Business Process Management  - MBA module Business & Sustainable Transitions

In het kort

 • Breukelen
 • 13 september 2021
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)

Business Process Management 

De wereld verandert snel, ook die waarbinnen organisaties opereren. We leven en werken steeds meer in een VUCA-wereld: volatile (vluchtig), uncertain (onzeker), complex en ambiguous (dubbelzinnig). De corona-crisis, milieukwesties (klimaatverandering, energietransitie, grondstoftekort), Brexit en de introductie van een breed scala aan nieuwe (informatie) technologieën zijn hier enkele voorbeelden van. Het is duidelijk dat organisaties zich moeten aanpassen aan deze VUCA-omgeving om een duurzame, toekomstbestendige bedrijfsvoering te kunnen waarborgen.

De 'klassieke' organisaties die gebaseerd zijn op het bij elkaar houden van de verschillende silo's door het paradigma van 'command & control' kunnen niet efficiënt en effectief functioneren in een VUCA-omgeving. Organisaties moeten eerder excelleren op "sense & respond"; oftewel constant controleren wat er aan de hand is om vervolgens snel te kunnen reageren. Dergelijke organisaties zijn daarom responsief, wendbaar, lean en klantgericht. Daarnaast komt samenwerking in de keten met gelijkwaardige partners steeds meer centraal te staan..

Een van de grote vraagstukken waarmee organisaties tegenwoordig worden geconfronteerd, is hoe we organisaties kunnen transformeren van de huidige naar de gewenste vorm. Bij dergelijke transities spelen bedrijfsprocessen en technologie (BPaT) een cruciale rol. Technologie heeft zijn weg gevonden naar alle bedrijfsprocessen en heeft daardoor een directe invloed op de ervaringen van personeel en klanten met jouw organisatie. Vind je dat jouw bedrijfsprocessen efficiënter en klantgerichter kunnen zijn? Of wordt jouw organisatie sterk beïnvloed door technologische ontwikkelingen?

Onze module Business Process Management geeft inzicht in de uitdagingen van de organisatie, leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en laat zien welke rol technologie speelt. 

Het studiedoel

De module richt zich op het verbeteren van de bedrijfsprocessen om daarmee de klantwaarde te verbeteren. Deelnemers worden op academisch niveau getraind in het in evenwicht brengen van deze processen, de beschikbare technologie én de inzet van mensen. Na afronding van de MBA-module ‘Business Process Management ’ kunnen deelnemers deze visie inzetten om hun directe collega’s in het bedrijf mee te nemen in de transformatie: van eenzijdige georganiseerde keten naar een optimale relatie met een breed netwerk van samenwerkende partnerorganisaties.

Wat levert het concreet op

         Kennis:

 • Meer inzicht in bedrijfsprocessen en de rol die technologie daarin speelt
 • Een helder beeld van de evaluatiecriteria voor bedrijfsprocessen
 • Je leert hoe je bedrijfsprocessen nog beter aanstuurt, verbetert en implementeert
 • Je leert van gelijkgestemden uit de sector
 • Een uitgewerkte besluitvormingscase waarin je verbeteringen van een gekozen kernproces bij je eigen Raad van Bestuur voorstelt
 • Blootstelling aan veelvoorkomende BPaT-problemen en beste praktijken;
 • Concepten, frameworks en tools om algemene BPaT-problemen op te lossen,

        Vaardigheden:

 • Het vermogen om een ​​bepaald bedrijfsproces in kaart te brengen, te meten, te analyseren en te verbeteren;
 • Identificeren, analyseren en oplossen van typische problemen die zich voordoen bij BPaT;
 • Vermogen om systeemdenken in het bedrijfsleven te ontwikkelen;
 • Kritisch denkvermogen;
 • Academisch schrijven: vermogen om te communiceren met verschillende professionals met behulp van academische conventies (refereren, verzamelen en verwerken van informatie om tot logische conclusies te komen, enzovoort)

Vijf tips om interne en externe samenwerkingen op weg te helpen.

Jack van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de evofenedex leerstoel Supply Chain Management en kerndocent van deze module. Hij geeft je alvast vijf tips om interne en externe samenwerkingen op weg te helpen.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen?

De module Business Process Management staat in het teken van bedrijfsprocessen en de rol die technologie daarin speelt. Deelnemers willen graag een vernieuwende en bredere visie op het gebied van management en ondernemen en inzicht in actuele management theorieën/concepten. Door de interactieve colleges stimuleren we deelnemers om hiermee aan de slag te gaan. De module bestaat uit 3 blokken:

 • As Is - Business Process Basics en het beheren van noodzakelijke compromissen: de fundamenten van BPaT binnen en tussen organisaties;
 • To Be - hoe de veranderende (wereldwijde) omgeving vraagt ​​om een ​​ander paradigma: Lean, Agile en supply chain/ketensamenwerking;
 • The transformation ahead - ​​het vaststellen van de vereiste veranderingen in BPaT-praktijken. 

Na succesvol afronden van de module ben je in staat tot:

 • Het identificeren en begrijpen van typische BPaT-problemen (zowel vanuit intern als externe perspectief)
 • Het toepassen van de BPaT concepten, tools, modellen en concepten in verschillende settings;
 • Het analyseren van typische problemen die zich voordoen bij BPaT-management;
 • Kritisch nadenken over de praktische toepasbaarheid van BPaT-concepten;
 • Het evalueren van op theorie gebaseerde oplossingen en het aanbevelen van verbeteringen aan directie en management in complexe organisaties

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair Executive MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Kom naar een belevingssessie of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Contact

Download de whitepaper

Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Business Process Management ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
  • Met voldoende kennis van de Engelse taal

    Belevingssessie

    Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

    Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

    Data en tijden

    Blok 1

    13 september 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    14 september 2021 van 09:00 -17:00 uur

    Blok 2
    1 november 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    2 november 2021 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 3
    6 december 2021 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    7 december 2021 van 09:00 - 17:00 uur

    Uiterste aanmelddatum is 23 augustus 2021.

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Business Process Management? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

    Wat zijn de kosten?

    De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    Financiering

    De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

    Contact

    Download de whitepaper

    Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.