Carrière-evenement

Talent for a day

26 maart 2025, 12:00
26 maart 2025, 17:00
Er is altijd plek voor jou
Nyenrode Business Universiteit Breukelen
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Wil jij jouw talent inzetten om duurzame impact te maken? Door jouw talent in te zetten kan je invloed uitoefenen voor een betere wereld voor people – planet en profit. We nodigen je uit om mee te denken over en te werken aan actuele thema’s bij ons in Breukelen. Maak kennis met het bedrijfsleven en ervaar hoe je samen met professionals aan een casus werkt, waarbij je jouw steentje aan een duurzame maatschappij bijdraagt. Je doet deze middag kennis op voor mogelijke thema’s voor jouw profielwerkstuk en raakt geïnspireerd welke vervolgstudie bij je zou kunnen passen.

Kies uit 1 van de 2 workshops

Workshop 1: Fraude ontmaskerd

Als het om fraude gaat verschijnen in de media met regelmaat berichten waarin kritiek doorklinkt. Had de accountant die fraude niet kunnen ontdekken? Waarom heeft de fraude zo lang kunnen duren? Waarom is fraude schadelijk voor ons als samenleving/maatschappij?

Hoewel fraude van alle tijden is, blijkt het in de praktijk lastig om fraudes te ontdekken. Maar als een fraude dan ontdekt is, wie is dan de aangewezen persoon om het onderzoek te verrichten.

In deze workshop neemt Mazars je mee in de wereld van fraude, crypto en cybersecurity. We laten je kennismaken met verschillende vormen van fraude en we laten je werken aan een casus waarbij je moet helpen met het ontrafelen van een fraude. Je mag zelf gaan frauderen in een heuse fraude-battle en je kan een leuke prijs winnen tijdens de fraude-pub-quiz.

Jethro Vrouwenfelder - Lead Forensic & Investigation Services van Mazars

Workshop 2: Hoe ga je met jouw talent de wereld redden?

Ben jij ook benieuwd hoe je klimaatverandering met jouw talent tegen kan gaan? Hoe meet je eigenlijk emissies in bijvoorbeeld een bierbrouwerij? En hoe zorg je voor een gelijk loon voor mannen en vrouwen? Moet je dan kijken naar uurloon of komende er nog andere zaken kijken? In een interactief workshop gaan Robin en Danielle met jullie aan de slag om deze en andere vragen te beantwoorden door middel van het behandelen van een casus en je te laten zien en ervaren dat je ook met je studie- en beroepskeuze een verschil kan maken als het gaat om duurzaamheid.

Danielle Landesz RA – Head of ESG Assurance en Partner KPMG

Robin Claushuis – Manager Sustainability Consulting KPMG

Certificaat

Je ontvangt na deelname aan het evenement een certificaat ondertekend door Constant Rams - Programmadirecteur Accountancy, Controlling & Tax van Nyenrode Business Universiteit.

Agenda

12:00 – 13:00 uur          
Inloop met lunch + goodiebag

13:00 – 16:00 uur          
Theorie en casus

16:00 – 17:00 uur          
Borrel (drinks & snacks)