Business Processes and Technology - MBA module Business & Sustainable Transitions

In het kort

 • Breukelen
 • 14 september 2020
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Nederlands
 • € 6.395 (btw vrij)

Business Processes and Technology

De wereldhandel maakt een transformatie door. Veranderingen werken niet alleen door in het operationele management, maar ook in het supply chain management. Handel was vroeger vooral gunstig inkopen van bulk om dit tegen een zo’n hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Vandaag komt samenwerking in de keten met gelijkwaardige partners centraal te staan. En zelfs met partijen buiten de ‘bekende’ keten, zoals financiers en overheden. Technologie speelt inmiddels in bijna alle bedrijfsprocessen een rol. ICT biedt vele kansen om de herkomst van producten te traceren, vanaf de oogst tot aan de eindconsument. Toepassing hiervan vraagt nieuwe kennis en vaardigheden.

In de module ‘Business Processes and Technology’ worden technische hulpmiddelen bestudeerd, op het gebied van tracking & tracing, forecasting en sales & operational planning (S&OP). Verkend wordt of nieuwe technologieën zoals Big Data & Business Analytics, Artificial Intelligence, Internet-of-Things en Blockchain al in de bedrijfsvoering toepasbaar zijn.

Deelnemers verdiepen zich in nieuwe business in de nieuwe duurzame economie. Bedrijven staan open voor maatschappelijke opgaven. Toekomstbestendige ondernemingen dragen met hun bedrijfsactiviteiten bij aan oplossingen. Door het verzamelen en delen van data kunnen de relaties met partners in de keten verbeterd worden. In de agrofoodketen kunnen data de voedselveiligheid en voedselkwaliteit verbeteren. Betere oogsten zijn mogelijk door betere weersvoorspellingen, vooral in opkomende landen. ICT-processen bieden bedrijven kansen door nieuwe services als financiering van ketenpartners op te zetten.

Het studiedoel

De module richt zich op het verbeteren van de bedrijfsprocessen om daarmee de klantwaarde te verbeteren. Deelnemers worden op academisch niveau getraind in het in evenwicht brengen van deze processen, de beschikbare technologie én de inzet van mensen. Na afronding van de MBA-module ‘Business Processes and Technology’ kunnen deelnemers deze visie inzetten om hun directe collega’s in het bedrijf mee te nemen in de transformatie: van eenzijdige georganiseerde keten naar een optimale relatie met een breed netwerk van samenwerkende partnerorganisaties.

Wat levert het concreet op

 • Meer inzicht in bedrijfsprocessen en de rol die technologie daarin speelt
 • Een helder beeld van de evaluatiecriteria voor bedrijfsprocessen
 • Je leert hoe je bedrijfsprocessen nog beter aanstuurt, verbetert en implementeert
 • Je leert van gelijkgestemden uit de sector
 • Een uitgewerkte besluitvormingscase waarin je verbeteringen van een gekozen kernproces bij je eigen Raad van Bestuur voorstelt

Vijf tips om interne en externe samenwerkingen op weg te helpen.

Jack van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de evofenedex leerstoel Supply Chain Management en kerndocent van deze module. Hij geeft je alvast vijf tips om interne en externe samenwerkingen op weg te helpen.

It supports me in daily life, gave me new sets of glasses to analyze situations easier and multi perspective.
Improvement of an important business process. More than half of my improvement proposals have already been accepted by the board!

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

 

 

 

 

 

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen?

De module Business Processes and Technology staat in het teken van bedrijfsprocessen en de rol die technologie daarin speelt. Deelnemers willen graag een vernieuwende en bredere visie op het gebied van management en ondernemen en inzicht in actuele management theorieën/concepten. Door de interactieve colleges stimuleren we deelnemers om hiermee aan de slag te gaan. De module bestaat uit 3 blokken:

 • Algemene concepten bedrijfsprocessen en technologie
 • Verandering en verbetering van bedrijfsprocessen en technologie
 • Strategische, tactische en operationele aspecten van bedrijfsprocessen

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair Executive MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer +31 346 291 001 of mail mmba@nyenrode.nl.

Contact

Download de whitepaper

Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Business Processes and Technology ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
  • Met tenminste aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
  • Met voldoende kennis van de Engelse taal

    Belevingssessie

    Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

    Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

    Tijden en data*:

    Blok 1:
    14 september 2020 - 09:00-22:00 incl. diner
    15 september 2020  - 09:00-17:00 

    Blok 2:  
    28 oktober 2020 - 12:30-22:00 incl. diner
    29 oktober 2020 - 09:00-17:00 

    Blok 3:
    1 december 2020 - 09:00-22:00 incl. diner
    2 december 2020 - 09.00 - 17.00

    Aanmelddeadline: 27 augustus 2020

    *Programma onder voorbehoud

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Business Processes and Technology bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

    Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

    Wat zijn de kosten?

    De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    Financiering

    De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

    Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

    Contact

    Download de whitepaper

    Meer weten over hoe het Modulair Executive MBA bijdraagt aan de groei van de Foodsector? Download de verzameling papers van onze MBA-deelnemers over de hot topics in Food & Innovation.