Collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg

Breukelen
31 oktober 2023
6 bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
van 15.30 - 19.00 uur
Nederlands
€ 2.799,- (vrij van btw)

Tijdens de collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg krijg je inzicht in de wijze waarop je leiding geeft aan digitalisering en transformatie binnen jouw organisatie. Je leert denken vanuit de toegevoegde waarde en je gaat je strategisch (her)oriënteren.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Praktijkgericht
Er wordt ruimte geboden voor interactie om concreet in te gaan op jouw eigen praktijksituatie. Onze academische en praktijkgerichte aanpak biedt een waardevolle impuls voor het strategisch denkvermogen

Dit programma bieden we aan in samenwerking met Zorgvisie.

Van wie krijg je college?

In de collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg gaat een gevarieerde groep hoogleraren en praktijksprekers in op hoe je kan navigeren in een snel veranderende omgeving, inclusief digitale en technologische ontwikkelingen. 

De hoogleraren en experts

Hoogleraar
Bob de Wit is Professor Strategic Leadership. Zijn expertise is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen door digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie.
Hoogleraar
Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Als organisatieadviseur heeft Jaap van Muijen zich gespecialiseerd in het vertalen van strategische keuzes van nationale en internationale organisaties naar het gewenste leiderschap in die organisaties en dan vooral in de hogere echelons.
Hoogleraar
Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.
Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Landgoed
Marlies Schijven
Hoogleraar
Marlies Schijven ontwikkelt en verricht onderzoek naar de valide toepassing van simulatie, serious games en mobiele applicaties in de zorg en medische (vervolg-) opleidingen. Daarnaast onderzoekt zij de waarde van ‘wearables’, oftewel draagbare technologie, voor de zorgprofessional en patiënt; de aansluiting hiervan in de zorg en meer specifiek het elektronisch patiëntendossier.
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In zes bijeenkomsten gaan we in op de volgende onderwerpen:

 • Digitale transformatie in de zorg
 • Leiderschap en innovatie in de zorg
 • Leidinggeven en samenwerken in de zorg
 • Leidinggeven aan samenwerking gericht op ontwikkelen en innoveren 
 • De ethiek van digitalisering, robotica en andere zorg technologische innovaties 
 • Het stimuleren van innovatiekracht 
De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Senior managers, zoals raad van bestuur, directie, managers, artsen en overige professionals werkzaam voor een cure- of care instelling en aan de zorg gelieerde organisaties als zorgverzekeraars, overheid en consultancy.

Data en tijden

De collegereeks vindt plaats op:

 • 31 oktober 2023
 • 7, 14, 21 en 28 november 2023
 • 12 december 2023 

De colleges starten om 15.30 uur (ontvangst vanaf 15.00 uur) en eindigen om 19.00 uur, inclusief een pauze van 30 minuten met een lichte maaltijd.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Zorgvisie.

Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de collegereeks Innovatief leiderschap in de zorg is € 2.799,- per persoon (btw vrij). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en een lichte maaltijd. Je ontvangt de factuur van onze samwerkingspartner Zorgvisie. Je ontvangt een deelnamecertificaat van Zorgvisie en Nyenrode Business Universiteit.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.