Praktische informatie

Praktische zaken op een rij

Heb je vragen over de bibliotheek of de online informatiebronnen? De informatiebalie is tijdens openingstijden beschikbaar.

FAQ

 • Scripties: zijn niet online beschikbaar en zijn alleen ter inzage in de bibliotheek.  Scriptie-inzage is mogelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 
 • Lenen/raadplegen:  het lenen / raadplegen van boeken is mogelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 
 • Reserveren: zoek in de Literatuurzoeker de titels op die je wilt reserveren en vraag ze aan door de beschrijving(en) in een e-mailbericht te kopiëren en stuur je bericht naar library@nyenrode.nl. Je reservering kun je ophalen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 
 • Terugbrengen van boeken buiten openingstijden: buiten openingstijden kunnen boeken ingeleverd worden bij de receptie in het hoofdgebouw.        
 • Datastream: zie deze pagina vragen over het gebruik van de financiële database Datastream. 

Even rustig studeren

  Wil je jezelf even afzonderen en in een rustige omgeving studeren? Dat kan op één van de studieplekken in de bibliotheekruimte. Daarnaast vind je cubicles (studieruimtes voor kleine groepen) in het bibliotheekgebouw en in de Koetshuisvleugel. 

  Openingstijden

  • De bibliotheek in Breukelen is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur. 
  • De bibliotheek in Amsterdam is geopend van 10.00-16.00 uur.


  Tijden zijn onderhevig aan periodieke veranderingen.

  Boeken lenen en reserveren

  Je kunt boeken lenen op vertoon van jouw bibliotheekpas. Het maximum aantal boeken dat je bij ons kunt lenen is 10 (voor externe leden is dat 5). De uitleentermijn is vier weken. Boeken kunnen aan de informatiebalie ingeleverd worden of via de post, dat is wel op eigen risico.

  Buiten openingstijden kunnen boeken ingeleverd worden bij de receptie in het hoofdgebouw. Wanneer de uitleentermijn verstreken is ontvang je een herinnering. Bij het laat inleveren van de boeken worden boetes berekend. Bekijk de tarieven voor de boetes onderaan de pagina.   

  Wanneer je een uitgeleend boek reserveert, ontvang je bericht zodra het boek beschikbaar is. Reserveer een boek op één van de volgende manieren:
  • Via de bibliotheekcatalogus. Login en ga naar 'My Account'.
  • Telefonisch: bel het nummer aan de rechterkant.
  • Stuur een email naar library@nyenrode.nl.

  Wil je boeken aanvragen die niet zijn uitgeleend? Neem dan contact op met de bibliotheekmedewerkers. We leggen de boeken voor je klaar bij de informatiebalie of sturen ze toe per post. Bekijk tarieven levering artikelen/boeken hieronder.

  Verlengen

  Wanneer de uitleentermijn verstreken is, ontvang je een herinnering. De uitleentermijn kan verlengd worden, tenzij een boek gereserveerd is. De herinneringsbrief vermeldt welke boeken niet meer verlengd kunnen worden. In de bibliotheekcatalogus zie je welke boeken je hebt geleend en wanneer de uitleentermijn afloopt.

  Let op: het niet of vertraagd ontvangen van herinneringen leidt niet tot een kwijtschelding van boetes. *Naslagwerken, tijdschriften, jaarverslagen en video’s kunnen alleen ingezien worden in de bibliotheek; Nyenrode-scripties zijn alleen toegankelijk voor huidige studenten in de bibliotheek.

  Lidmaatschapen tarieven

  Leenvoorwaarden

  Computers & WiFi

  In het Bibliotheekgebouw zijn meerdere computers beschikbaar. Op de campus heb je toegang tot 2 WiFi-netwerken:

  • Guest WiFi: een open netwerk voor gasten
  • Eduroam WiFi (een beveiligd netwerk voor studenten en medewerkers). Alleen via Eduroam heb je toegang tot de online informatiebronnen van de bibliotheek.

  Printen

  Het is mogelijk om gebruik te maken van de multifunctionele printers in de bibliotheek. Gebruik hiervoor je account, die je kunt aanmaken via: www.nyenrode.nl/print

Contact

Bibliotheek

Nyenrode Library

Bibliotheek