnen aan de informatiebalie ingeleverd worden of via de post, dat is wel op eigen risico.

  Buiten openingstijden kunnen boeken ingeleverd worden bij de receptie in het hoofdgebouw. Wanneer de uitleentermijn verstreken is ontvang je een herinnering. Bij het laat inleveren van de boeken worden boetes berekend. Bekijk de tarieven voor de boetes onderaan de pagina.   

  Wanneer je een uitgeleend boek reserveert, ontvang je bericht zodra het boek beschikbaar is. Reserveer een boek op één van de volgende manieren:
  • Via de bibliotheekcatalogus. Login en ga naar 'My Account'.
  • Telefonisch: bel het nummer aan de rechterkant.
  • Stuur een email naar library@nyenrode.nl.

  Wil je boeken aanvragen die niet zijn uitgeleend? Neem dan contact op met de bibliotheekmedewerkers. We leggen de boeken voor je klaar bij de informatiebalie of sturen ze toe per post. Bekijk tarieven levering artikelen/boeken hieronder.

  Verlengen

  Wanneer de uitleentermijn verstreken is, ontvang je een herinnering. De uitleentermijn kan verlengd worden, tenzij een boek gereserveerd is. De herinneringsbrief vermeldt welke boeken niet meer verlengd kunnen worden. In de bibliotheekcatalogus zie je welke boeken je hebt geleend en wanneer de uitleentermijn afloopt.

  Let op: het niet of vertraagd ontvangen van herinneringen leidt niet tot een kwijtschelding van boetes. *Naslagwerken, tijdschriften, jaarverslagen en video’s kunnen alleen ingezien worden in de bibliotheek; Nyenrode-scripties zijn alleen toegankelijk voor huidige studenten in de bibliotheek.

  Lidmaatschapen tarieven

  Leenvoorwaarden

  Computers & WiFi

  In het Bibliotheekgebouw zijn meerdere computers beschikbaar. Op de campus heb je toegang tot 2 WiFi-netwerken:

  • Guest WiFi: een open netwerk voor gasten
  • Eduroam WiFi (een beveiligd netwerk voor studenten en medewerkers). Alleen via Eduroam heb je toegang tot de online informatiebronnen van de bibliotheek.

  Printen

  Het is mogelijk om gebruik te maken van de multifunctionele printers in de bibliotheek. Gebruik hiervoor je account, die je kunt aanmaken via: www.nyenrode.nl/print