James Etheridge MPH

PhD researcher
Etheridge, James
  • ESG

Alle modellen zijn fout; sommige zijn nuttig”

 George Box 

James Etheridge MPH is een PhD-onderzoeker bij Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op de conceptualisering en meting van ‘verantwoordelijk leiderschap’, evenals de toepasbaarheid van verantwoordelijk leiderschap bij het aanpakken van complexe problemen.

Etheridge heeft een achtergrond in gedragswetenschappen, publiek-private samenwerkingen en CSR/ESG strategie- en programmaontwikkeling. Voordat hij bij Nyenrode Business Universiteit kwam, was hij Strategy Director bij McCann Global Health, waar hij samenwerkte met particuliere bedrijven, overheden, NGO’s en supranationale organisaties in meer dan 30 landen. Hij heeft ook eerder lesgegeven in Executive cursussen en gaf vakken op het gebied van gezondheidsgedrag aan het College of New Jersey.

Etheridge behaalde een Bachelor of Arts (dubbele major: biologie en communicatiestudies) aan het College of New Jersey. Hij voltooide zijn Master of Public Health aan Columbia University, zijn studie richtte zich op stucturele determinanten van menselijk gedrag, evenals vergelijkend en effectiviteitsonderzoek.

 Interesses:

Etheridge houdt van hardlopen, fietsen en kamperen.