Hélène Vletter treedt toe tot bestuur stichting Nyenrode

22 augustus 2022
Community

Hélène Vletter-van Dort is met ingang van het nieuwe collegejaar 2022-2023 benoemd tot lid van het bestuur van Stichting Nyenrode, verantwoordelijk voor het toezicht op Universiteit Nyenrode. Zij is parttime hoogleraar Financieel Recht & Governance aan de Erasmus Universiteit en heeft uitgebreide ervaring als toezichthouder bij bedrijven en instellingen.

“Wij zijn zeer verheugd dat Hélène ons bestuur per 1 september komt versterken,” zegt  bestuursvoorzitter Petri Hofsté. “Haar kennis en ervaring dragen bij aan de verdere versterking van de positie van Nyenrode als het opleidingsinstituut voor het bedrijfsleven en de publieke sector in Nederland.” Hélène Vletter zal zich onder andere richten op de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Zij wordt lid van de commissie Onderzoek & Onderwijs onder voorzitterschap van professor Paul van der Heijden.

Hélène Vletter: “Ik voel me zeer vereerd om tot dit mooie instituut toe te treden. Ik heb al vaak colleges gegeven aan Nyenrode en voel me zeer thuis op het landgoed. Het opleiden van studenten en deelnemers tot verantwoordelijke leiders en professionals vind ik van groot belang.”

Met de benoeming van Hélène Vletter is het bestuur van stichting Nyenrode, onder voorzitterschap van Petri Hofsté, weer compleet. De overige bestuurders zijn Paul van der Heijden, Geert Jan Poorthuis, Jeroen van den Biggelaar, Jan Bernard Nolst Trenité en Doede Vierstra.

Stichting Nyenrode is enig aandeelhouder van Universiteit Nyenrode en eigenaar van het kasteel en het landgoed. Het bestuur houdt toezicht op de universiteit en beheert het vastgoed waaronder het kasteel waarvan de fundamenten teruggaan tot de dertiende eeuw. 

Hélène Vletter is behalve parttime professor aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voorzitter van de raad van commissarissen van Intertrust, vice-voorzitter van de rvc van NN, commissaris bij Anthos Fund & Asset Management en lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.