Business Process Management  - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
Start najaar 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)

Business Process Management 

Onze huidige maatschappij is constant onderhevig aan veranderingen, die vaak steeds sneller gaan en steeds ingrijpender zijn. Het is belangrijk voor bedrijven en overheden om hier niet alleen op te reageren, maar vooral ook te anticiperen. Technologie speelt daar een steeds grotere rol in. Om een duurzame, toekomstbestendige bedrijfsvoering te kunnen waarborgen is het belangrijk om als organisatie responsief, wendbaar, lean en klantgericht te opereren.  

Ben je benieuwd naar hoe jouw organisatie kan transformeren van de huidige naar de gewenste vorm? Vind je dat jouw bedrijfsprocessen efficiënter en klantgerichter kunnen zijn? Of wordt jouw organisatie sterk beïnvloed door technologische ontwikkelingen? Onze module Business Process Management geeft inzicht in de uitdagingen van de moderne organisatie, leert je hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en laat zien welke rol technologie speelt. 

Door middel van jouw eigen casus creëer je een eigen visie op jouw organisatie, die je kunt inzetten om directe collega’s in je bedrijf mee te nemen in de transformatie. Zo ga je van eenzijdig georganiseerde keten naar een optimale relatie met een breed netwerk van samenwerkende partnerorganisaties.

 

  • Werkveld deelnemer staat centraal
  • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
  • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo
  Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

  Wat ga je doen?

  In deze module Business Process Management ontwikkel je, door in gesprek te gaan met experts en andere deelnemers, een bredere, vernieuwende visie op het gebied van management en ondernemen. Je verkrijgt inzicht in actuele management-theorieën/concepten en door de interactieve colleges breng je deze academische theorie meteen in de praktijk.

  Deze module bestaat uit 3 blokken:

  • Huidig – de fundamenten van bedrijfsprocessen en technologie binnen en tussen organisaties en het beheren van noodzakelijke compromissen
  • Gewenst - hoe de veranderende (wereldwijde) omgeving vraagt ​​om een ​​andere aanpak: Lean, Agile en supply chain/ketensamenwerking
  • De aanstaande verandering - ​​het vaststellen van de vereiste veranderingen in bedrijfsprocessen- en technologiepraktijken. 

  Wat levert het op?

  • Je ontwikkelt het vermogen om een ​​bepaald bedrijfsproces in kaart te brengen, te meten, te analyseren en te verbeteren;
  • Je bent in staat typische problemen die zich voordoen bij bedrijfsprocessen en technologie te Identificeren, analyseren en op te lossen;
  • Je leert om systeemdenken in het bedrijfsleven te ontwikkelen;
  • Je kunt concepten, tools en modellen van bedrijfsprocesmanagement  in verschillende settings in de praktijk brengen;
  • Met jouw uitgewerkte besluitvormingscase stel je verbeteringen van een gekozen kernproces voor bij jouw eigen boardroom / Raad van Bestuur

  Stel zelf je MBA samen

  De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & Sustainable Transitions. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

  Meer informatie

  Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

  Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

  • Data en tijden

   Blok 1

   12 september 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   13 september 2022 van 09:00 -17:00 uur

   Blok 2
   7 november 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   8 november 2022 van 09:00 - 17:00 uur

   Blok 3
   13 december 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   14 december 2022 van 09:00 - 17:00 uur

   Uiterste aanmelddatum is 23 augustus 2022. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

   Meld je aan

   Enthousiast over de module Business Process Management? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

   Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 5 september 2022 van 15:00 - 20:00 uur.

   Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

  Wat is de investering?

  De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.  Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.