Dr. Ata Zare

Assistant professor
Ata Zare low res
  • Stochastische modellering
  • Operationeel Beheer
  • Speltheorie
  • Bedrijfsanalyse
  • Supply Chain Management
“The price of light is less than the cost of darkness.” 
- Arthur C. Nielsen -

 

Dr. Ata Zare is universitair docent Business Intelligence aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management.

"Onze wereld is zonder twijfel gevuld met gebeurtenissen en problemen die wiskundig kunnen worden gemodelleerd; deze logica van wiskunde heeft altijd een niet te vergelijken passie in mij wakker gemaakt.”

Omdat informatie en data cruciale componenten zijn van technologische vooruitgang binnen alle sectoren, wordt wiskunde veel gebruikt als datataal.

Zare heeft een solide academische achtergrond in statistiek, optimalisatie, speltheorie, gedragseconomie en beslissingswetenschap. Hij zet data in om waardevolle inzichten te verkrijgen en problemen op te lossen. Hij is werkzaam geweest als consultant binnen verschillende sectoren, waaronder transport, supply chain management, e-commerce en Fintech.

Als promovendus, onder leiding van professor Abouee, hield Zare zich voornamelijk bezig met operations management vraagstukken, zoals stochastische modellen, wachtrijtheorie en analyse. Tijdens zijn postdoc raakte hij meer geïnteresseerd in datagestuurde optimalisatie en ‘deep learning reinforcement learning’. 

Een van zijn onderzoeksbijdragen is de ontwikkeling van een efficiënt beleid in service- / productiesystemen geweest, dat rekening houdt met strategisch consumentengedrag en risicohouding. Verder is hij zijn onderzoeks-, onderwijs- en professionele ervaring op het gebied van bedrijfsanalyse en operationele analyse aan het uitbreiden, met het oog op de wijdverbreide toepassing ervan in technologische vooruitgang binnen alle sectoren. Bedrijven kunnen voor de verbetering van bedrijfsprestaties het meest effectieve beleid ontwikkelen, door voorspellende en prescriptieve analyses te implementeren. Zare gaat onderzoek doen op het gebied van operations research, gedragseconomie en data-analyse.

Zare beschouwt leren en les geven als twee kanten van dezelfde medaille in termen van intellectuele ontwikkeling. Zare heeft lesgegeven en als onderwijsassistent gewerkt voor verschillende cursussen, zoals bedrijfsanalyse, operationele analyse, stochastische modellen, operationele onderzoeksmodellen en simulatie-analyse, waardoor hij meer betrokken is geraakt bij en deskundig is geworden in analyses en probleemoplossende methoden. Zare is van mening dat les geven een belangrijk en plezierig aspect is van het zijn van een faculteitslid.

Internationale activiteiten

  • Spreker op conferenties
  • Sessie-instructeur

Interesses

  • Kunst, Muziek, Zwemmen

Most relevant publications